Jump to content
Annons

tlubtu

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

3 Neutralt

Om tlubtu

  • Födelsedag 1972-02-06

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Tyvärr är det väl så att i radio så spelas sällan en låt helt färdig. Det blir allt för ofta en övergång med prat eller in i en ny låt. Med andra ord hör man nästan aldrig om det är en fade eller ett "riktigt" slut på låten. Själv tycker jag om att ha ett slut på låten.
  2. Focusrite rekommenderar att man aldrig drar ur sladden när systemet är igång. Borde väl kanske läst det i förväg. Enligt återförsäljaren där jag lämnade in ljudkortet är de "billigare" fw-korten känsligare än de dyrare. Ska även tilläga att det ryckte till ordentligt i sladden när jag drog ut dator ur skåpet. Möjligt att det spelade en viss roll också.
  3. Tycker också mycket om kortet och vill inte byta ut det, därav reparationen. Jag skulle dra fram datorn ur ett skåp när både dator och ljudkort var påslagna och tänkte inte på att FW-sladden var kopplad (sladden räcker precis till ljudkortet när datorn står i skåpet.). Sladden åkte ur datorn och inte ur ljudkortet. Blev väl antagligen något överslag eller något i FW-modulen i det ögonblicket. Minns inte exakt men ljudkortet spelade nog inte in/upp något ljud just då. Kommer i fortsättningen att använda en längre FW-sladd samt ALDRIG koppla i/ur kortet påslaget. Slår av både dator och ljudkort i fortsättningen innan jag kopplar upp prylarna.
  4. Har nu fått domen! FW-modulen trasig. Reparation, frakt och moms totalt 2.200 kr. Surt, men ett nytt ljudkort utifrån mina behov hade gått på minst 4000. Blir reparation och ytterst försiktigt handhavande i fortsättningen. That's life...
  5. Ajdå. Låter inte kul. Då får jag hoppas att det inte blir alltför dyrt för mig. Mitt kort har också skickats till Göteborg. Har också funderat på att byta till USB-ljudkort just p.g.a. risken med FW-haveri.
  6. Ljudkortet är numera inlämnat för reparation då FW-kortet i datorn fungerade när jag testade mot en annan FW-produkt. Återstår bara att vänta på besked. Supporten på Focusrite sa att det är en relativ enkel och billig reparation att åtgärda FW-kretsarna.
  7. Jag har kommit fram till att kabeln i alla fall är hel. Nu återstår att kolla fw-kortet i datorn med hjälp av en annan fw-enhet (i det här fallet en kamera) som jag ska låna av en kompis. Funkar den att koppla upp mot datorn återstår bara ljudkortet. Ska skicka ett mail till supporten hos Focusrite om det visar sig vara ljudkortet. Utgår från att jag i så fall måste lämna in det för reparation. Blir det för dyrt blir det nog en investering i ett nytt ljudkort. Hoppas dock på en (hyfsat) rimlig reparationskostnad. The story goes on!
  8. Tack för tipsen! Den enda mjukvaruförändringen jag gjort är att installera om windows. Tyvärr kan jag inte gå tillbaka till den förra installationen av windows (som man brukar hitta i "Windows old"-mappen) då det blev något fel med systemdisken (ssd). Blev tvungen att formatera hela disken. Jag använde samma drivrutiner till ljudkortet som innan installationen. Några drivrutiner för FW-kortet har jag aldrig behövt installera då windows har hanterat detta tidigare. De har för övrigt alltid fungerat innan. När det gäller hårdvaran har jag funderat på om det skulle kunna vara en skadad in/ut-anslutning i fw-kortet eller ljudkortet. Skulle dra fram datorn för att komma åt några kablar på baksidan och tänkte inte på att dra ut FW-kabeln från dator/ljudkort. Misstänker att detta resulterade i att det blev en belastning på kontakt/anslutning i firewire-portarna. Jag har inte haft möjlighet att testa någon annan kabel ännu men ska försöka få tag i någon för att felsöka vidare. Har dessutom testat FW-kort och ljudkort i en gammal dator utan framgång. Firewire är ju "hot-pluggable" men enligt Focusrite ska man undvika detta då det kan skada FW-kretsarna i ljudkortet. Verkar dock inte som någon har erfarenhet av detta. En sista fråga för den här gången: Spelar det någon roll om det är ett FW-kort med "rätt" kretsar eller ej för att datorn och kortet ska hitta varandra? Provade nämligen att koppla ljudkortet till ett äldre FW-kort (pci) utan framgång. So long!
