Jump to content
Annons

Val av mjukvara/DAW - hjälp, tack!


Ecarion

Recommended Posts

Dagens idiotfråga:

Jag ser på youtube att många av dessa bibliotek - även EWQL finns representerade på skärmen med ett 88-tagentkeyboard. En hel del instrument verkar fylla upp denna rad helt och hållet (mestadels pianon, då). Hur spelar man de toner/oktaver/tagenter som man inte kan mappa motsvarande p.g.a för litet keyboard? Är det modifier-key på keyboardet som gäller?

Förklara för en simpel stackare 😛

Redigerat av Ecarion
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
  • Svar 64
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

Är det någonting jag bör tänka på om jag köper Cubase 6 begagnat? (På exempelvis blocket). Nu är jag inte någon nybörjare vad gäller begagnat-köp, men lite frågor uppstår naturligtvis när någon säljer cubase 6 academic i obruten förpackning. Kommer detta fungera för vem som helst, eller bara studenten som köpt versionen? DAW är ju ganska saftigt dyrt, så jag försöker få ner kostnaden här. Är det någon som har Cubase (minst version 5!) att sälja så kan ni ju kontakta mig också 🙂.

Bonusfråga: Hur fungerar det om jag vill switcha till Mac? När jag frågade Adobes kundtjänst för att jag funderade på att slänga ihop en OSX-dator fick jag svaret att "Nej, du måste minsann köpa nytt". Happ. Ingen studentlicens denna gång, 13 000 spänn - skulle inte tro det. Hur fungerar det med Cubase och bibliotek?

Redigerat av Ecarion
Link to comment
Dela på andra sajter

Adobe har tyvärr en rabiat inställning till switchande och dubbla plattformar och har så haft i alla år. Cubase kan du köra på både Mac och PC. Licensen sitter på USB-dongeln, så det är bara att flytta dongeln till en annan dator, Mac eller PC 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Lite switch vad gäller keyboard. Jag mätte runt lite med tumstocken igår, se vart i rummet saker ska placeras. Efter lite efterforskningar kom jag snabbt fram till att det finns inte en chans att jag bekvämt kan ha ett ~1,1 meter 61/88 midikeyboard på skrivbordet att arbeta med - inte om jag samtidigt vill ha mitt ritbord och mina konst-relaterade verktyg inom räckhåll.

Så jag har bestämt mig för ett setup - en väldigt förenklad version av http://www.youtube.com/watch?v=qjE9Q9J1bb4 detta setup. Dvs ett mindre keyboard vid datorn, och i ett senare stadie slänger jag in ett stort keyboard - antingen i form av en pianovägd arbetsstation á Roland eller ett studiologic 🙂.

Till det mindre kör jag http://www.thomann.d...alesis_qx49.htm Alesis QX49, som verkar uppfylla de funktioner jag gärna vill ha 🙂. Känslan är naturligtvis inte superb, men jag får helt enkelt klara mig tills jag känner att det är dags med ett annat 🙂. Det enda som stör mig är att det inte har aftertouch - men man kan ju inte få allt. Dessutom verkar det ju som MIDI-bearbetning är det jag ska köra in mig på först.

Så nu dreglar jag över lite arbetsstationer ^^. Har även pluggat in den komponent som kom under gårdagen, ljudkort. Redan nöjd med det 🙂.

Redigerat av Ecarion
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...