Jump to content
Annons

wovenhand

Medlem
  • Antal inlägg

    50
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av wovenhand

  1. Amen to that. Mitt lilla Ludwig-set med 22" kagge låter större än vad mitt stora med 26" kagge gör. Iaf vid inspelning.
  2. Jag har ett par HD650 och de låter alltså fånigt bra. Dock ej testat 2500'orna.
  3. wovenhand

    Kaggepedal

    Imho är DW mer snabbspelade än t ex Tama. Föredrar dock Tamas pedaler då de ger mer kraft.
  4. Det är nog ingen idé att rekommendera K Zildjian till någon som har ca 5 papp som budget, då de är Zildjians dyraste serie. Låter gudomligt men kostar därefter också.
  5. Mikrofonen ska se tuff ut, det är det allra viktigaste.
  6. Du måste uppgradera till Reason Adapted 3.0.5 (som är i Universal Binary, vilket är vad som krävs för att det ska dyka upp som en plug i Pro Tools på MacBook'en).
  7. mja, Carola har väl lite mer substans än Darin iaf. Definitivt mer mångsidig.
  8. Nej, han kan säkert knyta skorna och så. Skämt åsido, om 5 år kommer det vara "Darin who..?". Han är ögongodis för småtjejer att dregla över och lägga sin veckopeng på, that's it.
  9. Sen just det här med längd. Är jag den enda som tycker kvalitét över kvantitet..?
  10. Skivor är absolut inte dyrt. I mitt tycke beror det dock på vad du köper. Köper du en platta med A-Teens så är det hutlöst dyrt, oavsett vad den kostar, då det är till 100% en själlös produkt. Skräpmat för hjärnan för barn och unga som inte vet bättre utan bara tar emot det som tvångsmatas dem via media. Eller Darin t ex.. liksom.. jag saknar ord. Hade han varit en blekfet svettig gammal gubbe med identisk musik/röst (iofs skriver väl han knappast sina egna låtar) skulle han aldrig få spela in en platta, men nu blir alla småtjejer galna i honom och då får herr talanglös släppa en platta. Tragiskt. För mig är det ren ondska. Köper du däremot en platta med, tja.. vem fan som helst eg.. Nick Cave till exempel, så får du ett stycke konst. Musik på djupet med tanke & hjärta. Musik som berör. Något som är tidlöst och som du antagligen kommer njuta av många, många år. Då är 200 pix ett rent fynd, säger jag. För mig hade Nine Inch Nails - The Downward Spiral kunnat kosta 1000 spänn och det hade fortfarande varit rena fyndet när jag tänker på otroligt mycket jag fått från den plattan.
  11. Just Jesu var bara okej, men Isis var ju krossande bra! Sanslöst bra! Logh kände jag suget att ägga av scenen. De är som hissmusik, helt oförargliga. Steve Albini fixar alltid till bra produktioner.. han i kombination med Neurosis är ett vinnande koncept. Through Silver In Blood med Billy Anderson funkar också, men fr o m Times Of Grace och framåt är det 10-poängare.
  12. Isis + Jesu på Debaser för ett par år sedan var galet bra. Logh däremot, kan mycket väl vara det mest intetsägande band i existens. Sömnpiller utan dess like. Neurosis är facit om man vill ha dynamisk, episk, blytung & innovativ ångest. Isis är såklart också löjligt bra, men de hade nog inte låtit som de låter om ej Neurosis funnits. De har lånat en hel del från Neurosis. Går allt som det ska flyger man ner till Holland nästa år för att bevittna Neurosis live. Fint fint. Tips: Old Man Gloom - Christmas. Medlemmar från Isis, Cave-In, etc. Mest lättillgängliga plattan de gjort, men också den bästa.
  13. ...och TV On The Radio är f ö ett av världens mest överskattade band. De är inte dåliga - dåliga indikerar att någon sorts känsla uppstått som smeker en mothårs. De är helt och totalt intetsägande. Och kronan på verket är att det är framfört sådär trendriktigt nonchalant också. Spela som ni menar det, för fan.
  14. nya Isis är långt ifrån deras bästa, men definitivt värd att nämnas på en top 50-lista. Panopticon är deras finaste stund, med Oceanic som runner up. Om du inte hajat Mastodon tidigare kan du spana in nya plattan då den är enklare. Går iaf snabbare att ta till sig. Iofs, gillar du Isis är det nog kanske inte enklare låtar du behöver för att fastna. Live är de helt oöverträffbara iaf. Turnérade med de förut och det är löjligt hur extremt hög standard de håller varenda kväll.
  15. och Mastodon - Blood Mountain & Isis - In The Abscence Of Truth för i helvete! De är heller inte ens med. RUSKIGT likriktad lista också. Bara indie & dansanta prylar - och allt däremellan, absolut ingenting utanför.
  16. Woven Hand - Mosaic är inte ens med på listan. Ett rent misstag från deras sida, I'm sure.
  17. Fade Records på Skånegatan på söder har nog bara dansant vinyl tror jag. http://www.recordjunkie.com/index.php?page=store&id=13
  18. Hur många låtar ska man skicka in första gången då? Har hört att det är "bäst" att skicka typ 2-3 st. Ifall bolaget i fråga sen är intresserat så ber dom dig att skicka fler. stämmer bra det, 2 - max 3 låtar är perfekt att skicka. och lägg "bästa" låten först.
  19. wovenhand

    Köpa trummor

    Ludwig, Slingerland & Gretsch. Där har du facit. Allt annat är en stor gäspning.
  20. Är du seriös & ambitiös skickar du en CD-R och bifogar en kortfattad bio. Så enkelt är det. 95% av alla bolag vill inte sitta och ödsla tid på att tanka hem mp3or. Det ligger ju i Ditt intresse att de ska lyssna, och då ska allt serveras på ett silverfat för att de ska bli nöjda. Sen just att du gör ansträngningen att bränna en CD-R, skriva ut en bio, paketera allt och sedan släpa arslet till postlådan visar på att du brinner för det du gör, mer än om du slänger iväg ett email med en mp3-länk i i a f.
  21. A-HA! det ska jag prova att inaktivera omgående! hade airport igång när jag provade att spela in utan att tänka på det, just för att jag alltid har det på. USB-porten är redan checkad, det står på Digidesigns hemsida att man alltid ska använda porten som sitter bredvid ze powercable.
  22. yep, jag har 5400 varvaren, ville inte ha 7200rpm eftersom jag visste att datorn var hetare än solen som det var (vilket de iofs tydligen ska ha fixat nu till core 2 duo. typiskt). =) jag har en extern 7200 varvare som jag tyvärr inte hade med vid inspelningstillfället, men jag ska ta med den nästa gång. but still - playback 1 stereospår, record 1 mono.. det borde seriöst funka ^^.
×
×
  • Skapa ny...