Jump to content
Annons

Värsta händelsen med eran musikdator


B@kon

Recommended Posts

Satt och funderade lite och som tröst i min gräsliga vardag med virus och formatteringar så kom jag på att det kanske ger lite ljus om jag får höra någon som haft större problem med datorn än vad jag har 😛

Mitt problem:

Först och främst köpte jag mitt ljudkort E-MU 0404 och försökte få det installerat i ca 5 dagar, med bla 5 ominstallationer av win, felsökning på nätet i säkert 40 timmar, ominstallation av ljudkort i overkliga mängder, samt demolering av datorn bit för bit för att finna felet.

Till slut visade det sig att E-MU hade varit så hyggliga så dom skickade med helt fel drivare till kortet, och därav felmeddelandet: "Inget ljudkort funnet".

Ja det skulle man haft lön för.

Sedan det senaste som händer just nu är att ljudet på min dator skorrar och låter väldigt dåligt, hmm vad är felet? Jag vet inte. Men antar att det har något med min serverflytt att göra (företaget) och därav ca 2000 virus än så länge. Problemet är bara att jag inte får bort virusen av någon anledning så flera hundra ligger kvar, och norton bara varnar :rolleyes:

Ja hur som helst;

Knäck det där om ni kan 😆

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

När datorn helt plötsligt lägger ner, skärmen blir kolsvart och jag inte fick någon reaktion alls från "burken" så blev jag lite svettig. :rolleyes: Som tur var så visade sig vara ett dåligt nätaggregat som lagt av. Bara sätta dit nytt och all övrig hårdvara och annatvar fortfarande ok. Bara att starta upp igen och se glad ut. Men det var jobbigt ett tag. 😆

Redigerat av berch
Link to comment
Dela på andra sajter

Postat (redigerat)

Ja det är sant. inte roligt när man inte vet vad det är som är fel.

Problemet är bara, vilket jag inte tror jag är ensam om, att man hellre slänger ut sin "nya" dator och köper en ny för att man blir så förbannat frustrerad och vägrar ha något med "den jäveln" att göra :rolleyes:

Redigerat av B@kon
Link to comment
Dela på andra sajter

Jag bara vänttar på att min ska skära ihopa :rolleyes:

kör nu protools 7.1 m-powered nuendo 3 och reason 3.0 i den

inga problem ännu.

har allt onödigt avinstalerat och allt optimerat till max allt uppdaterat.

sku aldrig i misstag ens surfa ut på netet med den.

den existerar endast för musik 😆

Link to comment
Dela på andra sajter

Problemet är bara att jag inte får bort virusen av någon anledning så flera hundra ligger kvar, och norton bara varnar :rolleyes:

Och du har inte funderat på att göra dig av med Norton och installera ett antivirusprogram? 😆

Link to comment
Dela på andra sajter

jag hade tänkt göra en fräsch ominstallation och köra två uppsättningar windows på min burk, en för musik och en för annat.

PartitionMagic har funkat innan tänkte jag, men för säkerhets skull gjorde jag backup på allt.

Tro fan att PM cpade och allt försvann. Tur att jag hade backup på det viktigaste! 🙂

Jag formaterade och installerade Windows och började greja. Dagen efter åkte jag på semester i en vecka. När jag kom hem (förra veckan) så startade inte datorn. Svart skärm, men datorn surrade igång. Fan tänkte jag!

Efter en massa felsökning kom jag fram till att hårddisken och bildskärmskortet var paj. Jag köpte nytt på Komplett.se och hämtade dagen efter. Det funkade fortfarande inte.

Jag öppnade tjejens dator och började byta grejor hejdlöst.

Trodde moderkortet lagt av, men tillslut visade det sig att nätagget kukat ur och inte levererade tillräcklig effekt och svajig spänning.

Tur att man har sånt i reserv 😉

Ska iväg och byta nätagget när jag hittat kvittot.

Link to comment
Dela på andra sajter

Och du har inte funderat på att göra dig av med Norton och installera ett antivirusprogram? 😉

Jo kanske det, men nu har jag lyckats få bort dom, men den verkar inte så mycket bättre för det.

