Jump to content
Annons

Audiorent

Medlem
  • Antal inlägg

    652
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Audiorent

  1. Det du behöver är en splitt-kabel 1xmono -> 2x mono..... Vilket är exakt vad du har hittat på Thomann. så svaret är ja ...den funkar. Istället för att ha en telehona kan man ju också han en längre kabel som går direkt från källan till 2x mono tele (beroende på vad han för kontakt på utgången) ..... så slipper man en extra felkälla till glapp som den där telehonan kan innebära. Bäst är att löda en egen kabel.
  2. Ross var ett lågbudgetmärke (vet inte om det finns kvar) och den är inte direkt ny. Skillnaden mot dagens grejer är att elektroniken har blivit så billig så lågbudget idag håller bättre kvalitet än lågbudget förr. Testa om den funkar till vad ni skall ha den till men jag hade inte gett många kronor för den. Då är det bättre att hitta nån lika gammal pryl som är av bra kvalitet ....eller köpa billigt nytt.
  3. skulle alla ha Facebook så är det ju smidigt med grupp där. Vi bör också ha en gemensam mapp på Dropbox så vi lätt kan dela filer.
  4. Pluggar som ingår i V.I.P http://www.plugandmix.com/products/
  5. Plug and Mix (som får ett tag sen bjöd alla som gillade de på Facebook på en valfri plugin) har en group buy där målet är 5000 köpare av deras stora Bundle V.I.P. som innehåller 40 olika pluggar. Ord pris är 499 USD och vid 5000 "buyers" blir priset 99 USD. Just nu är det ca 4300st och priset är 119 USD. Man måste regga sig på sidan Don't Crack för att signa upp sig. http://store.dontcrack.com/group-buy/?id=5
  6. Vill kalla mig själv främst basist av de instrument jag trakterar. Jag mickar sällan förstärkare när jag lägger bas i mina egna (och andras) produktioner (antagligen mest av lathet). Däremot kör jag alltid genom min Förstärkartopp (Asdown MAG-200) och tar ut signalen på Bal.out. Den tillför nåt som inte går att få fram med simulatorpluggar. Ibland lägger jag på en Ampeg Basplugg (IK Multimedia) för att få fram ett speciellt sound. Använder ofta knepet som Top Floor tipsa om, Parallelldistorsion! Duplicerar spåret och lägger nån distplugg på den ena kanalen och låter den andra vara ren. Sen är det bara att hitta den rätta mixen. Basen fastnar mycket bättre i mixen med lite dist på. Jag kör enligt devisen att man inte skall höra disten i helheten utan bara när man sololyssnar. Min standardplugg och favorit på bas är en LA-2 kompressor från UAD.
  7. Jag har lösningen till dig! OZ- Audio Q-mix HM-6 1 Stereo ingång plus 4 monoingångar (A-D) plus en effektretur som man kan använda som stereoingång. 6 hörlursutgångar med matris så på varje kanal kan man själv ställa hur mycket man vill ha av de 4 mono plus stereoreturen. Jag har en sån i studion och det är min absolut bästa pryl. Den sparar så mycket tid för mig när man har ett fullt band som skall spela in. Jag ger dem samma mix som jag har i kontrollrummet plus att de sen kan lägga till av det de vill höra lite extra av..... för det mesta sitt eget instrument. ....... men ..... den tillverkas tyvärr inte längre. Det verkar som det var en produkt som föll mellan stolarna, folk fattade inte riktigt hur jävla bra den är. I de största studiorna har de monitorsystem där alla musiker har en egen mixer..... system som kostar hundratusentals kronor..... den här gör i princip samma sak men kostade 3-4000:-. http://www.soundonso.../ozqmixhm6.html Mackie gjorde sen en kopia (eller köpte upp tillverkningen eller nåt) som de kallade HM-56 http://www.mackie.com/products/hmx56/ .... men den tillverkas inte heller längre. Du får leta på Ebay eller nåt efter dem....... och hittar du flera så hör av dig för jag vill ha en till!
  8. Den utmärkta pluggtillverkaren Massey som fram tills nu enbart har gjort pluggar till Pro Tools har börjat att släppa versioner för VST. http://www.masseyplugins.com/#try Först ut är Tape Head Saturater som jag själv har använt mig mycket av för att skita till saker i mixen. De andra kommer släppas under 2013 enligt hemsidan. Deras "Demoversioner" har ingen tidsbegränsning eller beeps. Däremot sparas aldrig inställningen man gjort.
