Jump to content
Sign in to follow this  
 • entries
  2
 • comments
  2
 • views
  62

#1 Brainworks SSL vs. Waves SSL

Clipstreet Sounds

63 views

Idag spelade jag in en kort snutt trummor i min studio. Jag fick sedan idén att kopiera spåren och mixa trumtagningen med två olika (fast ganska lika) pluggar, för att sedan jämföra dom. Jag ville veta om jag hör någon skillnad på bx_console SSL 4000 E (Brainworx) och SSL E Channel (Waves).

Spåren jag spelade in och mixade:

 • Kick
 • Snare Top
 • Tom 1
 • Tom 2
 • Overhead L+R

Mikrofoner:

 • Kick: Sennheiser E902
 • Snare Top: AKG D5
 • Toms: 2x Sennheiser E604
 • Overhead L+R – 2x Sennheiser E614

Jag använde exakt samma inställningar på båda pluggarna. Dessa var inställningarna:

Kompression: Lite kompression på virveln, kicken och tomsen (Ratio 2.0, threshold -3 DB). På overheads hade jag en ratio på 2.0 med -3 DB i threshold, inställd på snabb attack och release.

Kick EQ: Ökade lite botten på kicken +2 DB vid 60Hz, lite högre frekvenser vid 6000Hz + 6DB samt lite vid 3500Hz +2 DB.

Overhead EQ: Skar bort -4 DB runt 4000Hz och adderade +1,3 DB omkring 10000Hz och även +10 DB runt 40Hz eftersom jag tyckte att det fanns mycket härliga sub-frekvenser att hämta där. Hi-Pass filter till 40Hz.

Toms EQ: På tomsen hade jag ett highpass filter på 45Hz, +4,5 DB runt 5200Hz, +2 DB vid 7000Hz. På Tom 2 plusade jag på lite extra +3 DB omkring 80Hz.

Jag upplever att kompressorn på Waves SSL känns lite ”hårdare” än kompressorn på bx_console. Jag känner även lite mer botten i virveln från Waves SSL. När jag lyssnar på bx_console upplever jag att de högre frekvenserna inte känns lika skarpa. Hör du någon skillnad? Vilken låter bäst? Kommentera gärna!

www.clipstreetsounds.com

 

Brainworx bx_console Drums.mp3 Waves SSL Channel Drums.mp32 Comments


Recommended Comments

Brainworx har ju så att man kan styra "brused" och distorsionen har du provat dessa?

 

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.