Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden 2022 (alias Längstah)


Dark Of Light

Recommended Posts

Annons

Intressant "valresultat" som lämnar flera frågor än svar igen. Bildar M, KD och L regering med SDs stöd så får vi ju återigen en väldigt svag minoritetsregering som får svårt att göra något alls. En så svag regering skulle sitta helt i SDs knä och vara beroende av SDs alla mandat i riksdagen. En sådan regering skulle vara mera beroende av SD än av KD och L även om både KD och L skulle sitta i regering. Har svårt att se att det skulle ske om Kristersson har någon självbevarelsedrift. Eventuellt att C skulle svälja sin stolthet och gå med i en ny Alliansregering, men det är nog inte så troligt då det skulle ge mycket makt åt SD det med. Med en så bräcklig högerregering och med tanke på hur mycket misstroendeförklaringar det är titt som tätt i riksdagen så blir det nog politiskt kaos och extraval om nu Kristersson lyckas få igenom en regering i riksdagen. 

Det verkar ju dessutom bli så få mandats skillnad att det kanske räcker med att L trycker gul knapp för en S-regering och antingen C eller V också gör det. Då L har lovat att de inte ska göra sig för beroende av just SD så är det nog mera logiskt att de släpper igenom S än att de vill sitta så mycket i SDs knä. Så jag tror fortfarande på en vänsterregering mera än på en högerregering. 

Blir nog en politiskt stormig mandatperiod dessa fyra år vilken sida som än vinner. Tror att man får se det som tre block snarare än två trotts allt. Vänsterblocket, blåa blocket och så SD som ett enpartisblock. 

 

Redigerat av -k9-
Link to comment
Dela på andra sajter

6 timmar sedan sa Fidden:

 

Så, det var väl som vanligt antar jag. Men själv har jag blivit en sån jävla gubbe som klagar över allting. Det är mest det.

Det var många som hade synpunkter på hur vallokalerna skötts och skyltat.

För mig gick det smidigt. En kille i kön framför mig, men tre pers gick ut efter att jag stått i kö i 15 sekunder. In och rösta tog typ 2 minuter. Så till valvakan. Han sätta mig och dricka en loka, sedan kom maten som var super god. En trevlig valvaka med god mat och god fika. Ett valresultat som vi ju räknat med, även om vi hoppats på ett bättre resultat. Så inga stora överraskningar eller stor besvikelse. Satt kvar tills vi bara var några gubbar som halvsov och gav upp strax innan SVT slutade sända. Fick med mig lite tårta, godis, läsk och öl hem till och med. 

Hade ju varit kul med ett bättre val för vänstersidan men jag hade tydligen realistiska förhoppningar och det blev ungefär så som jag trodde, även om jag hoppades på något annat. Kommer bli intressant att följa allt valkackel i minst tre månader till. 😉 

Tor det går fortare än så, eller blir ett extraval i så fall. Undrar vem som blir talman denna gång dock. Tycker ju Norlén kan få sitta kvar som talman då han ju blivit en gammal bekanting och gjort ett hyfsat jobb. 

Redigerat av -k9-
Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...