Jump to content
Annons
  • entries
    9
  • comment
    1
  • views
    5,094

About this blog

Amatör som skriver om sina vardagliga händelser med fokus på mixning

Entries in this blog

pro tools m.m.

Har haft tillgång till Pro tools 8 en del under den senaste tiden. Jag har aldrig riktigt satt mig in i PT innan även om jag som musiker har suttit med i studio där de kört PT. Som vanligt när man kör ett annat DAW så känns det som om man har hockeyhandskar på sig när man smidigt försöker mixa som vanligt. Även de enklaste sakerna tar lång tid och man känner att mycket av kreativiteten går åt till irritation. Men det är också intressant att se en hel del enkla lösni

MattiasA

MattiasA

Inget att göra

Nu har det gått lång tid sedan jag mixat någon annans musik. Fruktansvärt tråkigt. Dessutom står det still med egna låtskrivandet. Vore kul om någon drog igång en sån där mixoff igen. Då hade man hafr något att göra i alla fall. Förra gången så var det en kille vid namn Olof som laddade upp en gammal låt. Han gjorde också egna Logic tutorials. Jäkligt produktiv snubbe. Men sedan har jag inte sett till honom. Om du läser det här så var snäll och lägg ut en ny låt för remi

MattiasA

MattiasA

? och lite C6 review

Jag hade en idé om den nya waves multibandskompressorn C6 som har sidechainfunktion. Och lekte med tanken om att man kunde skapa en mix helt utifrån att olika instrument duckar varandra vid olika frekvenser. Men om det inte framgick så var det på skoj(läs "sköjj" om man bor i västergötland). Uppdaterat: har nu suttit med C6:an i ca 40 min och trixat. C6 är ungefär som C4(waves andra multibandskomp) men utöver de 4 banden så har den 2 flytande punkter som du kan styra vart du

MattiasA

MattiasA

Mognadsfråga?

Prövade Record 1.5 demon.   Ganska häftig upplevelse måste jag säga.   Alltså inte ljudets eller effekterna i sig utan mer hur man anpassar sitt arbetssätt efter det man har tillgängligt.   När jag arbetar i Logic lägger jag ohälsosamt mycket tid på att titta på frekvensanalysator och lyssna på instrument i solo. Det gör jag allt mindre men jag faller ibland tillbaka i gamla synder. Visst är en grafisk eq med analysator ett grymt verktyg

MattiasA

MattiasA

My Gear

Tänkte bara skriva lite i all hast om vad jag har för utrustning.   jag sitter alltså på en Imac 08' med extern hårdisk till. Ljudkort: TC Electronic 24D (4 kanaler) + en behringer ADA8000( som ger mig 8 extra kanaler igenom optisk kabel)   Monitorer: Yamaha hs50(bra att kolla mixar i men mixar inte mycket i dom. Använder mest min Sennheiser HD650 till mix(som jag köpte av en snubbe här på forumet...iGnu tror jag). Skitbra lurar som lyfte mitt lyssnande betydli

MattiasA

MattiasA

Mixevolutionen

När man kollar in forum så pratar många om presets på pluggar. Detta är ju inte att rekomendera men...   Det finns ju en anledning till att alla nybörjare har gått igenom en "preset-fas". Ärligt talat så fastnar jag där ibland också. Men vad är ett preset? Det är ju egentligen en inställning som någon gjort på sitt material och som du nu gör på ditt material. Funkar det? Har du samma material som den som gjort presetet? Antagligen inte.   Me

MattiasA

MattiasA

Att angöra ett CV

När jag mixar åt andra så handlar det inte om U2 eller Coldplay. Inte heller Metallica står på kö även om till o med jag hade kunnat ge ett råd till han som mastrade senaste plattan( )(den där lilla gubban är alltså en länk till ett youtube-klipp som säkert de flesta redan har sett..men men...jäkligt rolig hur som helst(för övrigt så undrar jag vad den där smileyn betyder?? taliban?))))   Utan när jag mixar andra så handlar det ofta om band som spelat in i studion s

MattiasA

MattiasA

Frågestund

Kör en snabb snabb studio/musik relaterad frågestund av mig själv. Frågorna såklart skrivna av mig själv. Men för att göra det lite mindre schizofrent så har jag kladdat ner frågorna och mailat min sambo som frågar dom till mig per telefon. Och för att göra det mer rockstjärnigt så tog vi det på engelska (KIDDING!!).   1. Nämn några favvoplattor? Kan inte nämna en utan säger några milstolpar. Dark side of the moon(pink floyd) Atom heart mother(Pink Floyd)

MattiasA

MattiasA

Hallå

Har hängt ett tag på Studio forum nu. Är ingen postare av rang men läser en del trådar när tiden räcker till. Jag kommer ifrån en en bakgrund som Metal och skarock gitarrist. Där jag under åren 99-05 hann med både turneér och skivsläpp. Och det var under arbetet kring de sista skivorna runt 2003 som mitt intresse för studioarbetet tog sig på riktigt. På den tiden hade jag ingen riktig kunskap om studioteknik whatsoever och det har jag egentligen forfarande inte.

MattiasA

MattiasA

×
×
  • Create New...