Jump to content
Annons

JimmyN

Medlem
  • Antal inlägg

    106
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av JimmyN

  1. Haha! Har du lust att lägga upp en referensgraf från Genelec så man får se? Mvh / Jimmy
  2. Fick just en tanke. Skulle du inte kunna ta ut dina monitorer på gården och mäta dom i fritt fält och sedan infoga den mätningen som en referens i graferna? Jag tänker att man måste vara medveten om vad som är högtalarens fel, mickens fel och rummets fel. Tillslut kanske du snickrar ihjäl dig fast högtalarna inte var bättre än så. =) *Sörplar svart kärlek från min termoskopp*
  3. Absolut! Alltså nu vet jag ju inte hur väl det måste flöda men jag känner min andedräkt om jag blåser igenom tyget och har handen ca 10cm bakom tyget. Räcker det?
  4. Efter blåstest och färgval så kommer jag att använda naturvitt lakanstyg. Varför lakan? Vitt linnetyg kostar typ 150kr meter medan ett lakan på 200x220 kostar 99kr. Nu är det här verkligen ingen bra bild men det är iallafall en hint om hur det blir.
  5. Ska gå på affärn och blåsa i lite tyger imorgon 😉
  6. Roger that! Imorgon blir dom nog klara hoppas jag.
  7. Det börjar bli dags att välja tyg. Att tyget ska vara genomsläppligt förstår jag. Men HUR genomsläppligt måste det vara?
  8. Fan det är ju så jag skäms. Du slänger ihop 18 absorbenter på en kväll och jag jävlas med att bygga 6 stycken. Jaja... De 'e olike i olike kommuner som farfar brukar säga....
  9. Tack för tabellen Björn. Du är en stor tillgång för det här forumet!
  10. Bra jobbat! Ser fram emot resultatet av mätningen.
  11. Björn! Precis det som var planen med plugg. =D Kan man räkna på vad dessa kommer ha för prestanda? Dom är 145mm tjocka totalt. Baksidan blir 5mm plywood. Isoleringen blir 2 x 40mm glasfiber med 58mm luftspalt.
  12. Nu är man en bit på väg. Sånt här tar ju längre tid än man tror. Speciellt när man gör fel hela tiden. Nu är det bakstycken som står på tur. Tyvärr hade skivmånglarn hunnit stänga när ramarna blev klara så det får bli en annan dag.
  13. Tänkte på det. Får se hur jag gör. Min stolthet är dock sårad. =)
  14. Åkte och handlade virke. Glad i hågen. Bara att börja snickra då Och vad gjorde jag sen? Jo jag tänkte att detta går ju bra så det är ju bara att börja masstillverka bitar då. 556mm var ett mått jag hade i huvudet av någon anledning. Jag måttade och sågade 10 bitar när det plötsligt slår mig; 556? Det ska ju vara 640! FA-AN!! Bara att åka till brädgården och köpa nytt virke imorgon då. Missnöjd. =(
  15. Tack för input! Nu bär det av till brädgården. Mvh / J P.S The och fil - Allt för din frukost? =)
  16. Riktigt trevlig ritning. Får beslutsångest om vad jag ska snickra idag. Min idé var att dom skulle vara portabla i den meningen att man kan slänga in dom i en bil och ta dom med sig. Iofs så kanske det går att göra denna ritningsidén modulär på samma sätt som jag hade tänkt?
  17. Är för övrigt väldigt tacksam för era svar!
  18. Plywood (5mm(3/16") panel, 25mm(1") fiberglass in 50mm(2") airspace) ger 0.36 vid 250Hz. Men hur kan jag få en uppfattning om hur det skulle bli med 5mm ply => 50mm glasfiber => 50mm airspace?
  19. Där är ju hela konstruktionen sluten från alla sidor med en vibrerande panel på framsidan. Skulle detta funka med en absorbent som är fristående i ett rum och inte mot en vägg? (Panelabsrobenten har sin egen baksida istället)
×
×
  • Skapa ny...