Jump to content
Annons

Bodhi

Medlem
  • Antal inlägg

    549
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    10

Allt postat av Bodhi

  1. Om du ställer en fråga på ett forum om vad folk tycker och de svarar sakligt och hyfsat genomtänkt på din undran, så är det ganska drygt att försöka punktera deras upplevelser med selektiv läsning och rent fjantiga påståenden bara för att du inte håller med. Men, visst... nu kom jag på varför jag lämnade forumet till att börja med 😉
  2. Jag tycker inte om dansbandsmusik av samma skäl som jag inte tycker om bil-larm, visselpipor, skräniga fåglar, etc. Den är oftast arrangerad och producerad på ett sätt som jag helt enkelt tycker låter illa, som till exempel reverbdränkta saxofonkörer - det skulle man snudd på kunna säga är på samma nivå som en bunte sjukt skräniga fåglar när man försöker sova. Eller tio fulla tonårsbrudar längst bak i bussen. Vidare så vet jag nästan alltid hur en dansbandslåt kommer att gå redan från första ackordet. Det är bara att sjunga med om man har texten. Dansbandsmusik är för mig oftast helt enkelt bara tråkig musik. Hatar den gör jag dock inte det minsta. Kul att folk går igång på olika musik. Jag skulle absolut kunna uppskatta dans- och spelglädjen om jag var på nån dansbandsfest. Bara inte musiken.
  3. Jag tycker att varningarna borde vara tidsbegränsade. Jag är inte sur på Saddam längre, även om jag håller mig på ett visst säkerhetsavstånd... 😱😛 Dessutom, har man klantat sig så ska man få en chans till, eller ett visst antal chanser till. Man ska inte behöva dras med stigma resten av sin forumtid att man en gång fick varningar. Så jäkla svartvitt är det inte på forum. Folk har dåliga dagar, uttrycker sig tvetydigt osv, shit happens. Det mesta otyg som sker på forum är nog inte särskilt allvarligt egentligen, det bara ges intryck av det för att det finns regler och moderatorer. Lite som i plugget en gång i tiden. Men där försvann prickarna vid nästa termin.
  4. Aaah, nu förstår jag med ens varför Studio är torr som fnöske att läsa, använder egna hittepå-ord och har lagt sig på en litterär nivå strax över en högstadieklass. Men jag gillar den ändå 😄 (Seriöst, jag gillar den!)
  5. Till TS och övriga agitatorer: Apple tvingar inte någon till något. Det är du som väljer att köpa produkten eller inte. Produkten är skapad från grunden för att erbjuda användaren integrerade lösningar som användaren inte behöver lägga energi på att fundera vidare över. Man kan diskutera kvaliteten på dessa, men produkten som helhet är inte skapad för en användare som vill förändra, bygga om eller i delar uppgradera sin produkt. Om en sådan användare beklagar sig över de integrerade lösningarna, så är det inte mycket annat än att han är sur över att han inte kollade upp vad han köpte först. Om han inte har intresse av produkten ifråga, men ändå beklagar sig, då skulle man kunna kategorisera honom som en allmänt gnällig typ som inte har mycket bättre för sig. 😉 Om jag skulle vara lite mer konstruktiv, så skulle jag säga att jag absolut förstår den som vill kunna meka, jag är likadan själv. Därför kör jag både PC och Mac. Den senare därför att jag har vissa arbetsbehov där jag behöver ett flyt och en säkerhet som jag inte får i PC-miljön (med samma program givetvis). Man är inte hänvisad till vare sig den ena eller andra plattformen. Det är inget annat än positivt att det finns valmöjligheter bland datorplattformar.
  6. Tack, det är bara en pit stop 🙂 Tydligen ska fastlödningen av batteriet påverka batteriprestandan till det bättre, det skrevs en hel del om det när Apple började med det. Fast jag hade hellre haft ett något sämre batteri som jag kunde byta, särskilt med tanke på att jag hade sjukt mycket problem med just batteriet i min förra Macbook.
  7. Ditt argument är ungefär såhär: Jag har alltid stört mig på bilar. Varför kör folk bil när det finns motorcyklar? Förstår inte varför du hetsar upp dig över detta. Med kärlek, Bodhi, flitig användare av både PC och Mac sedan 1984. Osårbar mot vitlök, träpålar, vigvatten och krucifix
  8. 😄 :D 😄 Jag har båda, kan bara inte bestämma mig för vilket jag ska spela just nu 😛
  9. Gokväll! Skyrim eller BF3? Jag kan inte bestämma mig 😳
  10. Ja det är förstås ett helt annan perspektiv... Tråkigt att höra, låter som att din brorson har hamnat ganska snett. Att röka brass regelbundet när man är 16 är av många anledningar inte lämpligt. Du kan berätta för honom att när kroppen ännu inte är fullt utvecklad så ÄR det skadligt att röka brass, särskilt om det sker regelbundet. Hjärnan håller fortfarande på att utvecklas och tål inte droger på samma sätt som en fullvuxen hjärna.
