Jump to content
Annons

Dexter

Medlem
  • Antal inlägg

    287
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Dexter

  • Födelsedag 1969-08-25

Om mig

  1. Testa den här, funkar förvånansvärt bra: Laptop Cooler.
  2. Ok, lite OT, men här är en intressant jämförelse att göra: "Falsksjungande" Håkan Hellström: Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig. Här är samma sång framförd av "skönsjungande" Erik Linder. För mig är det solklart vilken som version som är den bättre. /Dex.
  3. Dexter

    Egen Firma

    Momsen kan inte återvinnas inom EU - tänk bara på den orimliga administrationen... Det är faktiskt så underbart skattemässigt konstruerat att startar du en enskild firma som du bedriver studioverksamheten i kan du kvitta eventuellt underskott i firman mot skatten du betalat på din lön från en eventuell samtidig anställning. Normalt gäller rätten till avdrag på skatten under fem år, med undantag för konstnärlig verksamhet, som ju allt musicerande är, och då gäller kvittningen tills vidare. Högsta underskott per år är dock satt till 100.000 kr, men kommer man upp i statlig skatt på sin lön handlar det om ungefär 50.000 kr per år man kan få tillbaka. /Dex.
  4. Dexter

    Egen Firma

    Ett annat lands moms kan du inte dra av i Sverige. Om du köper en vara inklusive utländsk moms, är det hela kostnaden som ska användas i bokföringen. Däremot kan du dra av momsen om företaget i fråga har distansförsäljning till Sverige på över 320 000 per år och är registrerade för svensk moms, som t.ex Thomann. /Dex.
  5. Dexter

    Egen Firma

    Englands moms är 15 procent och Tysklands moms är 19 procent. Men om företaget i fråga har en årlig försäljning till Sverige på över 320 000 kr, ska företaget registrera sig för svensk moms. Loggar man in på Thomann som svensk användare, visas alltså priserna med svensk moms, dvs 25 procent. Dock har man som momsregistrerat företag alltid rätt att köpa momsfritt. /Dex.
  6. Och här här länken till Fleas svenska återförsäljare. 🥰 /Dexter
  7. Ja, jag har haft flera stycken genom tiderna. Kanonbra till blås - och till hihat faktiskt. Och just nu har jag en till salu. PM:a mig om du är intresserad. /Dex.
  8. Jag köpte en Aphex 454 Headpod - funkar fantastiskt bra och håller hög kvalitet. Inte alls som den Samson-stärkare jag hade tidigare. Så här ser den ut: /Dex.
  9. Neumann U89 är också ganska liten för att vara en stormembranare. /Dex.
  10. Kolla om du inte kan hitta en begagnad Lucid ADA 8824 - det är en extremt prisvärd och välljudande AD/DA-omvandlare som har åtta analoga, ADAT respektive AES/EBU in/ut. Bör ligga runt 5000. Har haft en själv som jag var mycket nöjd med - men sålde den för att byta upp till en SSL Alpha-Link MADI AX som är en annan extremt prisvärd AD/DA. /Dex.
  11. Testa Karaokefabriken eller Karaoke-version. /Dex.
  12. Ja, kom till studion så gör vi det ultimata SSL-testet! /Dex.
  13. Jag testade 4K-strippen i går gjorde en snabb och tämligen ovetenskaplig jämförelse mellan den, Waves SSL 4000 och min analoga SSL Mynx 4000E. I mina öron lät den analoga versionen bäst, tätt följd av Waves version. De kom faktiskt otroligt nära varandra ljudmässigt. UAD-versionen lät dock lite vass och hade inte den där silkiga karaktären som i alla fall jag förknippar med SSL. När det gäller kompressordelen lät den analoga SSL:en klart bäst, de digitala versionerna kom nära varandra, men komprimerar inte lika snyggt som den analoga (om det nu finns nåt som heter "snygg komprimering"...). Tänkte fortsätta med testerna och även lägga upp ljud- och bildfiler om ni är intresserade. Hälsn Dex.
×
×
  • Skapa ny...