Jump to content
Annons

peyati

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Varför? 😄 Jag gillar verkligen Pro Tools men måste inom en snar framtid köpa nytt Firewire ljudkort med stöd för 96Khz och tror inte jag har råd med ett Digi 002. (Glömde dock bort Mbox Pro:s existens. Kan jag hitta en begagnad Mbox Pro Blir jag Pro Tools trogen in i döden.)
  2. Jag kör på en ibook för tillfället. Måste jag uppgradera sen när jag går över till intelmac? Datorn klarar kanske inte ezdrummers systemkrav men den installeras problemfritt. Det är väl när pluggar startas det visar sig om datorn klarar av den?
  3. Tack för svar. Jag har gjort som du säger men den dyker fortfarande inte upp, tyvärr. Däremot dök en annan plugg upp som jag letet efter, en limiter. 🙂
  4. peyati

    Hittar inte EZdrummer!

    Har installerat ezdrummer utan problem men hittar det inte i Pro Tools. Hur gör man? Har läst i manualen utan att hitta någon hjälp.
  5. Efter att ha kollat upp några av rekommendationerna tror jag mig veta vilka pluggar jag först ska investera pengar i. Blue Tubes V3 Waves SSL PSP Vintage warmer Ampeg SVX Borde klara mig ganska långt med dessa. Har några Massey Pluggar(Demo) som jag är riktigt nöjd med, bl.a en limiter. Blev lite nyfiken på Magic Spectrum efter testet i Studio. Pengar, pengar, Pengar......
  6. Tack för svar. UAD:s Ultra Pak var ju inte direkt billigt men jag kan tänka mig att de låter våldigt bra. Vad är DSP kort för något? Måste man montera det i datorn? Jag använder och kommer förmodligen alltid att använda bärbara datorer för inspelning. Pluggarna drivs av en extern hårdvara fattar jag det som. Pluggar som ger inspelningen analog värme är jag mycket intresserad av men antar att de som är riktigt bra också kostar därefter. Blev jättenyfiken på den efter Studios test. Den får dock vänta tills jag köpt ny dator då min nuvarande inte klarar systemkraven. Precis vad jag väntat på, en asbra basplugg. Har inte hunnit kolla upp Plate 140, Roland RE-201, Pultec EQP-1A, Precision EQ, Precision Multiband, Precision Limiter.
  7. Vilka pluggar måste man bara ha? Jag vet att det är en smaksak men rekommendera gärna prisvärda pluggar. Kompressor, limiter, Eq, distorsion. Arbetar just nu med Pro Tools men kommer kanske att gå över till Logic längre fram.
  8. Jo, ljudklippen är kvar i editfönstret. Jag kan se dem spelas upp.
  9. Finns inga dumma frågor. Jo, jag har startat om och stängt av datorn.
  10. Jag ger snart upp. Först är det problem att få igång Pro Tools sedan när allt funkar och inspirationen flödar blir programmet i stort sett ljudlöst. Hade lagt några spår och allt fungerade jättebra tills datorn försattes i vänteläge. Hade glömt att avaktivera den funktionen. När jag sedan går in i Pro Tools och ska spela upp spåren är ljudet borta men om jag drar hörlursvolymen till max på Mboxen kan jag höra att det finns ljud men knappt hörbart. Har provat att starta en ny session utan framgång. Funderar på att installera om hela Pro Tools. Snälla hjälp mig innan jag går tillbaka till min gamla Fostex 8-kanalare.
  11. Nu funkar det. Vet inte exakt vad jag gjorde som jag gjort förut men när jag öppnade upp Mix Window och aktiverade Rec så funkade det. Kanske min vän som satt bredvid har väldigt bra Karma.
  12. Tack för alla svar. Det här forumet är kanon. Jag har inte haft möjlighet att ta till vara på alla råd då jag varit jättesjuk. Är dock ganska säker på att det inte är något fel på gitarren eller gitarrkabeln men ska kolla för säkerhets skull. Hoppas kunna sätta mig ner och bråka lite med Pro Tools senare idag.
  13. Tack för svaren. Kryckan skrev: Jag provade men ser fortfarande ingen signal på gitarren. IDF skrev: Jag öppnade upp en färdig session i Pro Tools men kunde inte höra något ljud. Verkar som jag har varken insignal eller utsignal.
×
×
  • Skapa ny...