Jump to content
Annons

hap

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av hap

  1. hap

    Brus vid "hotplug"

    Okej, har nu kommit fram till att jag inte kan hotplugga ljudkortet genom att koppla in sladden och sätta på den utan att det sprakar, men om jag sätter på ljudkortet och SEDAN kopplar in USB-sladden så fungerar det felfritt verkar det som. Känns lite udda. Vet inte om jag ska gå tillbaka med den till affären eller inte.
  2. hap

    Brus vid "hotplug"

    Jag kör Logic. Det har ingenting med latency att göra för det brusar i alla ljudapplikationer när det väl brusar. Men det fungerar alltså att hotplugga för dig? Det är inte av jättestor vikt men lustigt att det fungerar för dig och inte för mig. T.ex. kan det också hända att jag startar en annan applikation som kräver tillgång till Core Audio (säg ett spel), och då börjar det genast brusa, och då försvinner inte bruset förrän jag startar om datorn igen. Jag har laddat ned senaste drivrutinerna från EMUs hemsida. Är det några speciella asiodrivrutiner man behöver också?
  3. hap

    Brus vid "hotplug"

    Köpte ett EMU 0404 USB2 och har upptäckt att den inte går att hotplugga (dvs koppla in och sätta på) utan att ljudet sprakar och brusar. Jag måste således starta om datorn för att ljudkortet ska fungera korrekt. Är detta vanligt med USB2-ljudkort? Tycker det känns oerhört kasst. Känns inte som man vill starta om datorn varje gång man vill använda ljudkortet. edit: sitter på Leopard 10.5.8. Har tidigare haft Firewire-kort som aldrig strulat såhär.
  4. Jag testade att flytta fram spåren och det var precis lika brusigt. Jag mailade TC Electronic som sa såhär: "This is because the plugin is streaming the audio back and forth to the DSP's in realtime. This means that when you bounce it will not be able to 'keep up' so to speak." Är det såhär med alla externa DSP:s? Tycker det är märkligt att den inte ska "hinna med" när man gör en offline bounce. Jag löste problemet genom att helt enkelt ta bort Fabrik R på alla cpu-krävande plugins. Tråkigt, och det verkar som om många haft problem med Konnekt24D och dess drivrutiner.
  5. hap

    Offline bounce knastrar

    När jag gör en offline bounce på min låt så knastrar ett av spåren precis i början av låten, trots att jag har en limiter på den. Jag upptäckte nyss att allting låter perfekt om jag i stället gör en realtime-bounce, men detta är omöjligt att göra på hela låten pga alla System Overloads jag får (det är ett stort och cpu-krävande projekt på ca 16 minuter).. Jag har testat att frysa alla 110 spår men den kraschar ändå förr eller senare. Vad kan vara felet? Spec: Logic 8 Macbook 2GB RAM Externt ljudkort: TC Electronic Konnekt 24D
  6. För att göra en lång historia kort så märkte jag att en av mina låtar lät mycket bättre i iTunes med Ljudförbättraren (Inställningar -> Uppspelning). Jag började googla på detta och det verkar som folk tycker funktionen är dålig. Det bör kanske påpekas att min låt inte var färdigmixad eller mastrad, så jag kan säkert få till bättre ljud själv, men jag skulle gärna vilja veta om någon har koll på vad exakt Ljudförbättraren gör? Det lät som den panorerade ut vissa ljud, sänkte vissa kanaler och fick fram ett allmänt tydligare och diskantigare ljud. Skulle vara kul om någon har koll på den tekniska biten! Tack på förhand! /Hap
  7. Hur då? De enda parametrarna som finns är #001-#130.
  8. Fast jag vill ju panorera enskilda celler, inte hela kanalen.
  9. Kom igen! Någon måste veta detta?
  10. Som titeln lyder: går det att få phasers eller dylikt för enskilda celler i Battery? Säg att jag har en äggshaker som jag vill ha panorerad till vänster i första takten, och till höger i andra etc? Jag antar att det går i modulation men har inte klurat ut hur! Tack för snabbt svar!
  11. Jag har samma problem. Jag är relativt säker på att de tog bort möjligheten till att göra manuell sidechain i Logic Express 7.0 (se här) vilket är riktigt dåligt. Någon som vet en plug-in för sidechain till LE 7.2 UB?
  12. hap

    Dags att slå till..

