Jump to content

leaf

Medlem
 • Content Count

  180
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About leaf

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 06/21/1975

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Täby
 • Intressen
  Musik
 1. Jag undrar hur ni gör med plug-ins, samplingsbibliotek, samplingar, låtar mm, delar ni upp det på olika diskar? De flesta rekommenderar att man har synthpluggar på systemdisken, samplingar på separat hdd och låtar på en tredje hdd. I dag så tror jag inte att det är nödvändigt att dela upp det när de flesta använder SSD? Skulle vara intressant att veta hur ni har löst det och om ni delar upp det på separata diskar eller inte och om ni kör med SSD.
 2. Någon som testat dessa? Enligt tester som jag läst så ska Audient id22 spöa RME Babyface gällande ljudkvalitet, vilket är det viktigaste för mig. Självklart så är latency viktigt också men tror knappast något ljudkort med USB 2.0 har större problem med det i dag? Dessa två ljudkort ligger i samma prisklass som RME Babyface ca 4500-4700:-
 3. ramoand! 1: Ja det ska fungera 2: Om jag var du så skulle jag lägga ca två tusen extra och få i7 processorn som faktiskt är mycket snabbare. 3: Det är alltid bättre med mycket RAM, men köp den med 4Gb och testa, köp till minnen sedan om så behövs, är ganska billigt på andra ställen än Apple Store. 4: Apple har alltid nya på gång men det dröjer nog till tidig sommar innan de stoppar i nya processorer från Intel, men man vet aldrig, det är alltid så att man köper den gamla modellen när man köper en ny dator. 5: Nej Lycka till! ska själv köpa en ny iMac till sommaren och jag brukar alltid köpa med den snabbaste processorn, det är värt det i längden!
 4. Vågar nog påstå att det ej kommer att släppas några rackenheter från dessa två, kanske till och med aldrig? Däremot tror jag att Yamaha kommer att släppa nya Motif XF i rack men det är nog den sista. Man kan aldrig veta?
 5. http://www.novationmusic.com/products/hardware_synths/ultranova
 6. Måste tyvärr meddela att det fortfarande finns en hel del problem med TI och TI2. Om du går in på http://www.access-music.de/forum/ eller på http://www.Infekted.org/virus/forum.php så kan du se att de inte löst problem med MIDI-sync och Virus Control sync problem. Helt otroligt att de inte löst problemen på ca fem år nu? skulle nog vilja påstå att det är ett skitföretag som inte lyssnar på sina kunder som klagar. Tyvärr är det ju så att synthen låter förbannat bra så det är moment 22!
 7. Någon som inte har sync problem med Virus TI eller TI2 OS 4 med Mac OS X 10.6.4? Vågar inte köpa Virus TI2 Desktop innan jag vet att Access-Music har löst problemen med sync problemen när man spelar in flera spår i Logic Pro 8. Hade tidigare en TI Keyboard för några år sedan och det var ett helvete att försöka att få Virus Control att fungera och att det laggade något så in i helvete när man spelade in något på fler spår än 2. Vore väldigt tacksam om ni som har Virus TI eller TI2 kan berätta om era problem eller inte problem och vad ni har för setup typ min iMac Intel 1.16GHZ, 2GB Ram, OS X 10.6.4 och Logic Pro 8.0.2 Vore galet om de inte fixat problemen efter 5 år sedan TI kom ut. Är det möjligt att spela in 5-7 tracks utan problem med vanlig subtractive synthesis+massor av FX (Progressive Trance,House) musik utan laggning? Har läst i Infekted.org och access-music Forum om massor av problem med sync problem, vågar inte lägga massa pengar på saker som inte fungerar som de ska. Tacksam för svar!
 8. Aha! nu börjar jag förstå din tråd. Är det inte ljudkaraktären du är ute efter på mjukvaran(pianopluggen) eller hur verklighetstrogen pluggen låter och är i användning? Tror inte att det är så stor skillnad idag på själva inspelningskvaliteten på de olika pluggarna, men det finns ju större pluggar (längre samplingslängd utan loopar)och då blir det ju bättre respons och mer naturligt ljud samt mer likt ett riktigt piano att spela. Undrar om det var detta du var ute efter från början? om det var det så skulle du nog ha postat tråden till Instrumentpluggar så hade du nog fått bättre svar kanske? Glöm inte bort "den svagaste länken" gällande ljudkvalitet över lag. Lycka till!