Antar att jag måste installera om allt ändå.

Dock är det inget jag vill göra, för det känns som att datorn av nån anledning inte vill bli formatterad och därför blir sämre varje gång 🙂

Nu låter jag väl knarkad och tror på allvar att datorn lever, men det känns faktiskt så ibland 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Becke (oregistrerad)

Tja, min musikstudiodator har totalbrunnit! :-(

Kortslutning i nätaggregat och samtliga komponenter blev förstörda.

En måndagskväll med åskväder kände jag lukten av rök i bostaden och lokaliserade källan som var min musikstudiodator. Utan att någon hade slagit på strömbrytaren på datorn så lyste flera av hårddisklamporna och det luktade väldigt, väldigt bränt.

Efter att jag brutit strömmen externt, försökte jag sedan starta upp den utan resultat och när jag sedan flyttat över en av hårddiskarna till en annan dator för att försöka rädda data från den, så orsakade hårddisken kortslutning även i den andra datorn samt brännmärken i underlaget. Jag hoppades initialt att endast nätaggregatet förstörts i min musikdator men ser inget hopp om det då samtliga komponenter tyvärr luktar väldigt utbrända.

Trots lång datorerfarenhet och noggrannhet med backup till löstagbar hårddisk så inträffade olyckan när båda diskarna satt i. Vanligtvis brukar diskkrasch inträffa på en disk i taget, men tyvärr icke så i detta fall. Det enda jag har kvar är brända CD med färdiga mixar. Det smärtar illa nog med 4 års förlorad musikproduktion men ser även ut att bli en kostsam historia att återställa status i övrigt. Om jag skall se något positivt mitt i allt eländet så får det väl vara att jag faktiskt begränsade skadan till endast datorn då jag upptäckte och stoppade utvecklingen innan ännu större skada hunnit ske. Datorn var väldigt het när jag bröt strömmen.

Link to comment
Dela på andra sajter

När jag förra sommaren bytte dator och det visade sig att nya burkens moderkort hade ett chipset som leder till att man får utbrott av vitt brus medan spelar in... om man kör en PodXT via USB som ljudkort. Och därav att jag köpte ett M-audio fw410. Och att jag om jag kör Poden via 410:an inte får samma kräm i ljudet från Poden av någon anledning som inga åtgärder avhjälpt. Och pga detta står Poden o samlar damm medan jag är tvungen att använda CPU-slukare som Guitar Rig.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag förstår inte. Fel på datorn...?

Jaaaaa, juuuuust det ja. Ni har ju PC 🙂

Min ena processor dog i min Powermac G5, gick dock fort att få den fixad på garantin och utöver det så har det vart problemfritt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag förstår inte. Fel på datorn...?

Jaaaaa, juuuuust det ja. Ni har ju PC 🙂

Precis. Våra datorer är inte en anomali från start.

😄😮🙂

...skämt... Jag har inget emot Mac eller något annat datormärke.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja ni har då "roliga" historer måste jag säga.

Jag som var säker på att jag hade den värsta :rolleyes:

Är ju lite värre om man hittar felet och det kostar enorma summor pengar, än att man hittar felet och kan göra en ominstallation eller vad som helst.

Becke: Ja det är ju för jävligt när inspelningarna försvinner. Det gjorde dom för mig också och jag hade bara kvar på MP3. Inga bra inspelningar dock så jag lider inte så mycket

Link to comment
Dela på andra sajter

min partition C: på min acer laptop kraschade för ngra månader sen! kunde inte starta windows, installera om det eller köra säkerhetskopior.. det sket sig totalt med den. synd på alla låtidéer, alla arbeten,kvitton, fakturor etc. skrivna under 2 års tid, samt alla våra bilder från förra sommaren o framåt.. 🙂

jag var inte överdrivet gald för det, men har den på lagning o köper en macbook istället. min stationära Pc har aldrig kraschat, fastän att jag haft den som musikdator blandannat sen 2001. min g4 har stängt av sig ngn gång när man kört med tunga pluggar. sen med ny processor funkar den skitbra!!!

peace

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...