Jump to content

Dahlis

Medlem
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Dahlis

 • Rank
  Med i gänget
 1. Hmm....va märkligt asså ? Jaja är väl bara att göra som Die Hard säger ☟ Men det är ändå väldigt konstigt och irriterande för ibland finns det frågor där som man skulle vilja vara med och diskutera, åsså kan man inte det ☹ Det är väldigt jobbigt faktiskt ? Men men, livet går väl vidare ändå ?
 2. Hej. Lite nyfiken på om det löst sig? Har nämligen exakt samma problem som du beskrev och har också testat olika e-postadresser utan att få nått bekräftelsemejl tillbaka. Det märkliga är att jag kan logga in på sidan och läsa alla inlägg och så men jag kan inte svara på nått eller skriva eget inlägg, då står det nått om att jag måste skicka om validering för att få nytt bekräftelsemejl men som sagt så får jag inget. När jag mejlat till info@gitarrforum.com så får jag ett mejl tillbaks på en gång där det står "550 Please turn on SMTP Authentication in your mail client. mail-oi0-f52.google.com[209.85.218.52]:33972 is not permitted to relay through this server without authentication." Vad är SMTP för nått och hur aktiverar jag det?
 3. Hej hej. Kollat på Ibanez Iron Label-modellerna nått? Som denna tex http://m.crafton.se/sv/artiklar/rgit20fe-tgf.html Köpte själv en ny Ibanez för ett tag sen och var då inne och läste en del om olika modeller, bl.a om denna serie. Nu blev det inte just denna då jag inte spelar den typen av metall du verkar göra, även om jag lyssnar en del på det. Med tanke på sångaren du nämner så ligger jag mer åt hans ordinarie band och således John Petruccis gitarrspel men lutar mest åt Satriani, Gillbert, Malmsteen, Vai m.m så har ingen jättekoll på tyngre modeller, men tänkte bara ge ett förslag som kanske kan passa dig ?
 4. Ja en recension från nån som har provat den vore toppen. Den skulle väl vara bra för dig då den har ampsim så bara att koppla in i PA:t plus att den är lättare att "kånka" runt med Denna verkar ju rätt ok också https://www.emusic.se/product/34934/Two-Notes-Le-Lead
 5. Hej hej. Har för närvarande en Line 6 pod x3 (den berömda röda multieffektprocessorn för er som inte vet;)) och som jag är oerhört nöjd med, trots att jag haft den sen den kom ut nån gång under -08. Den har väldigt många olika förstärkare och högtalare, både för gitarr och bas som man kan kombinera hej vilt plus en mängd olika effekter. En av dom bästa sakerna med den, enligt mig, är DualTone-funktionen, vilket innebär att man i Tone 1 kan ratta fram ett ljud med diverse effekter och i Tone 2 ett annat och sen när man väljer bägge och panorerar ut dom hö och vä i önskad mängd så blir det helt plötsligt ett tredje ljud som låter så mycket bättre och fylligare än innan. Kan få till riktigt feta och tunga prylar. Ett annat plus är inbyggt ljudkort. Men jag har mer och mer börjat sakna rör-känslan, den där varma djupa tonen som inte går att simulera fram helt och fullt, iaf inte i poden. Så jag undrar vad som är bästa alternativet för mig, köpa en ny multis som har inbyggt rör eller behålla min och köpa en rör-preamp? Skulle isf denna vara något att ha? https://www.emusic.se/product/34836/Laney-Ironheart-IRT-Pulse-R%C3%B6rpreamp?gclid=EAIaIQobChMIzuvjodLC1gIV3smyCh3z4QPtEAQYASABEgLBqvD_BwE
 6. Ja nu har kollat lite extra noga och märkte då jag plockade ur svajet för att kontrollera knivarna att stoppskruvarna i stolparna inte var åtskruvade, vilket innebar att stolparna glappade lite. Trötta och stressade indonesier och dålig efterkontroll av den svenska återförsäljaren kan ställa till det ibland men nu verkar det lite stabilare iaf. Tack för dina råd och tips.
 7. Just därför att jag mestadels svajar lite lätt. Utan stoppet så blir det lättare att hålla armen med lillfingret och bara göra små fina svajningar. Med stoppet så blir det trögare, inte lika mycket "feeling". Men som sagt så händer det ju att jag svajar lite hårdare och då måste jag alltid svaja till nån extra gång för att "hitta hem". Blir även så när jag bänder lite kraftigare iom att svajet rör ju sig utan stoppet. Stallet är exakt plant mot kroppen så det är inte det som är problemet.
 8. Tja. Har en fråga gällandes Ibanez Edge-zero ll ZPS backstop. Är det nån av er som har testat att köra utan backstoppet och hur funkar det tycker ni? Jag har testat några gånger och tycker att det blir mycket skönare och lättare att använda, speciellt när man som jag för det mesta bara gör små lätta svajningar åt något håll. Visst funkar det med backstoppet monterat, men blir inte samma känsla. Men det som irriterar mig är att när jag kör utan så har det svårt att "hitta hem", blir alltid lite för högt eller för lågt beroende på vilket håll jag svajar åt. Det är inte överdrivet mycket men tillräckligt för att det ska låta falskt. Jag brukar alltid få skaka till armen lite för att det ska låta bra igen. Kan förstå om det blir så ifall man leker att man är Steve Svai och håller gitarren vågrätt endast i svajarmen och svajar den upp och ner som en galning, men så gör inte jag. Gitarren, som är en Ibanez RG970 Premium, köpte jag ny för några månader sedan och har använt svajen mycket sparsamt så det lär ju inte vara knivarna som redan är slut. Finns det nått man kan justera eller är det bara att gilla läget, om man nu vill svaja utan backstop?