  9. Jag är på Kan tänka mig att bidra med låt och/eller som musiker och tekniker. Har ett gäng färdiga låtar som ligger i "lådan" men samarbetar gärna med andra och gärna textförfattare då det är min svaga sida. - Vilken typ av låt vill ni göra? (hip hop, rock, pop, metal, soul, jazz ect) Min egen musik är "amerikansk" med rötterna i både södern och LA. Allt från Soul, funk, singer-songwriter till westcoast och AOR-rock. Kan dock tänka mig att spela bas på annan musik om det behövs nånstans. - Vilka instrument kan ni spela? är främst basist men spelar även trummor, keyboards, gitarr (inga solon dock) och munspel. - Vilka instrument VILL ni spela? Bas och Keyboards - Vad har ni för inspelningsmöjligheter? Stor studio med ak. trummor och percussion, gitarrer och basar, Hammondorgel och Fender Rhodes. ProTools HD2 med mängder med pluggar och instrument. EDIT ... håller med om att eventuella intäkter skall gå till välgörenhet...... Ang fördelningen hos STIM förslår jag att det delas upp mellan de som är med i låten dvs både låtskrivare och musiker efter arbetsinsats. Sen kan man ju efter eget tycke skänka pengar själv om man skulle se att det kommer in på STIM-avräkningen..... för att få egen balans på Karma-kontot så att säga.
  10. Visst hade jag väl kunnat sälja men det är inte så mkt värde i en sån (ligger på 400:- på blocket) att det är lönt jobbet ifall du inte bor i närheten. Kanske jag kommer på vad den kan va bra till nån dag. Har inte orkat sätta mig in hur man programmerar den via Automap-programmet.
  11. Ja det är det. Har dock ingen aning om hur de läckt ut på nätet. What's going on med Marvin Gaye, Bohemian Rhapsody med Queen, Long Train Running med Doobie Brothers och Superstition med Stevie Wonder är några exempel jag stött på. ...... och om någon har haft svårt att planka det där Clavinet-riffet som Stevie gör i Superstition kan jag avslöja att det består av 8 kanaler!. 5 olika slingor samt 3st delayreturer. resterande komp ryms på 8 kanaler. 🙂
  12. http://multitrackmaster.com/ Bara att googla på multitrack masters så kommer du säkert hitta en del matnyttigt. Vissa är dock kanske inte helt legala. Har "testmixat" Marvin Gaye, Stevie Wonder, Queen m fl. Är rätt häftigt att sololyssna en kanal av en legend.
  13. Novation Nocturn borde fixa vad du är ute efter....... jag har en som ligger och "skräpar" i studion.
  14. Att ta bort andetagen helt brukar låta onaturligt. Lägg sången på två kanaler och klipp upp så att att andetagen hamnar på en kanal utan kompressor och resten på en annan med kompressor. Sen kan du lätt mixa den på en nivå som inte låter flåsig snuskgubbe.
  15. Jag har ett positivhalarljud i IK Multimedias SampleTank som jag använt i en "cirkuslåt" med rysk baktakt. Det finns en gratis version av det programmet men osäkert ifall det ljudet finns med där. http://www.ikmultime...k-2-xl-versions
  16. Måste du ha mixplatsen så nära fönstret då? I de flesta traditionella kontrollrum så har man ju nästan alltid en fönsterruta framför sig (och så även i mitt). Däremot vill man ju ha lite luft i mellan. Nu är ju mina rutor tjocka så tunna glas kan ju vibrera. Tror inte du behöver oroa dig allt för mycket över "problemet". Finns viktigare saker att åtgärda i rummet. .....och det är ju alltid en fördel att inte ha en fru när man skall möblera ett musikrum! 😉
  17. Jag har för mig att jag betalade 500kr för att få en ISRC-bolagskod men det är en engångskostnad inte per låt. Med den kan du ge varje låt en identifikation. Sen behöver man en EAN-kod per utgivning, dvs ger du ut en singel behöver den en EAN-kod och ger du ett album skall den ha en annan EAN-kod. Detta är oberoende på hur många spår varje "album" har. Att köpa en ean-kod kostade mig 195:-/st men det finns olika priser där ute.
  18. Det måste helt enkelt va problem med medhörningen...... så dåligt skall man inte kunna sjunga!
  19. Du kan köra både Logic och ProTools på de interfacen vad jag vet. På de interfacen du listat finns en ADAT ingång. På den kan du koppla in en 8 kanals preamp med digitalt ut och därmed få ytterligare 8 micpreampar (totalt 16). Jag kan dock inte svära på att alla interface kan klara av 16kanaler inspelning så kontrollera detta. 003:an kan i alla fall. Har själv använt mig av en DIGI002 med den setupen. Denna billiga preamp har t.ex. ADAT ut samt wordclock vilket är smidigt att synka ihop dina enheter med. http://www.thomann.d..._digimax_d8.htm Finns flera alternativ. Jag använder själv en Focusrite Octopre. EDIT: Såg att Naymari hann posta medan jag skrev med i princip samma innehåll.
