Jump to content
Annons

jävla virushelvete


Audiorent

Recommended Posts

det poppar upp meddelanden om att jag har spyware och behöver installera ett program för att ta bort detta.... Har Nortoninstallerat och den hittar iband ett virus som heter desktophijack som den tar bort ...men jag blir inte av med det... HAr sökt igenom med Ad-aware plus ett annat program som heter spybot.... den hittar något men jag blir inte av med problemen. det poppar även upp reklam med casino, porr mm.... mindre lämpligt när nån annan kommer förbi..... nån som har nåt tips ... blir tokig snart..

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
Låt burken vara en musikburk och ingen internetburk. Om man nu behöver

internet så ska man ha en separat burk för detta.

Det håller jag med dig om till 100 %. Det skulle aldrig falla mig in att släppa in en internetförbindelse i min musikdator. Den har jag bara till musik. Punkt. Liksom den dator jag har för videoredigering, den är också specialdedicerad för detta. Liksom layoutdatorn...

Men det finns också en ekonomisk aspekt. Alla har inte råd till en hel hög datorer, speciellt om man inte använder dem som arbetsredskap som genererar pengar. Och då är det ju viktig med rätt skydd. Som sagt, F-secure. Inga freeware, utan så bra skydd som möjligt som ändå inte tar onödigt mycket processorkraft. Det är definitivt värt varenda krona. Finns i samtliga datorer jag har med internetanslutning.

Link to comment
Dela på andra sajter

Det där är ingen lätt sak att få bort.. du måste in i registret och grotta i en massa nycklar. Du kan inte bara köra en visruscan eller en spyware-remove för då dyker trojanen upp igen.. 😮

Läs instruktioner hur du ska göra här:

http://securityresponse.symantec.com/avcen...ktophijack.html

Redigerat av hegobald
Link to comment
Dela på andra sajter

Oftast så ligger ju skiten minnesresident och har en aktiveringskod när man försöker stänga av det aktiva programmet i systemhanteraren.

Det kan funka att gå ut i felsäkert läge o köra Ad-aware. det kan även funka att kolla vad värdprogrammet heter och ta bort den "hårt" i systemregistret..

(Alltså först kolla vad det heter i Windows aktivitetshanterare och sedan gå ut i felsäkert läge och ta bort det.)

Ad-aware + ett up-to-date virusprogram brukar vara en mycket bra kombination ( kan rekommendera AVP Free vilket är helt gratis. )

Redigerat av Lundin
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...