Jump to content
Annons

Dagens musiktips


hammagrella

Recommended Posts

Annons
Firmament vacation är ju favvolåten...

Men tolv spår låter lite snålt? Hade inte deras första album så mycket som 19spår?

Ord! Firmanent vacation.

Jo det kommer en Origin 2 och ev. en Origin 3 säger Ebbot i en intevju.....

Tycker 12 track är helt lagom, tidigare plattor har varit...eh, nästan övermättande...

Link to comment
Dela på andra sajter

Lajv hos Luuk om några minuter...!! 🙁

Edit: Fast slår ni på TVn just nu så är det INTE Ebbot L och grabbarna ni ser utan Lasse Flinckman och Christer Lindarw, hoogachacka!!! 🙂

Redigerat av hammagrella
Link to comment
Dela på andra sajter

captain nemo (oregistrerad)

Reise Reise känns fasen som en samling romantiska ballader i jämförelse med mycket annat de tyska herrarna släppt. Jag tänker främst på taktfasta mangellåtar som Sonne och Bück Dich.

Men den är helt klart värd att köpa.

//Nemo

Link to comment
Dela på andra sajter

Var på Coop forum stormarknad igår för att äntligen få köpa Origin albumet...

Jag vet att jag får skylla mig själv, och att man inte är på riktigt som inhandlar musik på Coop, men tidsbrist sätter sina käppar i min tillvaro... Dessutom borde den högtidsstund som såna extremt efterlängtade skivreleaser kräva en lite större ansträngning än det ett simpelt inköp på en stormarknad utgör; lite som kräftor som kräfva brännvin...

( Förlåt om jag svävar ut lite nu men mina största favoritskivor har jag ett alldeles speciellt förhållande till, man kommer ihåg när och var man köpte dem... Ens första rockskiva; Razamanaz med Nazareth inköpt på Åhléns i Vällingby nånstans 1975. Ens första stora besvikelse; Dark side of the moon med Pink Floyd på Domus i Vällingby vilken jag dagen därpå lyckades byta trots att förseglingen var bruten... Jag bytte den mot en Moody Blues skiva som var ännu mycket sämre.

Hursomhelst var det besvärligare att köpa musik när man var liten, många var timmarna man provlyssnade på hos den finnige och glasögonprydde snubben längst in i pop o rockavdelningen på Nordiska Musikförlaget ovanför Sergelstorg... Förstår inte varför man aldrig blev utslängd för man köpte ju sällan något. Men snubben brukade tråka en för att ha taskig musiksmak, och tipsade om sina favoriter... Ibland kunde man tillomed stå där och lyssna på bra skivor man hade därhemma för att på något sätt försöka importera med god musiksmak, vad vet jag.

Men sånt kunnigt eller servicemedvetet folk kan man ju inte förvänta sig att stöta på när man köper musik på Coop Forum stormarknad... Faktum är att stolpskottet bakom kassan inte visste vilka Ebbot o Co är och tillade att; Ööhh, Jag vet inte om vi kommer att ta in den skivan heller.... Förmodligen tillämpar man jobrotation på Coop forum, att skivförsäljaren igår säljer ost imorgon och packar köttfärs iövermorgon. Jag hoppas iaf att det är så denne skivförsäljare kan mer om ost än om musik... annars kan man förvänta sig ett omvänt scenario; - Nej vi har inte greveost och jag vet inte om vi kommer att ta in den...

Nåväl;

Frugan köpte skivan idag... Skivan är helt klart jävligt skön. Tung, pumpande och smart musik... Riktigt ballt omslag. Roliga Ebottska låttitlar; Transcentdental suicide, Royal explosion (part II) -vad hände med part I ?

Bara ge albumet ett par veckor att sätta sig, och invänta konserten på cirkus...

Link to comment
Dela på andra sajter

Katla (oregistrerad)

Jag är en tung fan utav deras tidigare alster på de två första plattorna. Bättre svensk rockmusik har aldrig gjorts och frågan är om det någonsin kommer att göras. Psykedelia och stones-riff i en härlig kavalkad!

Att överhuvudtaget ge dem minus för att de saknar en egen stil är att ha missat hela grejen med bandet tycker jag. Tidiga TSOOL låter som inget annat rockband. Även om man kan hitta 1000 influenser i deras musik så är det svårt att avgöra vilka som övervägt för copy-cats är de inte (förutom ett par spår som medvetet stulit av andra låtar).

Nu till minuset...

När TSOOL släppte Behind the Music började det märkas att bandet gled ifrån den psykedeliska aura som förre medlemmen Björn Olsson skapat tillsammans med Ebbot. Låtar som 21:st Century Ripoff och Sister Surround var flugskitar i jämförelse med tungviktarna på Freebase. Trots detta fanns det fortfarande kvar låtar som tilltalade fans utav det äldre materialet som Infra Riot, The Flood och Broken Imaginary Time.

Så även om plattan hade några flugskitar så räddade de andra låtarna helheten. BHM lät trots allt fortfarande TSOOL.

På Origin är TSOOL raderade och de låter som vilket jäkla rockband som helst. Inga roliga arr. Inga svulstiga rockepos utan bara 3 minuters polerade rocklåtar som är så förutsägbara att man undrar om de skämtar.

Visst, det är ingen dålig skiva över lag men som TSOOL skiva, i jämförelse med deras tidiga material, så suger den.

Link to comment
Dela på andra sajter

Katla (oregistrerad)

Det är givetvis väldigt individuellt hur man uppfattar saker och ting.

Origin har tre, i mina öron, väldigt bra spår som jag gillar; Bigtime, Lone Summer Dream och Transcendental Suicide. Dessa tre spår är också de enda jag kan höra på Origin som har kvar rötterna i den goa, litet mer opolerade TSOOL.

I övrigt finner jag plattan väldigt direkt både melodiskt och textmässigt.

Bottennappet på skivan måste vara Heading For A Breakdown. Jag har haft demoversionen utav den låten väldigt länge och gillat låten starkt. Den hade lite mer tyngd och gjorde sig bra ihop med texten. Verkligen synd att de slaktat den..

Visst, BHM var väldigt direkt också på sina ställen men den hade fortfarande TSOOL-känslan över sig. Mer inåtvända och psykedeliskt färgade arrangemang och texter. En lite skitigare ljudbild. (märks mycket mer på bonus EP:n som följde med)

Hur jag än försöker kan jag endast finna fragment utav det på Origin. Det känns så lättviktigt på något sätt.

Nu sätter jag hoppet till Silverbullit (som tydligen ska vara mer elektroniskt inspirerade än på Citizen Bird). 🙂

Redigerat av equinoxe
Link to comment
Dela på andra sajter

Hej!

Efter att ha dem två gånger (Luuk och Nordic music awards) så kan jag inte säga att det är något som jag tycker "WOW" och genast springer och köper skivan. Tycker det låter lite mediokert speciellt sången. Det sticker inte ut tillräckligt, lyssnar nog hellre på Hammagrella :rolleyes:

MVH

Håkan

Link to comment
Dela på andra sajter

Katla (oregistrerad)

Det var ett otroligt pinsamt framförande på Nordic Music Adwards...

Singback imponerar absolut inte på mig och särskilt inte när band som TSOOL gör det. Gubbarna kan spela. Synd att de nedvärderar sig själv.

Fin Mellotron på scen däremot. :rolleyes:

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...