Jump to content
Annons

Hjälp med att köpa en Cajon!?


danielmilton

Recommended Posts

  • 3 veckor senare...
Annons

Jag köpte en prisvärd Cajon från Steinbach, inkl vadderad Steinbach-väska och lös Steinbach-sittdyna för 650 SEK inkl frakt. Ofattbart, jag vet. På den kan man ställa rasslet med sexkantsnyckeln som har sitt eget lilla förvaringshål baktill. Sedan är det ju ett plus att den var i björk med väldigt snyggt exotiskt trämönster framtill (som jakaranda fast med ljusare rödton).

Denna ska jämföras med att en Cajon med vadderad väska i samma klass annorstädes kan kosta cirka 2000 SEK. Visserligen var det prisnedsatt just då, men jag tror de "alltid" har bra priser där. Man köper alltså direkt från Tyskland, utan altför många mellanhänder.

Den låter bra. Om man kan ställa rasslet mer på andra Cajons vet jag inte, jag har för lite erfarenhet av dem, men det kan vara ett litet minus i så fall på denna modell, Steinbach SCA-100. Dessutom, den var repig på fronten och logotypen satt helt snett framtill, men reporna syns bara om man tittar nära och i visst ljus, så... Det kändes som för mycket bök att skicka tillbaka, när paketet var så billigt.

Utseende: 4.5//5

Skick: 2//5

Ljud: 4//5

Inställningsvariation: 3//5

Väska, sittdyna, nyckel: 5//5

Prisvärdhet: 5//5

Helt klart är det en tekniksak att spela också, som det tar ett tag att bemästra. Därvid kan jag rekommendera You Tube och de testklipp man finner där, en del kurser t.o.m. (Följde f.ö. en seriös, professionell kurs i cello på just You Tube).

Mik vet jag ingen på rak arm som har. Men tänk såhär: inget företag är bäst på allt. Låt de som är bra på mikar tillverka dem. Köp alltså en separat mik nånstans ifrån.

Länk: STEINBACH

Såg att den kostar €50 plus frakt. Enastående.

Annars är ju Steinbach mest kända för sina pianon (utan att för den sakens skull blanda ihop dem med de stora märkena Steinway eller Bechstein), Steinbach pianon finns att köpa på andra håll också, t.ex. hos Dolphin Music, UK.

//:debatt

Link to comment
Dela på andra sajter

Jättebra tips PSG!! Paris Saint-Germain?

Inlagd i Favoriter nu.

De där Whitebox, Blackbox, är ju skonsamma för ryggen!! Utmärkt.

Valter Cajonarna ju har även inbyggd välrenommerad mik - något för vår trådskapande vän!

😉

//:debatt

Redigerat av debatt
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...