Jump to content
Annons

Ecarion

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Skulle sett mig när min externa hårddisk där jag lagrar hela min 2-åriga konsthistoria började "knacka". Tur att jag hann få över allting till hårddisken innan den verkade dö 😛.
  2. 2x2tb-diskar från Seagate. 7200 RPM, 64 mb. De använder jag till allt och de duger utmärkt till både konst och förhoppningsvis även framtida musikproduktion ^^. Annars får jag helt enkelt slänga in lite andra.
  3. Pris och leverans - Thomann, Tyskland 🙂. Är dock lite dubbelmoralig och tycker om att känna på produkter i lokala butiker innan jag bestämmer mig och beställer - online. Är medveten om att detta är bad business, men möjligheten finns ju. Som tur är verkar den lokala butiken överleva bra på ungdomar och föräldrar som köper instrument 🙂.
  4. Låter som du blev ljugen för, tycker jag. Ringde till mottagningen idag och fick svaret att alla hälsomottagningar kan spola öronen - ganska fundamental sak. Är det inte 100%-igt borta imorgon så kör jag så 🙂. Men för tillfället har det redan gått bort ännu mer, så. Verkar som det lägger sig av sig självt för min del.
  5. Lite switch vad gäller keyboard. Jag mätte runt lite med tumstocken igår, se vart i rummet saker ska placeras. Efter lite efterforskningar kom jag snabbt fram till att det finns inte en chans att jag bekvämt kan ha ett ~1,1 meter 61/88 midikeyboard på skrivbordet att arbeta med - inte om jag samtidigt vill ha mitt ritbord och mina konst-relaterade verktyg inom räckhåll. Så jag har bestämt mig för ett setup - en väldigt förenklad version av http://www.youtube.com/watch?v=qjE9Q9J1bb4 detta setup. Dvs ett mindre keyboard vid datorn, och i ett senare stadie slänger jag in ett stort keyboard - antingen i form av en pianovägd arbetsstation á Roland eller ett studiologic 🙂. Till det mindre kör jag http://www.thomann.d...alesis_qx49.htm Alesis QX49, som verkar uppfylla de funktioner jag gärna vill ha 🙂. Känslan är naturligtvis inte superb, men jag får helt enkelt klara mig tills jag känner att det är dags med ett annat 🙂. Det enda som stör mig är att det inte har aftertouch - men man kan ju inte få allt. Dessutom verkar det ju som MIDI-bearbetning är det jag ska köra in mig på först. Så nu dreglar jag över lite arbetsstationer ^^. Har även pluggat in den komponent som kom under gårdagen, ljudkort. Redan nöjd med det 🙂.
  6. Tja, det verkar ha löst sig en aning när jag precis hade ett telefonsamtal med en tysk affärskontakt i 10 minuter med luren pressat mot örat 😛. Ska se hur det ser ut efter arbetsdagen. Tack för otroligt snabb respons på tidig morgon i alla fall! Edit: och ja, åsikterna verkar gå isär vad gäller Vexol och Revaxör. Läste någonstans om en spansk huskur som ska fungera 100% som går ut på att droppa olivolja i örat - vilket ju i princip är vad Vexol gör. Men det säkraste verkar ju vara att gå till vårdcentralen. De har ju de verktyg som krävs, dvs ordentliga munstycken som sköljer bra istället för klena plastbitar som vi "vanliga" konsumenter får dras med. Roligt att oavsett vad det gäller så ska man alltid sikta på att få något "professionellt" för att få kvalitet, dvs sådant som individer använder som jobbar inom området 8 timmar om dagen 😛. Ritplattor, hörlurar, öronskölj...^^
  7. Ecarion

    Propp? Jefla..