 9. Jag vet inte om jag har missförstått vad ni menar med ljudkvalitet? är det ljudkaraktären ni är ute efter är det en helt annan femma! Men enl mina egna öron så skiljer det ganska mycket mellan olika ljudkort, lyssnar man på ett bra kort tex Apogee Duet mot det inbyggda ljudkortet i min iMac så är det klart hörbart bättre ljud i Apogee. Om man inte hör skillnad så är det ju jätte bra eftersom man då slipper lägga ca 5000:- på ljudkortet, var glada för det då. Allt i signalkedjan har betydelse för ljudkvaliteten, dvs från källan i detta fall ljudkortet till högtalarna eller hörlurarna. Har man dåligt ljud från ljudkortet så går det inte att kompensera upp det med svindyra högtalare eller mixerbord eller annat i signalkedjan, ljudet är redan som det är. Likadant om man har ett proffskort med mkt bra ljudkvalitet och billiga (skräp) högtalare så är det omöljigt att få bra ljud från detta system. Latency är väldigt viktigt men har inget med ljudkvalitet och göra så länge det inte sprakar eller så, det är ju bara fördröjningen mellan att man trycker ner tangenterna på keyboarden tills ljudet hörs. Dessutom beror Latency lika mycket på hårdvara som drivrutinerna. Sedan är det ju individuellt hur man uppfattar ljud och vet vad man skall lyssna efter för att förstå ljudkvalitet. Ta mp3 som exempel, komprimerade mp3 filer på 128Kbit och Wav filer så är det enorm skillnad på ljudkvaliteten med samma låt, men bara med ett bra system är det möjligt att höra skillnaden, är väldigt svårt att höra någon skillnad om man kör via datorhögtalare av medelmåttig kvalitet. Jag har själv en stereoanläggning för ca 55000:- och jag skulle inte kunna tänka mig att använda mp3 i min anläggning just på grund av att det verkligen hörs stor skillnad i ljudkvalitet på komprimerad och okomprimerade ljudfiler. Detta är vad jag tycker och jag avundas er som inte hör skillnad, skulle bli så mycket billigare för mig om jag inte hörde skillnad. Skriv och fråga i ett hifi forum så får ni lite mer förklarat om vad ljudkvalitet är och vad HiFi är om ni vill veta mer, det är intressant läsning. http://www.hififorum.nu/forum/forum.asp?FORUM_ID=1 Ha en bra dag!
 10. Det är klart att ljudkortet har betydelse för ljudkvalitet=hur bra ljudet låter, mycket bas, brett stereoperspektiv, dynamik, taktfast=allt låter i takt och inte grötigt, mikrodetaljer mm. Det är AD/DA omvandlarna och alla komponenter som sitter i kortet som har betydelse, bra kvalitet=oftast dyra komponenter och AD/DA omvandlare brukar ju nästan alltid ge bättre ljud. Och i ditt fall är det bara Digital till analog (DA)omvandlarna som är viktiga om du bara använder mjukvara som jag också gör. Sedan finns det något som heter jitter=störningar och tidsförsjutningar som inte är så bra för ljudkvaliteten. Om man inte hör skillnad själv så var bara glad för det, då kan du köpa vilket skit som helst utan att lida av dålig ljudkvalitet. Själv så är jag allergisk mot dålig ljudkvalitet=dåligt ljudkort, komprimerad musik=mp3 i 128 Kbit eller lägre, dåliga hörlurar, dåliga högtalare mm. Alla uppfattar ju ljud olika, och det kan bero på hörseln, musikalitet, och intresse för HiFi. Läs lite tester om olika ljudkort så blir det lättare att välja, öppet köp och testa själv så tror jag nog att du kommer att höra skillnad. Lycka till!
 11. Det kan vara så att det behövs speciella drivrutiner för att kortet skall fungera med Midi? jag har i alla fall varit med om det flera gånger tidigare med andra kort att det finns två drivrutiner dvs ett för ljud och ett för Midi. I Midi inställningarna, finns kortet med att välja i listan? om inte så saknas drivrutiner för Midi som jag misstänker. Sedan måste man ju ställa in samma Midikanal på keyboarden som i datorn för att det skall fungera. Lycka till!!!
 12. Hur är det med hörlursutgången, finns det bra med kraft för att driva tungdrivna hörlurar till hög volym?
 13. Jag kör Mac, men jag förstår inte varför det skulle bli mer latency annat än kanske någon ms som trombonisten skrev. Ska kolla in Benchmark Dac1 och RME DA2.
 14. Funderar på att använda en AD/DA omvandlare som ljudkort för att få bättre ljudkvalitet. Har för mig att jag läst om att det finns de som använder AD/DA omvandlare på detta sätt. Jag behöver inte mer än stereo ut och inga in då jag inte spelar in några instrument, använder bara mjukvara i dag. Någon som har erfarenhet av detta? Hur är det med latency om man kör via digital optisk från datorn direkt till AD/DA:n? borde ju inte bli någon extra latency? Det vore ju optimalt med AD/DA som ljudkort till datorn för då kan man ju använda den till CD spelaren och DVD:n också! Behöver en AD/DA med hörlursutgång med bra kvalitet som orkar driva tröga hörlurar som mina Beyerdynamics DT990. Min budget är ca 7000:- Tacksam för råd och tips
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.