Jump to content
Annons

Norrby17

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för svaren! Så du menar att man inte behöver om-installera Windows för att det ska fungera korrekt? I princip alla forum jag läste på så tyckte de att man borde göra detta, då moderkortet inte får utfylla sin kraft till fullo och att det blev helt meningslöst att man ens skaffat ett nytt moderkort. Moderkortet skulle enligt detta fall bli bättre om man ominstallerade Windows. Om vi nu säger att jag tar vägen med att ominstallera Windows, skulle detta funka tror ni?: Jag gör en en image-kopia av min primära hårddisk (dvs en säkerhetskopiering av disken?) som jag sedan för över till min externa samt för över min vstplugins-mapp och sparfiler, återställer den primära hårddisken till en ny disk efter (då nu allt jag vill spara ligger på den externa), sätter in alla nya delar och installerar Windows på nytt igen på den, installerar nödvändiga drivrutiner för de nya delarna, och sedan för över image-kopian av hårddisken och får tillbaka allt igen? Jag kanske virrar till det lite 😳 , men som sagt, tror ni detta skulle funka? Tack!
  2. Tjenare! Jag har nyss införskaffat en ny processor, nytt moderkort och nya ram minnen. Medans jag satte in det nya moderkortet i burken kom jag på att det kanske inte är så bra att bara byta ut det sådär och köra på gamla drivrutiner osv. Läste lite på diverse forum, och ja, det är verkligen inte bra att göra det, då Windows lär segas ner och krascha väldigt mycket. Vad man även BÖR göra när man satt in ett nytt moderkort är att ominstallera sitt operativ system, vilket i mitt läge är Windows 7, och min nuvarande Windowsinstallation ligger på min ända och primära hårddisk. Där har jag även installerat mitt Cubase 5, alla mina plug-ins och alla mina projekt/spar-filer för Cubase. Hur får jag över allt när jag ny-installerat Windows? Beställde en extern hårddisk idag utifall jag behöver föra över saker som ska sparas, som bör komma imorgon. Är det bara att föra över Steinberg mappen (C:\Program Files\Steinberg) där allt detta ligger, inklusive andra grejer jag kanske vill spara, till min nya externa hårddisk, och sedan bara föra över allt igen från den externa hårddisken när Windows är ominstallerat och datorn är på "nytt" igen? Bryr mig inte så mycket om jag förlorar bilder, musik, program och allt sådant skit, men förlorar jag allt jag jobbat på i Cubase, alla plug-ins, projekt, m.m. så jag vet jag fan inte vad jag gör alltså, haha. Projekt/Spar-filer lär väl inte vara något komplicerat att spara, men hur funkar det med plug-ins och Cubase? Måste man ominstallera det och alla plug-ins sen? Eller går det att få över allt detta som det är i nuläget utan att behöva ominstallera allt? Har kollat om det är fler som har samma problem som jag har på andra forum, men de flesta hade inte lika invecklade frågor och saker de ville spara, om man nu kan kalla detta invecklat, så det hjälpte mig inte särskilt mycket. Hoppas det finns någon relativt smidig lösning... 😐 Tacksam för alla svar! /Robin17
  3. Tjenare! Tog mig ett litet tag, men nu är jag igång och letar processorer! Siktar på att införskaffa mig något från i7 serien, men är väldigt förvirrad, då jag inte har en aning om vilka i7 modeller som ger mig mest styrka för musikproduktionen... (Om ni läst min förra tråd jag skrev för någon månad sedan så kan ni se att jag hade väldigt mycket problem när mina projekt hade vuxit på sig, men det visade sig tydligen vara min processor som spökade bakom detta). Det flesta jag tittat på ligger alla runt 2000-2500 spänn. De modeller jag kikat på är följande: i7-3770 i7-3820 i7-2700K i7-2600K i7-3770K Sitter just nu som ett frågetecken 😳Tittat runt lite på internet, och alla har olika svar och åsikter på dessa modeller. Vissa anser att en modell är fetare än en annan, den andre tvärtom (var dock mest SweClockers, där mestadels av medlemmarna är mer inriktade på spel än program). Kan även medge att jag lirar väldigt mycket spel, så är det någon modell ni vet som sabbar "gamingen" totalt, så skippar jag gärna den, vilket låter högst osannolikt, men men, man vet aldrig idag. 😲 Tack! 😆
  4. Tack för alla svar! Som det ser ut, så verkar det vara min CPU som är för svag för mina större projekt. Projekt där jag använt mycket sampling osv har det faktiskt inte vart några problem, så det kanske inte är mina ram minnen som spökar trots allt. Kanske dags att uppdatera burken då och byta ut min CPU 😉 Och @KillWithSkill, vad jag vet så har inte Cubase support för hyperthreading, kanske har fel, är inte helt hundra. Återigen, tack för alla svar, uppskattas! 🙂 Norrby17.
  5. Tjenare! 🙂 Nu är det så att jag har ganska stora problem när jag arbetar med Cubase och jag ska skriva ut mitt problem lite kort. Det laggar så in i h*lvete när mina projekt har utvecklats och lagt på sig en hel del VST's och effekter, men det är helt lagfritt när det inte "vuxit" på sig. Tror inte att det har med buffer-length att göra, då jag vet att andra har haft problem med det, har nämligen redan kollat och fixat. Antar att detta är ett problem som är orsakat av att jag har för lite ram? Har just nu 4 GB ram, men funderar att uppdatera till 8 GB eller 16 GB. Vad skulle ni säga att jag har mest användning för om nu detta är problemet? Ska jag i sådannafall satsa på 8 GB eller 16 GB? Är det ens nödvändigt med 16 GB ram? Ber om ursäkt om det kanske finns redan existerande trådar med detta problem, men är helt ny här och vad jag hittade, så fanns det inga. Tacksam för hjälp och svar! 😆 Norrby17.
×
×
  • Skapa ny...