    Lite halvroligt sammanträffande att samtidigt som man börjar hänga på ett musikforum får man ett jefla öronproblem. Allright. Snabb sammanfattning. Vaxpropp i vänster öra är vad jag verkar ha fått. Sedan igår eftermiddag ungefär. Jag har läst runt på lite alla möjliga platser och läst om folk som blivit döva i ett öra medan de haft det - så är det definitivt inte hos mig. Jag skulle gissa på att jag hör kanske 20-30% i örat sämre plus att jag kanske har ett svagt pipande i örat då och då. Så gissar på att det är en väldigt mild version av en vaxpropp. Men då jag nästan aldrig har sjukdom eller fysiska problem av något slag är det ganska irriterande. Vill få bort skiten - vilka tips ges? Är det bara att gå till vårdcentralen och säga åt dem att göra sitt jobb, eller ska man köpa hem en sådan där revaxör-sak och gå på örat med vätska och försöka spola själv? Eller ska man rentav vänta ett tag vid en sådan mild version, se om det löses av sig själv? Kan ju tillägga att jag är en person som ogärna går till sjukhuset om det är mindre än ett brutet ben som sticker ut ur kroppen. Är helt enkelt inte hypokondrisk av mig, men vid irriterande småproblem kan det vara frestande att bara sticka dit på momangen. Tack på förhand!
  8. Är det någonting jag bör tänka på om jag köper Cubase 6 begagnat? (På exempelvis blocket). Nu är jag inte någon nybörjare vad gäller begagnat-köp, men lite frågor uppstår naturligtvis när någon säljer cubase 6 academic i obruten förpackning. Kommer detta fungera för vem som helst, eller bara studenten som köpt versionen? DAW är ju ganska saftigt dyrt, så jag försöker få ner kostnaden här. Är det någon som har Cubase (minst version 5!) att sälja så kan ni ju kontakta mig också 🙂. Bonusfråga: Hur fungerar det om jag vill switcha till Mac? När jag frågade Adobes kundtjänst för att jag funderade på att slänga ihop en OSX-dator fick jag svaret att "Nej, du måste minsann köpa nytt". Happ. Ingen studentlicens denna gång, 13 000 spänn - skulle inte tro det. Hur fungerar det med Cubase och bibliotek?
  9. Dagens idiotfråga: Jag ser på youtube att många av dessa bibliotek - även EWQL finns representerade på skärmen med ett 88-tagentkeyboard. En hel del instrument verkar fylla upp denna rad helt och hållet (mestadels pianon, då). Hur spelar man de toner/oktaver/tagenter som man inte kan mappa motsvarande p.g.a för litet keyboard? Är det modifier-key på keyboardet som gäller? Förklara för en simpel stackare 😛
  10. Jao, så mycket förstod jag - att det finns som standalone dvs. Men även den billigaste versionen är ju 3500 vilket kör instrumentkostnaden á nybörjare upp till över 11000 om jag kör eastwest-alternativet. Antagligen är det väl lika bra att få kontakt-köpet ur vägen, eftersom så många instrumentbibliotek kör på det - men måste jag absolut ha det om jag kör EW? 🙂
  11. japp - detta paket hittade jag för veckor sedan när jag började fundera på att spela musik. Men jag glömde det - tack för att du påminde mig! Ja, det är ju en lite komplicerad situation. Jag tänker som så att antingen köper jag verkligen ett riktigt, riktigt billigt instrumentbibliotek som jag kan träna med, eller så kör jag fullt ut och köper ett professionellt paket som jag kan använda från skicklighetsgrad 1-10. EW-paketet ger ju verkligen allt man vill ha - dock skulle jag nog byta ut ett av dem mot "Gypsy", jag älskar violinen och instrumenten i Gypsy. De är helt underbara. http://www.youtube.c.../12/ecsJSTE-ztA Får fundera på den biten lite mer. Tackar för input hursomhelst 🙂. Till en annan fråga - finns det någon form av gratisbibliotek jag kan använda medan jag tränar? Jag har funderat på att köra någon kurs i sommar 2012, och då kan man ju få saker till studentpriser. For the sake of argument - finns det ett gratisbibliotek jag skulle kunna träna på tills dess för att lära mig fundamenten? Usch, vad den här tråden har blivit lång. Jag hoppas att någonting här kan hjälpa andra som också funderar på att börja med musik. Ska slänga upp reviews på allting jag köper så att folk får ut någonting av all hjälp som de har gett mig också 🙂 En annan fråga: Behöver jag Kontakt för att på ett effektivt sätt integrera EWQL i Cubase? Kontakt kommer ju i många av NI's pack, men det skulle kännas surt att behöva köpa Komplete-8 paketet för att få kontakt. Fungerar det bra även med EWQL's egna player?