  9. Verkar som jag är ensamn om problemen med mitt ljudkort vilket är glädjande för alla som använder Pro 40-kort. 🙂 Jag har i alla fall testat firewirekortet i en annan dator, kopplat upp ljudkortet mot ett annat firewirekort (dock ej TI-kretsar) utan framgång. Ska testa en annan kabel och dessutom koppla in en vanlig videokamera till mitt fw-kort (TI-kretsarna) för att se om kortet kan vara trasigt. Hur ömtålig är en kabel/fw-kontakt (både hane/hona) för yttre påverkan?
  10. Hej! Har suttit och slitit mitt hår hela dagen för att jag inte får ljudkortets firewire att fungera. Skulle installera om hela datorn igår kväll och när jag skulle installera ljudkortet tog det stopp. Alla drivrutiner är installerade och firewirekortet fungerade innan jag började med ominstallationen. Problemet är nu att "FW Active" inte lyser vilket innebär att kortet får ingen kontakt med datorn längre. Jag har installerat senaste drivrutinerna (som jag för övrigt använde innan ominstallationen) och jag har kollat så jag har rätt drivrutiner för mitt FW-kort i datorn (Texas Instruments Firewire-kort). Jag har även följt alla tips och råd på Focusrites hemsida om att välja drivrutinen för "legacy". Har stäng av och satt på alla enheter i den ordningen dom föreslår. Google har tyvärr inte heller kunnat hjälpa mig. Ska prova att installera FW-kortet i en annan dator och koppla upp ljudkortet mot den imorgon och se om det kan hjälpa. Det jag misstänker är att sladden antagligen åkt ur antingen från kortet eller datorn när båda enheterna var igång vilket Focusrite rekommenderar att man absolut inte ska göra. Är rädd att FW-kretsarna i ljudkortet är trasiga. Det enda jag inte kunna testa är en annan kabel då jag bara har den som följde med ljudkortet och som jag använt utan problem i snart två år. Känner mig ganska uppgiven just nu. Har ingen lust att lämna iväg ljudkortet för reparation för tillfället. Är det någon som har erfarenhet av samma problem? Är det lönt att lämna in ljudkortet för reparation? Skulle vara ytterst tacksam för alla förslag och idéer.
  11. Jag kör Cubase 7.0. Jag hade dock samma problem i Cubase 6. Har inte gjort några justeringar i programmet då jag precis installerat om hela systemet. Ska installera senaste uppdateringen så småningom. För tillfället funkar allt som det ska efter att jag gick tillbaka till en tidigare sparad backupfil. Behövde inte göra om så värst mycket som tur var.
  12. Ok, tack Claes. Jag har bara använt Cubase egna reverb hittills. Kan något av dom ställa till det?
  13. Tack för svaren. Jag har installerat och valt senaste drivrutin. Efter jag skrivit inlägget gick jag in i projektmappen och öppnade backupfilerna av låten. Där fanns ingen fördröjning i midi - vst. Först när jag öppnade den senaste sparade versionen av låten kom fördröjningen tillbaka. I den har jag lagt diverse effekter, sidechain och inserts. Någonstans där ligger antagligen problemet. Ska lägga på dessa steg för steg och se vilken plugg/vst som ställer till det. Vill gärna ha en "arbetsmix" när jag jobbar med låten. Vad är SIR för övrigt?
  14. Jag har stött på ett problem som jag inte förstår hur det har uppkommit. Jobbar med en låt/mix och spelar in diverse kanaler med olika vst-pluggar. Efter ett tag blev det plötsligt rejält med latency i ljuden jag spelar på midi-keyboarden. Spelar ingen roll om jag stoppar låten och spelar ett ljud i taget. Fördröjningen från anslag till ljud finns kvar ändå. Datorn jag använder har en i7-processor och 16 gb internminne. Känns som prestandan borde räcka och bli över. Ljudkortet är ett Focusrite Saffire Pro40. Testade med en annan låt och där fanns ingen latency i vst-pluggarna. Hittills har jag använt Halion Sonic och Groove Agent One. Jobbar även med mixen samtidigt som jag spelar in låten. Några kompressorer, eq samt delay och reverb. Har provat att stänga av alla inserts och effekter utan resultat. VST performance visar inga toppar i cpu-användningen. Jag ha råkat ut för detta en gång tidigare vilket slutade med att jag började om från början med den låten. Har ingen lust att göra det igen. Då använde jag Cubase 6. Någon som råkat ut för detta tidigare och kanske har en lösning på problemet?
  15. Problemet är väl att vissa surfplattor använder sig av Windows 8 RT som inte kan hantera alla windowsprogram. Rätta mig om jag har fel.
×
×
  • Skapa ny...