Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    2
  • comments
    2
  • views
    67

About this blog

Här skriver jag om olika mixtips, tricks, jämförelser/tester av olika plugins.

Entries in this blog

 

#2 Två sångspår med olika frekvenser

#2 Två sångspår med olika frekvenser I denna låt kopierade jag ett sångspår och använde EQ på båda spåren för att justera olika frekvenser. Det ena spåret innehåller nästan bara low-mid frekvenser och den andra innehåller high-mid och uppåt. Eftersom jag justerade frekvenserna på två identiska spår låter det som att det är lite fasfel när man lyssnar på båda spåren samtidigt. Det här är egentligen ingenting jag rekomenderar att göra… Men det var en intressant sak att testa! Jag tyckte att d
 

#1 Brainworks SSL vs. Waves SSL

Idag spelade jag in en kort snutt trummor i min studio. Jag fick sedan idén att kopiera spåren och mixa trumtagningen med två olika (fast ganska lika) pluggar, för att sedan jämföra dom. Jag ville veta om jag hör någon skillnad på bx_console SSL 4000 E (Brainworx) och SSL E Channel (Waves). Spåren jag spelade in och mixade: Kick Snare Top Tom 1 Tom 2 Overhead L+R Mikrofoner: Kick: Sennheiser E902 Snare Top: AKG D5 Toms: 2x Sen
Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.