  12. Sådär! Nu har jag varit och känt på Waterfall vs Hammer-tagenter. Blir definitivt vägda hammer-keys på tagentbordet, dvs VMK-161 plus som det ser ut nu. Jag tror jag måste skylla på min bakgrund inom piano där, waterfall/vanliga keys kändes helt enkelt "fel". Då ska jag läsa in mig lite på LASS, se om det är ett passande alternativ för mina ambitioner ^^. Bodhi: Tack för erbjudandet! Ska jag definitivt använda om jag köper LASS 🙂. Mycket av den musik jag vill göra kräver ju lite mer udda saker/ljud också, då kan det ju vara bra att ha mer än bara strings :>
  13. Rekommenderar http://www.thomann.de/se/akg_k77.htm Otroligt prisvärda lurar. Lyssnat på dem en gång, och de var helt klart imponerande jämfört med mina gamla. Nu har jag ett par K-701 som naturligtvis är en helt annan klass, men K-77 är fortfarande bra lurar byggda av ett kvalitetsmärke. Det skulle vara min rekommendation med din budget 🙂.
  14. Liten update: Spenderade gårdagskvällen med att läsa och titta runt. Till slut kom jag fram till att det som i grunden spelar roll är att jag köper en midi-controller i form av ett keyboard, som ska spelas på. Ju fler mixer/DAW-funktioner som detta erbjuder, desto bättre. Däremot så måste funktionerna som erbjuds vara användbara. Och här verkar det vara ganska skralt vad gäller många av de modeller jag tittade på igår. Novation Remote och Inspiration har drumpads, men i samtliga reviews jag sett så använder inte individen dessa utan spelar istället in trummor på keypads som allting annat. Som grund anges att padsen är för små, inte responsiva nog eller att de är felpositionerade. Samma sak med många av de andra funktioner som erbjuds. Alla LEDs kring knobsen är väldigt söta, men de fyller absolut ingen praktisk funktion. Den breda LCD'n är bra, och är ett köpargument, men om man kombinerar dessa oanvändbara "funktioner" med resten så talar detta mer för Studiologic-modellen. Axiom och Akai tittar jag inte ens på längre på grund av de problem som många rapporterat. Visst, de har fått positiva recensioner också, men jag tar hellre en modell som fått genomgående bra kommentarer. Denna modell (VMK-161) har recenserats mycket väl med såväl videoreviews som användarrecensioner. Både hammer-modellen samt organ-varianten verkar lämpa sig mycket väl. För tillfället lutar det mer åt Organ-varianten som verkar vara något mer lättspelad med ett Waterfall-klaviatur, men Hammer-modellen är fortfarande intressant då jag kanske känner för lite mer av en pianokänsla över det hela - likaväl som jag föredrog en grövre Nib-känsla när jag använder min intuos för mera realism. Studiologic verkar följa mitt tankesätt liter när det gäller produkter av denna typ. Först så måste produktens fundamentala funktion fungera utan anmärkning, sedan kan man börja köra in "bells and whistles". Med det fundamentala i åtanke tittar jag även på märket Doepfer (jag tycker om tysk-konstruerad hårdvara, vi tyskar vet hur man bygger bra saker 😛). Dreglar en hel väldans massa över LMK4+, men de modeller går snäppet för långt. Det lutar starkt åt ett studiologic ^^. Bodhi: Ska titta och lyssna på det. Det verkar otroligt bra, dock är det ju lite i det övre vad gäller prisklass för ett nybörjarbibliotek. Och om jag förstår rätt så är det bara stråkinstrument, eller har jag fel? Johnrick: väldigt bra att höra 🙂. Tack! här är en review av Organ-versionen av VMK-161 plus 🙂
  15. Edit: Snabb emailrespons från Thomann 🙂. Bra förklaring där med kostnadsskillnaden vad gäller hammer keys. Får sluta spamma här och läsa in mig lite mer på olika modeller, inklusive Novation och Studiologic 🙂.
×
×
  • Skapa ny...