Jump to content
Annons

Applemusen med scroll


Exil

Recommended Posts

jag kan rekomendera mx1000. den har laserteknik och är inte lika kräsen när det gäller underlag. och den kan man skrolla med i sidled. underbart skön oxå!

Har den en apple-logga? 😛

Exil: Om den hoppar till flera ggr per minut så är det ju definitivt fel på den? 🙂 Om du inte kör på nåt väldigt konstigt underlag... jag har testat att köra min direkt på (trä-)bordet utan musmatta, då blir den ganska svajig... är det nåt sånt du gör?

Min scroll har som sagt krånglat uppåt/neråt kanske tre ggr men det har försvunnit efter en kort stund... aldrig haft problem med scroll i sidled.

Hursomhelst ska jag snart skaffa mej en ny, trådlös. 🥰

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Tbruce: Som jag har skrivit tidigare så kör jag musen på en icemat och sedan jag börjat använda den har musen hoppat mer än tidigare. Så det är nog därför och jag får skylla mig själv, men det som irriterar mig mest nu är scrollen. På skola kör vi flera applemusar rakt på skrivbordet som är gjort av trä, och där är det absolut inget problem, flyter på utmärkt.

Men en MX1000 ser rätt fin ut också 😆

Link to comment
Dela på andra sajter

Älskar mighty mouse.  🥰  Har haft min kanske ett halvår. Superbra i Logic, ta sig runt i arrangeringsfönster, mixerfönster med mera. Man kan även zooma horisontellt och vertikalt med den genom att hålla ner alt, supersmidigt.  🙂

Har också upplevt båda problemen som du pratar om, både att kulan ibland strejkar (bara tillfälligt, löser sig alltid efter en stund), och att muspekaren kan hoppa till över skärmen utan att man gör nåt särskilt (rätt sällan). Det senare tror jag dock är rätt vanligt för optiska möss. Använder dock inte någon "icemat" vad nu det är för något, utan en helt vanlig musmatta.

EDIT: Ljudet är ju f ö inte ett "äkta" mekaniskt scroll-ljud utan kommer från en liten högtalare inne i musen. Så om den inte registrerar att kulan rör sig så spelar den väl inte upp ljudet heller.

Hmm.. Du skriver både att du älskar den, och att du haft två problem med den. Den logiken har ENDAST Apple-entusiaster..

Haha, ja det är lite som en förälskelse, man kan inte se riktigt nyktert. Men att den hoppar till, det är ett problem som jag hört är vanligt bland optiska musar... och det händer inte alls ofta. Även scrollproblemet har kanske varit två-tre ggr, alltid tillfälligt.

För en så snygg och charmig flicka pryl så är det detaljer... 😉

För mig har en optisk mus aldrig hoppat sedan de allra första optiska mössen kom för några år sedan. Jag har nu kört med en Logitech MX 500 och en 900, den första i över 3 år, den andra i över 2 år, och ingen av dem har någonsin "hoppat".

Jag förstår inte att man kan acceptera såna problem bara för att den är snygg.. Men sen är ju min flickvän både snygg, charmig och pålitlig 😄😉

Link to comment
Dela på andra sajter

Min hoppar inte och fungerar bättre än någon annan mus jag testat. Den är skön i handen och att ingen kommit på idén med en scrollkula förut är konstigt. Scrollkulan är sjukt användbar i stora musikprojekt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Fan, det är ju den sladdlösa man är intresserad av... Finns det ingen adapter? Jag har en Logitech MX700 nu, och den är väl bra och så, men för stor, tung och batterislukande. Blir ju kåt av tanken på sidoscroll också...

Håll ner shift när du scrollar så har du sido scroll.... är så i de flesta program iaf.. 😆

Redigerat av Bobogura
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...