Jump to content
Annons
  • inlägg
    9
  • kommentar
    1
  • visningar
    5 342

Att angöra ett CV


MattiasA

369 visningar

När jag mixar åt andra så handlar det inte om U2 eller Coldplay.

Inte heller Metallica står på kö även om till o med jag hade kunnat ge ett råd till han som mastrade senaste plattan(

)(den där lilla gubban är alltså en länk till ett youtube-klipp som säkert de flesta redan har sett..men men...jäkligt rolig hur som helst(för övrigt så undrar jag vad den där smileyn betyder?? taliban?))))

 

Utan när jag mixar andra så handlar det ofta om band som spelat in i studion själva för första gången. Många av banden har spelat in innan men då med hjälp av någon tekniker. och tror således att det inte är någon konst att spela in själva.

 

Vart vill jag komma med detta?

Jo för när bandet vill att någon ska hjälpa dom mixa då är det helt plötsligt mixarens uppgift att få det att låta bra(fix it in the mix mentaliteten).

Det här är jäkligt lurigt eftersom man gärna inte vill ha dåliga räddningsarbeten i sitt CV. Men samtidigt så står inte de grymma banden på kö och någonstans måste man ju börja.

Det finns ett dilemma här.

För att få jobb måste man ha något bra att visa upp.

För att ha något att visa upp måste man ta sig an de banden som kan tänka sig att en orutinerad mixare ska mixa deras låtar.

 

Säg att det är ett band som gjort en bra inspelning som vill att någon ska mixa deras skiva/demo. I det här läget så känns det ju inte så kul att langa fram ett ljudmässigt haveri och säga:

- "Här är min senaste mix jag gjorde, vad tycks???... Hur de har mickat getingarna? näe alltså jag tror det är gitarristerna".

Ja ni fattar.

Som jag ser det så finns det bara en utväg.

Att spela in bandet själv.

Men det är ju en tids-och kostnadsfråga. För mig och bandet.

För man har ju ett jobb att sköta. Barn att hämta på dagis. Sambo som inte är så sugen på att man är borta många kvällar i veckan plus att man får offra fotbollsträningarna(vilket är det enda som håller kilona borta när man är över 30).

 

Alernativet kan vara att man kommer in och lyssnar efter varje instrument som är inspelat och säger vad som ska göras om. Då kan man även vara med och rodda när ett nytt instrument ska mickas upp. På så sätt har man bra koll på inspelningen samtidigt som man inte offrar allt för många kvällar.

Hur gör ni andra i landet?

Ha de gött

/Mattias

0 Kommentarer


Recommended Comments

Det finns inga kommentarer att visa

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...