Jump to content
Annons

Redaktionsbloggen

  • inlägg
    17
  • kommentarer
    34
  • visningar
    61 544

Bidrar till bloggen

Rosa bandet – om tillverkarna får bestämma


Johan Royen

540 visningar

En vanlig fråga som förr eller senare dyker upp i typ alla teknikorienterade branscher är ”varför finns det så få tjejer som håller på med det här?”. Teorierna varierar, från att tjejer på något sätt skulle vara sämre på teknik till att de är mer intresserade av att faktiskt skriva och spela musik än att sitta och debattera vilken vintagekompressor som är bäst.

blogentry-1-006312200 1283528325.jpg

Oavsett vad det beror på har tillverkarna av musikutrustning äntligen uppmärksammat problemet, och börjat lansera tjejvänliga produkter. Först ut var klaviaturtillverkarna CME som tog fram en rosa version av minstingen M-Key, och nu har även Korg bestämt sig för att dra sitt strå till jämställdhetsstacken, med en rosa variant av minisynten Kaossilator.

Fender har också insett att de kan förstora sin marknad med hundra procent bara de gör rosa prylar. I samarbete med den japanska franchisen Hello Kitty har man tagit fram både en strata och en akustisk gitarr i – jajemen! – rosa finish.

/Johan på Studiored

UKEY_PINK_angle.jpg

2 Kommentarer


Recommended Comments

Lena-Olivia (oregistrerad)

Postat

Patetiskt! ”Varför är det så få tjejer som håller på med det här? Åh, vilken klurig fråga... Nämen, det måste ju helt enkelt bero på att det är för lite rosa i branschen (för det kan ju knappast ha något samband med /gamla hierarkier/ förebilder/ nätverk/ etc)!” Är själv av märket dam och måste få påstå att färgen känns fullständigt oväsentlig! Möjligen kanske somliga tycker att det är kul med rosa prylar, men att tro att det skulle få fler tjejer att ”hålla på” är ju fullständigt förvridet! Garanterat ett gäng dudes på högvarv som har kommit fram till detta... Ett hett tips vore ju att höra sig för med brudar som håller på... eller förresten, då skulle man nog inte få någon anledning att lansera sina rosa prylar...

Link to comment

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...