Jump to content
Xiatatem

Lite feedback på en grej? :)

Recommended Posts

Hejsan! satt och lekte runt lite i FL häromkvällen och fick detta som resultat! Vad tycker ni? blev det bra eller floppade jag?🙃 helt okej att totalsåga också om det är så, har ingen som helst musikteoretiska kunskaper utan kör bara på öronen typ

sos snippet demo (online-audio-converter.com).mp3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Sångaren sjunger i fel tonart va? Leadljuden skär i öronen....Tror du måste fixa sången så att alla spelar samma tonart som sagt. 

 

🐓

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jo tonarten är fel men får inte till e't 😕 däremot ledljuden låter bara skit på MP3, i WAV format blir det bättre! men ska försöka slänga på en kompress och se om jag kan fixa till det bättre! må väl! :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så du har gjort en remake på Aviciis osläppta låt Someone New och använt SOS acapellan ovanpå. Fel tonart på acapellan som sagt. Jag bryr mig inte att det är en remake, men det kan vara bra att säga att du har försökt återskapa en befintlig låt, annars kan det i fel öron framstå som du gör plagiat. Just a friendly advice. Du har ju iaf lyckats hitta rätt presets och samples som Tim använde, vilket är lite coolt. Jag hör Broken Circuit leaden i backgrunden och sen top leaden är ju en annan klassisk Avici lead som jag inte kan namnet på tyvärr, men det är väl den han använder i Friend Of Mine och You Be Love. 

Mixen låter grötig och rörig överlag. Dina trummor och percussions är lite otydliga och försvinner i mixen. Strukturmässigt är det bra, vilket man kan förvänta sig när du har följt strukturen på en befintlig låt. Försök att jobba på mixen lite mer, och få lite klarhet i låg/mellan/hög register. En EQ och kompressor är din bästa vän när det kommer till sånt. Om det inte redan var uppenbart av att lyssna på låten så märker jag på din soundcloud att du gillar Avicii hehe, så kolla på lite remake tutorials på YT för att lära dig lägga lager av leads och synthar bättre, samt hur du mixar det. Du kan även göra detsamma fast för Kygo eftersom att deras stilar är hyfsat lika, och Kygo är framförallt superduktig på att mixa piano. 

Och sist men inte minst, 99% av alla här hade nog inte vetat att det är en remake av Someone New, men du har stött på din överman när det gäller Avicii nörd😂

Kämpa på och gör mer musik bara så blir det kanon!

 

  • Gilla 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.