  11. Ja nu ser jag, den började visst redan 2009 😄
  12. 638 svar i tråden, jösses... Om droger och musik hör ihop eller inte tycks i alla fall vara en fråga som är komplicerad att besvara 😛
  13. Nu är du väl ändå lite väl elak, Nilsson 🙂 Inte skulle du väl kalla den som tar en whisky till helgen för "fyllo" eller den som tar en öl till maten för "alkoholist"? Det går alldeles utmärkt att bruka mindre skadliga såväl som ofarliga droger med måtta. Att stat och samhälle har valt att acceptera en enda drog för russyfte - alkohol - är inte någon vidare bra måttstock för hur det egentligen förhåller sig med vad som är skadligt. Jag kan garantera dig att mellan den som dricker sig full två gånger i veckan och den som röker en joint två gånger i veckan, så har den senare betydligt bättre hälsa efter 20 år. I synnerhet om den som röker gräs gör det med en vaporizer (ger endast ånga och inte skadlig rök). Det är en väldigt seglivad myt att alkohol är en ofarlig drog och mindre farlig än t ex marijuana.
  14. Gomöra Chae! Jag dricker andra koppen kaffe för dagen och begrundar mina synder. Julhelgen har varit alldeles ovanligt trevlig 😛
  15. Sorry att jag tappade humöret i något inlägg. Man tar illa upp när man blir angripen som person och grupp, och jag anser att trådens ämne är både viktigt och intressant, dvs värt att hållas sakligt.
  16. Nu känner jag att jag måste kliva in med ett stort varningens finger, Neo 😛 Nä, men allvarligt, droger är absolut inte något man bör testa "lite till mans". De allra flesta droger som cirkulerar är inte att leka med, och även de minst skadliga, som marijuana, kommer inte med vare sig bruksanvisning eller kontrollerat innehåll. Det har varit enorma debatter kring det här för de som använder medicinsk marijuana i staterna, sjuka som tidigare varit hänvisade till langare. Tänk dig att du köpte smärtstillande tabletter av en skum langare på gatan utan vare sig bipacksedel eller någon form av garanti på tabletternas faktiska innehåll. Skulle du äta dom då? Bara för att ge lite perspektiv 🙂
  17. Så om jag skulle stå framför dig nu och kalla dig för idiot ett antal gånger på rad, så är det ditt eget problem om du blir uppretad? Nyss checkat ut från dagis eller? Du vet mycket väl vilken massa skit du redan har skrivit i tråden om oss här som brukar droger eller har en liberal inställning till dessa. Om du inte förmår visa respekt gentemot människor bara för att de har en åsikt som avviker med din, vad gör du då på ett forum? Det rör dig inte ryggen att vi här som har en liberal åsikt om droger har just den åsikten. Vi har precis lika stor rätt som du att ha den åsikt vi har. Verkligen dagisnivå att inte inse detta... Försöka tysta? Har jag på något sätt hindrat dig att skriva? Nä, självgoda människor brukar inte inse när det är dags att revidera vad man håller på med. Så du skäms inte ett dugg över att du sitter på ett forum och rackar ner på folk som behöver droger för att överleva? Brukar du stå utanför Apoteket och gapa på sjuka som köper medicin också? Ja, när man sida upp och sida ner väller ut sitt hat över sjuka och drogbrukare såväl som de som tar droger för nöjes eller kreativitets skull, då moraliserar man i allra högsta grad. Om du sedan även gör det privat har jag givetvis inte de blekaste aning om. Ja, jag medger att jag i det här inlägget tyvärr förföll till samma låga nivå som du själv har hållit i den här tråden i ett antal sidor nu. Vad vill du egentligen? Vi som faktiskt vet något om droger har en diskussion - eftersom du bara skriver i tråden för att bråka så kan du väl dra någon annanstans?
  18. Ja, det skulle jag. Att jag behöver droger av alla möjliga sorter för att kunna leva ett normalt liv, det önskar jag ingen annan. Att det däremellan för mig finns stunder av positiva drogupplevelser, det är en parentes i sammanhanget. De droger jag använder inte är helt utan risk för biverkningar, och det gäller för samtliga droger jag tar inkl hjärtmediciner och marijuana. Jag har tagit flertalet av dessa droger under många år, utan att det lett till vare sig tillvänjning eller påverkan av mitt arbete. Snarare tvärtom, så har drogerna hjälpt mig att kunna arbeta mer än dubbelt så många år som jag hade kunnat utan dom. Men det berör min livssituation. Att föreslå till någon annan som har svårt med jobbet att "prova lite droger så går det kanske bättre", vore helt uppåt väggarna.
