Jump to content

Eric

Medlem
 • Content Count

  110
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Eric

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 1. skänktes bort pga inga svar och tidsbrist
 2. Har tillverkat ett par absorbenter efter en guide tidigare. Nu ska jag flytta och har inte plats! Bifogar en bild. Jag bor i Åkarp utanför Lund/Malmö. För stort för att skickas... Är ju extremt dyrt att köpa av riktiga tillverkare så tänkte om någon var intresserad av att köpa dessa. Har funkat grymt hos mig och är rätt diskreta. Man kan ju byta tyg till vad man vill om man vill "designa" nåt eget utseende.
 3. Trodde först det var en frågetråd och tänkte skriva "kör på Adam" men du hade visst kommit fram till samma som jag ändå. Bra val, själv kör jag på A5X och trodde först inte de skulle räcka till men kul när man blir överbevisad : )
 4. tycker att det låter hur bra som helst förutom att introt digitaldistar fult, sänk introt alltså. Och man hör att kicken är programerad för den är helt statisk. Slagen är maxade varenda gång vilket är helt onaturligt. Cruncharn har en video om precis detta problem, kolla in!
 5. det låter som att 500k är en bättre deal enl. dig då priset är samma på båda. Tyckte hi-haten såg seriösare ut på 400k men svårt att säga utan att kunna prova. Rubberpads på båda som du säger, frågan är väl om 500k har lika bra pads i.o.m att den har ett par år på nacken medan 400k kom ut i höstas men om 400k är mer budgetmodell så behöver det inte vara fallet. Har kollat runt länge efter nån slags jämförelse på olika forum och försökt läsa mig till om 400k är uppföljare eller bara nåt helt annat och blir inte riktigt klok på det.. Tänkte använda setet till inspelning med att trigga AD och
 6. aha, ja det kanske underlättar om jag länkar till specifikationerna! DTX500K: http://se.yamaha.com/sv/products/musical-instruments/drums/el-drums/drumsets/dtx500_series/dtx500k/?mode=model DTX400K: http://se.yamaha.com/sv/products/musical-instruments/drums/el-drums/drumsets/dtx400/dtx400k/?mode=model#tab=product_lineup
 7. Har haft ögonen ett tag på dtx500k och såg nu en prissänkning till 3995kr och tänkte direkt slå till. Grejen är att jag fick syn på 400k som lanserats nyligen och som låg på exakt samma pris. Jag bryr mig inte om modulens inbyggda ljud utan vill trigga Addictive drums. Min uppfattning var att 500k har bättre modul men 400k bättre pads, eller är jag ute och cyklar? Isf gör jag en kovändning till 400k, gör jag rätt? Vad tror ni?
 8. jo men nu är det så att när jag bara tar ett av spåren och klickar i sololäget på spåret och sen drar panningen från R eller L till C i mono så hör jag hur den blir starkar ju närmre C jag ställer den. Alltså har det inget med dubbning eller chorus att göra. Ska kolla i 8ans demo om det är samma
 9. Jag tar min färdiga mix och vill kolla så den funkar i mono. Vad jag då märker är att mina gitarrer som är pannade hårt höger vänster nästan försvinner. Jag testade på olika sätt. Först la jag en slumpmässigt vald monoplugg på masterspåret för att höra det sammanslaget. Sen testade jag med utility och drog ner stereobredden till 0% och samma grej. Testade panna olika spår och alla blev lägre än när dom var centrerade. Drar jag in dom två gitarrspåren till Center så är problemet ur världen men jag vill ju ha dom pannade! Menar du miklo, att jag testat mono på fel sätt bara? tips på hur
 10. sorry sent svar, semester. men precis, det borde behålla sin nivå oavsett hur jag pannar om det är en monoljudkälla. Det är bara det att allt jag pannar får en lägre volym när jag summerar det i mono, tydligt hörbart. Det kan ju inte bara vara jag som råkat ut för detta i ableton eller? Läste att man inte kunde justera panning laws i Ableton men vet inte om det är där problemet ligger ens.
 11. Testade att dra ner utility stereo till 0% och la på masterspåret. Det som händer är att allting som jag pannar till höger eller vänster får en lägre volym än när det är centrerat. Eftersom det är mono så ska man ju inte höra någon skillnad på C L eller R. Eller har jag missat något? Testade med andra monopluggar bara för att kolla men samma där. Testade med hörlurar också, samma resultat. Lägre volym på det som pannas. Kör med 7an om det kan hjälpa.
 12. inte nåt jag lyssnar på annars men när sången börjar så känns det, i mina öron, lika proffsigt som andra i genren som man hört. Visst man hör att det inte är proffsgrejer och studio och lite linat men lite proffsmastering (om man känner för det alltså) som fetar upp så funkar det säkert Håller med om att trummorna ska upp i volym. Iaf innan sången kommer in. Introt stjälper nog mer än vad det tillför. Ska du ha det så ha det inte lika tungt för när låten kommer igång så känns den lite klen pga skillnaden i tyngd.
 13. verkar inte vara samma. Någon som vill ta en koll på listan?
 14. menar du att snömachine antagligen har samma fläktsystem? Någon som vet?
×
×
 • Create New...