 9. Ja helst inte så mycket mer än vad swissonic kostar enl länken ovan,, men absolut inte mer än 2000:-
 10. Hoppar in lite här och undrar ifall det nu är så att man (läs jag) vill ha två st. men inte har råd att köpa tex två av dom Tomac Barin länkade till här ovan, då dom säljs styckevis, är då TS länk på Swissonic ändå ett hyggligt alternativ? Eller vad sägs om ett par bra datahögtalare ist? Då jag har en liten hemmastudio där jag knåpar ihop nått lite då och då som inte når "den stora massan" utan mest förgyller tillvaron för min familj och mina vänner...(tror jag iaf ) så har jag väl inte nått behov av några värstingprylar direkt, men ändå nått bättre än vad jag har nu, en gammal stereo med två stora åbäken till högtalare. Dom funkar bra till film och lite daglig slölyssning på Spotify, men inte till mixning har jag märkt. Och jag vill inte bara köra med lurar, utan vill ha några mindre högtalare som inte tar sån plats, och det ska vara aktiva. Nån som har nått bra förslag?
 11. Ser att denna tråd startats om några ggr så jag försöker en gång till. Skulle nämligen behöva lite hjälp med val av högtalare till min hemmastudio. Står iof en del i denna tråd men då många inlägg har några år på nacken så tänkte jag att det borde hänt lite på marknaden. För tillfället så har jag den (studion alltså) i vardagsrummet och har fram tills idag använt en vanlig hifi-förstärkare med ett par rätt ok högtalare (vet ej namnet, är ett par hemmabyggda av nån) för dagligt bruk såsom film och Spotify. Men har tröttnat på att dels spela gitarr genom dom, har en Line 6 pod x3 kopplad till datorn och in i förstärkaren, eftersom ljudet blir så stort och långt bort då jag sitter ca 2-3 meter från högtalarna och det är ca två meter mellan dom, och dels så har jag upptäckt att det är svårt att få till en bra mix med dom just pga att dom är en bit ifrån så svårt att höra detaljer, sen är dom ganska gamla nu. Jag har visserligen ett par hörlurar men dom är inte så bra, blir helt annat ljud då jag mixar i dom och sen lyssnar genom högtalarna plus att dom är obekväma så får ont i huvudet av dom. Tog ett par gamla datahögtalare med baslåda och satte dom på bordet där jag har poden och midikeyboarden som jag rullar fram då jag ska spela, och det blev helt klart mycket bättre eftersom ljudet kommer närmare mig och jag hör detaljer bättre samt att jag får ett bättre gitarrljud (det är mest rock, hårdrock/metall och en och annan blues jag håller på med) Men då datahögtalarna inte är helt nya dom heller, plus att jag inte vill ha separat baslåda, så har jag funderat på att antingen köpa nya med inbyggd bas eller köpa aktiva studiomonitorer. Eftersom jag begränsad budget (ca 1000-1500 kr) så vet jag ju att det blir inga proffsgrejer direkt, men kan det vara så att för dom pengarna så får jag ett par helt ok nästintill väldigt ok datahögtalare men bara ett par mediokra studiomonitorer? Och vilken skillnad är det att mixa med datahögtalare kontra studiomonitorer? Det jag förstått är att studiomonitorer är mindre färgade än datahögtalare vilket ska ge en bättre utgångspunkt vid mixning, men hur stor skillnad är det? Hoppas nån kan hjälpa lite, skulle vara så tacksamt
 12. Hehe, jo men glömde skriva att det hårdaste jag spelar är covers på Dolly Style ) Nä men jag menar faktiskt sockerbit. Hittade en tråd om det på gitarrforum http://www.gitarrforum.com/topic/25428-snabbkoppla-mickar-med-sockerbit/ (hoppas länken funkar, skriver nämligen på mobilen) Jag tänker så här att på mitt förra jobb (en av de två lastbilstillverkarna vi har i landet, och det är inte Volvo ) så används maskiner stora som små hus som tillverkar detaljer med tusendelar i tolerans och där minsta lilla signalfel kan resultera i hundratusentals kronor back pga fel mått, så där är det oerhört viktigt att elektrikerna vet vad dom gör när dom byter ut diverse små komponenter i kabelhärvan i elskåpet, men jag har aldrig under mina 25 år på det företaget sett nån elektriker löda dit nåt utan dom använder både eltejp, sockerbitar och annat för att skarva, och det funkar hur bra som helst. Då känner jag att en liten sockerbit i min lilla gitarr som mestadels används hemma i vardagsrummet inte kan vara så farligt Tror inte heller att nån kan höra skillnad på en mick som är ditlödd och en som har tex sockerbit. Att bara tvinna ihop dom är ju givetvis inte bra då det kan börja glappa, men om man använder saker som är gjorda för att skarva ihop saker med borde ju funka.
 13. Jo det är ju sant att OM det strular till sig så är det ju bara en gång, men ska iaf sätta dit en kloss under svajet för att vara på säkra sidan. När jag ändå har dig på tråden: Vad säger du om att klippa kabeln på micken och använda sockerbit ist för att löda? Blir som en snabbkoppling om man vid ett senare tillfälle vill byta mick en gång till och inte vill eller inte är så säker på lödning. Har för mig att jag läst nånstans att det finns gitarrer som har snabbkoppling på mickarna redan. Nått du känner till?
 14. Ja det kanske funkar. Får prova det. Men vad exakt är det som brukar strula? Har läst att om man gör så med flytande stall, tar bort alla strängar, så måste man hålla på och justera med fjädrarna och greja för att få stallet i linje med kroppen, men hur kan det bli så om allt var ok innan?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.