    Tänkte köpa en TC E Konnekt 24D. Ingen verkar ha en sådan, eller i varje fall vilja prata om sin, på forumet så jag kan väl ge några synpunkter när jag har hunnit testa den lite. Hursomhelst, frågan är nu bara var jag ska köpa den ifrån. Det verkar inte vara så stor skillnad i pris att köpa utanför Sverige som från Tyskland. Köper jag från playback-europe.com, som verkar billigast, så får jag den för 509€ totalt, ca: 4600 kr. Det går att få den för 5000 kr i Sverige. Ni som har erfarenhet, är det krångligt med garanti osv om någonting händer? Jag kan nog tänka mig att lägga 400 kr extra för att slippa allt tjaffs om saker och ting går sönder. Om någon har något som kan påverka mitt beslut, både positivt och negativt, om att köpa kortet får ni gärna skriva det!
  13. Glöm inte bort att det var en mikrofon runt 2000 kr, inte 3000 kr. Jag är också intresserad av detta ämne och jag tror att många skulle uppskatta era erfarenheter av micar i prisklasserna 1000-2000 kr. Själv skulle jag vilja höra åsikter av någon som har testat Vienna/Hamburg och Studio Projects C-serien (eller B-serien) och veta vilken/vilka ni föredrar och varför. Jag är speciellt intresserad av SP C3 då den är kraftigt prissänkt på T-butiken. Nästan halva priset jämfört med alla andra butiker. Kan det vara något fel på den eller är det helt enkelt en "hot deal" som dom kallar det för?
  14. C3 har också Omni och 8a-karaktäristik. C3an har fått bättre recensioner än B-serien. Och du får dom nästan till samma pris på Thomann.de!! B3 på emusic = 1695 kr. C3 på emusic = 3195 kr. B3 på thomann = 1778 kr ink 150 kr frakt. C3 på thomann (ink. puffskydd, stativ, xlr sladd) = 2060 kr ink 150 kr frakt. B3 listpris: 214€ = 1945 kr. C3 listpris: 387€ = 3518 kr. Valet är ju självklart såvida man inte har fattat speciellt tycke för B-seriens ljud.
  15. Jaså? Du får en kanonschyst bundle från thomann, Studio Projects C3 med stativ, sladd och puff för drygt 2000 kr. Kostar definitivt över 3000 kr i Sverige.
  16. Mer info om denna skulle uppskattas. Någon här lär väl testat eller hört någonting? Själv är jag väldigt intresserad av 8:an. Tack på förhand!
  17. hap

    Tone Port UX2

    Är det bara jag som tycker Tone Port UX2 är hysteriskt ful?
  18. hap

    MOTU Ultralite

    Mja. Men nu kostar den faktiskt 6300 kr på emusic, och 530€ (451€ exkl. moms) på playback-europe.com, vilket blir ca: 4900 (4200 exkl. moms) kr. Det är sjukt pangpris i mina ögon. Men man blir knäpp och tänker att man måste ha mer, så fort man hittat någonting bra. Det enda som stör mig är att det bara finns två micpreampar. Men jag vet inte vad jag ska med fler till. Micka upp trummor kanske, men då kan man kanske använda sig av något slags mixerbord i stället. Någon som känner att dom behöver fler micpreampar, och i så fall till vad?
  19. hap

    MOTU Ultralite

    Will do. Ska fundera lite först. Jag blir alltid för spontan när jag ger mig in på sådana här projekt. Plötsligt är man fartblind och köper någonting mycket dyrare än vad man hade tänkt sig. Jag måste se till så att jag balanserar priset jag betalar med vad jag kommer få ut av produkten. I mitt fall tror jag tröskeln går runt tre-fyra tusen, men det gäller ju att tänka lite långsiktigt också.
  20. hap

    MOTU Ultralite

    Okej. Jag ger upp. Hittade Ultralite på playback-europe.com (EU) för 530€ euro, gratis frakt till Sverige över 300€. Då slipper man alla tullproblem. Drygt 5000 kr med postenavgifter alltså.
  21. hap

    MOTU Ultralite

    Okej, om jag räknar med moms på 25% blir det drygt 5400kr. Fortfarande ett väldigt fint pris. Någon som vet vad det är för tullsats för ljudkort? Datorkomponenter brukar inte ha hög tullsats, om ens någon alls. Det verkar som alla tror att det blir svindyrt att handla från USA. Eller är det jag som missat något mer? Det är i alla fall billigare än att köpa här i Europa. Någon som har testat Motu Pre8?
  22. hap

    MOTU Ultralite

    Jag vet. Det var därför jag ringde deras support och bad dem kolla upp hur mycket det kostade att skicka Ljudkortet till Stockholm - närmare bestämt 62 dollar för 612 totalt, ca: 4500 kr. Jag frågade också om de visste någonting om svenska tullar. Han sa att oftast så stoppas inte leveransen, men att det kan hända och att de då lägger på en avgift mellan 10-30 dollar. Så priset kommer nog inte överstiga 5000 kr, såvida inte någon moms läggs på, vilket någon nämnde. Det låter ju helt sjukt. Fast jag tar det på företag ändå så det spelar inte så stor roll.
  23. hap

    MOTU Ultralite

    Hej. Jag är på jakt efter ett ljudkort till min nya Intel Macbook. Använder mig av Logic och Reason, och kommer försöka lära mig Ableton Live när tiden är mogen. Jag har inte råd med (och behöver inte heller) ett kort för över 10 000 kr. Har kikat runt på olika kort i prisklasserna 3000-5000 och blivit intresserad av MOTU Ultralite som jag hittade för kanonpriset 4500 kr (ink. frakt till sverige) på sweetwater.com! Jag kommer vilja spela in sång, gitarr, bas, synth och trummor - fast oftast ett eller två instrument i taget, möjligen fler om man micar upp trummor antar jag. Jag känner att jag inte kommer kunna utnyttja allt det fiffiga med Ultralite men det kanske kommer med tiden (pluggar dessutom musikproduktion/ljudteknik på folkhögskola). Hur pass användbar är deras egen mjukvarumixer, CueMix, som man får till? Logic gör väl arbetet lika bra? Någon som har erfarenhet och kan rekommendera Ultralite eller någonting annat i samma prisklass (3000-5000 alltså). Väldigt tacksam för svar. Martin. 😱
×
×
  • Skapa ny...