  19. Å, det behöver vi inte göra. Det sköter dem själva så bra utan inblandning av oss. Jävlar vad dryg du är. Självgodheten bara lyser om dina inlägg och jag börjar blir rent av äcklad av att läsa ditt dravel. Att du ens har mage att sitta där på ditt arsle och skita ur dig den ena hånfulla kommentaren efter den andra mot människor som är sämre lottade än du och har det svårt i livet. Att du inte skäms. Och vad fan har du åstadkommit då i ditt drogfria, moraliskt exemplariska liv som höjer dig över oss andra stackare? Kan du inte lägga upp lite bilder och exempel på vad du har lyckats med? Jag skulle verkligen veta, så att jag skriva ut det i A3 och sätta upp det som motiverande affisch på behandlingshemmet. Jag måste ju ha något att sträva efter. Din stavning lämnar dock en del att önska, men vi kanske kan byta tjänster? Jag lär dig att stava och du lär mig vägen till framgång? Anmäl gärna det här inlägget, DH. Jag brukar ha oändligt tålamod till och med med sådana miffon som du beter dig som, men nu är fan måttet rågat med den här gruppen av taskiga jävlar som hänger på Studios forum och sitter och rackar ner på folk. Rena ubermench-attityden ibland - har man inte rätt musiksmak, gillar rätt prylar eller väljer alkohol framför droger, ja då är det öppen jaktsäsong på oliktänkande och man får vara hur jävla rå och dryg man vill. Nästan synd att 95% av de som hänger här är jävligt softa, schyssta snubbar som det är kul att prata om musikteknik och livet i största allmänhet med. Annars vore det ju bara att lämna stället.
  20. Högtiden till ära, och denna tråds sporadiska förfall till hårda ord, fördomar och missunnsamhet, så vill jag härmed påstå att det är höjt bortom alla tvivel att det vi all behöver ge och få är mer kärlek. Sådeså! 😎
  21. +1 om det hade funnits en knapp att trycka på 😄 Studio forum snart helt i svartvitt utan logo och knappar? Man skickar sina inlägg genom koncentrerad tankeöverföring 😛
  22. Näfan, gör inte det. Har du ett bra liv utan droger så finns det ingen anledning att börja. Kaffe på sin höjd 🙂 Tack Henber 🙂
  23. Förbudstider har kommit och gått i alla århundraden. Det finns ingenting som pekar på att alkohol, med de enorma skadeeffekter det har på samhället, alltid kommer att vara en lätt tillgänglig drog. Däremot så finns det - ironiskt nog med tanke på debatten - ganska mycket i rådande samhällsutveckling som pekar på att marijuana på sikt kommer att vara en delvis legaliserad drog, främst pga de medicinska effekter det har. Du är uppenbarligen bara ute efter att bråka och racka ner på folk som använder droger. Förstår inte riktigt vad du är ute efter, och särskilt inte efter ditt senaste tilltag i din signatur. Vänligen ta bort mitt citat från din signatur. Vill du verkligen ta ner diskussionen på en såpass total dagisnivå att du klipper ett citat från mig helt ur sitt sammanhang och använder det i din signatur för att ha en känga till mig som stående inslag i varje inlägg du gör på forumet? Jösses... verkligen inte konstigt att man spenderar allt mindre tid på forumet.
  24. Nä, det håller jag med om. Tyvärr är det inte alla förunnat att vara friska och må bra. Många är hänvisade till en i stora avseenden bristande sjukvård, och i glappet mellan vad som går att bota väljer många att självmedicinera med vad som finns tillgängligt, på gott och ont.
  25. Men det håller jag med om. Droger behövs inte för att vara kreativ och visst finns det gott om drogrelaterade tragedier, såväl som alkoholrelaterade tragedier. Är vi överens om att droger inte behövs för att främja kreativitet, men att för somliga kan det vara ett kreativt hjälpmedel? För att ta ett praktiskt exempel: Förr i tiden arbetade jag bl a som konstnär och porträttmålare. Jag målade då bl a nedanstående tavlor. På grund av att jag innan dess i ett tiotal år hade arbetat som art director i en oerhört stressad och prestationsinriktad bransch, så kunde jag inte längre måla obehindrat. Arbetet kvävdes många gånger av prestationsångest och stress. Detta kunde jag dock råda bot på genom att röka en joint eller ibland ta en vinare. Då försvann prestationsångesten och jag kunde fortsätta arbeta. Droger behövs inte för att vara kreativ, men de kan precis som med annan medicinering hjälpa människor att frigöra den kreativitet de redan har, om denna av någon anledning är blockerad.
×
×
  • Skapa ny...