  20. Det har redan sagts men kan inte poängteras nog SKIPPA MIXERN! .....Så länge du inte har råd med en mixer som ensam ligger på din totala budget ggr 10 (minst) så finns det betydligt bättre hjälpmedel i DAW:n. Argumentet att du skulle vara van vid de fysiska rattandet har jag hört många ggr förut men det går över....jag lovar! Jag har varit tekniker i över 20 år, både Live och i Studio, och är definitivt van vid det "fysiska rattandet. Har ägt ett stort engelskt studiobord från 80-talet på 56 kanaler som vägde 200kg men det är utslängt och numer mixar jag allt i DAW:n (ProtTools HD). Om du tvunget vill skruva på rattar istället finns Controllers att koppla till....... Jag har sådana också ....men jag använder dem inte! I min dator har jag ett UAD-kort där jag bl.a. har bra emulering av ett NEVE RS88 mixerbord. Ett sånt bord går på x antal miljoner. Satsa på bra mickar, bra mickförstärkare samt bra ljudkort. Du vill ha ett ljudkort med mer än 8 kanaler in. Jag har iof gjort många bra truminspelningar med bara 4 kanaler men om det är trummor du skall satsa på så skulle jag säga minst 12ch 1 - BD1 Dyn 2 - BD2 Kond (ev) 3 - Virvel under 4 - Virvel över 5 - Hihat 6 - TOM1 7 - TOM2 8 - TOM3 9-10 - OH 11-12 - Rumsmickar Har dessutom ofta en extra mick på ridecymbalen då den kan försvinna bort i Överhänget . Använder själv både AKG D112, SM57 och CM3 på trummor. Skulle nog däremot skippat T-bone mot något mer beprövat på pukorna typ SM57, 421 eller de där klämmickarna från Sennheiser som T-Bone är en kopia på. ProTools eller Logic är en smakfråga. Om du skall samarbeta med några är det alltid ett plus att ha samma program. Alla externa burkar du rabblade upp kan du strunta i, det finns bättre i DAW:n. För 40000:- är det inga som helst problem att få kanonkvalitet - Exempel: Mickar (Grund): D112 - SM57x4 - CM3 x3 = 8200:- Dator IMAC -15000:- Ljudkort och Preamp (finns så många alt och kombinationer så det orkar jag inte gå igenom) 4000-12000:- Monitorer - (samma där, se alla trådar som finns) 2000-8000:- Hörlurar, kablage mm - 1000-3000:- Eller köp beg. när det gäller ljudkort och MAC så får du mer för pengarna. En Digidesign 003 t.ex ger dig dessutom en kontrollyta att ratta på.
  21. Jag har tre utgångar på min monitorkontroll som är kopplade till mina närfält (NHT-20), ett par hemmabyggda SQ-50 samt en bärbar Panasonic Stereo med RCA-ingång (typ mindre "bergsprängare"). Den sistnämnda låter faktiskt helt ok och är till stor hjälp för att kolla mixar. En sån skulle jag säga är ett mycket bättre hjälpmedel än ett par datorhögtalare. Går att hitta för inga pengar alls, kolla blocket eller 2-nd handshops. Just Panasonic tycker jag har haft bra kvalitet på sina. Brukar dessutom ofta slå över till P3 för att jämföra om det låter "radio" om mixen.
  22. Från och med PT9 är ju inte längre Pro Tools bundet till hårdvara från Avid (Digidesign) eller M-Audio utan skall fungera med de flesta ljudkort. En snabb googling ger dock att det finns vissa som har haft problem med just den kombinationen (PT + Saffire). Fördjupade mig dock inte i varför.
  23. första mixerbordet med inbyggd autotune jag sett....... 🙂 det som inte var så verklighetstroget var väl att artisten inte direkt var fotomodellsnygg!
  24. Skulle inte rekommendera ett bord som har skärmen så högt upp..... Inte bra för nacken! De flesta studiobord jag sett är ruskigt dåliga när det gäller arbetsergonomi därför byggde jag mitt själv ....eller mest av allt vad det väl för att det är kul att bygga och dessutom billigare.
  25. Om du eller någon redan innehar en IPAD så borde ju en MACKIE DL1608 vara kanon till det ni gör. 16kanaler, 2+6 utgångar och förutom mixer och effekter så har du ju 31-bands EQ på alla utgångar. Bara att koppla till ett slutsteg/högtalare. Kanske finns en app så du kan styra ljuset via den. http://www.mackie.com/products/dl1608/about-the-dl1608/
×
×
  • Skapa ny...