Jump to content

HBaeck

Medlem
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

About HBaeck

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

1,451 profile views
 1. Jo.. Men detta är inget särskilt med just Scarlett solo? För då vill jag fan inte ha det kvar.. 🤔
 2. Nu testade jag att ändra inställning i ljud uppspelning i Windows.. Bara ändrade till "kanal 2 24 bit 48000"..och då hoppade ljudet till rätta.. Vad fan orsakade detta liksom? Nåt med buffersize och sånt tråkigt?
 3. Alltså verkar bara ha problem med mitt nya ljudkort. Kör på windows 10. Det har funkat som det ska i 1 vecka ungefär. Nu idag så funkade ljudet bra i mitt Pro Tools 11 men sen när jag skulle lyssna på nåt på nätet så var det bara ett distst trasigt ljud i vänstra högtalaren. 😣 Med mitt gamla ljudkort så hade jag inte några såna här problem. Har testet avinstallera drivrutin och installerat igen.. Startat om allt. Dragit ur kablar..butt usb port.. Inget funkar. Men alltså när jag spelet upp ljud i pro tools så hörs det korrekt..förutom att det är lite svagare i högra.
 4. HBaeck

  Vad händer?!

  Jag använder Pro Tools 11 och har gjort så med ett gammalt M-Audio Fast track kort..har funkat som det ska. Nyligen uppgraderade jag mig lite och köpte ett Focusrite Scarlett solo. Efter att ha uppdaterat drivisar och allt med hjälp av Focusrite control så funkade allt som det skulle. Nu helt plötsligt så har det hänt nåt, antingen med PT eller är det ljudkortets "fel". Det verkar som mina preferences har trashats utan att jag gjort nåt. Alla mina recent sessions är borta ur listan. Alla mina sparade favoritpluggar är borta som favoriter. När jag skapar ett instrumentspår
 5. Tackar. Inget behov av "vanliga" högtalarkablar på dessa då?
 6. Så då måste det vara särskilda kablar som är balanserade eller är alla det?
 7. Hej där.. Jag ska inköpa mig studio monitorer och nytt ljudkort. Har så gott som bestämt mig för JBL LSR305P MKII och Focusrite Scarlett solo. Vilka kablar är bäst att använda? XLR - Tele eller Tele - tele?? Finns det olika slags tele? Jag är lost bland kablar och sånt 🙂
 8. OK. Ska kolla det hemma sen. Testade den igår med mitt gamla Reason 5 och där funkar den. Så inget fel på själva klaviaturen.
 9. Den är enabled där ja. Den finns inte att välja som input.
 10. Men en annan sak som du kanske kan lösa. Off-topic lite men.. Har en liten Korg Nanokey som jag inte får att funka i PT. Den syns i programmet under input devices. Men får ingen signal eller ljud när jag testar den. Har den senaste drivisen som jag kunde hitta.
 11. Jag raderade allt jag hittade.. Avinstallerade enhet Fast Track. Startade om, satte i usb för kortet, datorn hittar enheten. Först så poppade bara felmeddelande upp.. Unable to locate hardware. Men Ljudet funkade från datorn via kortet. Minns inte vad jag gjorde sen.. Tog nog ut sladden ur kortet, satte i igen och testade. Då funkade det 😅 Knepigt ibland... Men tack för hjälpen.
 12. Hallå Använder windows 10 och pro tools 11. Har ett gammalt M-audio Fast track som jag vill använda. Pro tools hittar kortet.. Det står under både Hardware och Playback engine.. Men det kommer inget ljud hur jag än gör. Signal får jag. Ljudet funkar med Asio4all. Finns ju ingen färsk drivrutin men använder den senaste jag hittat.
 13. Funderar på att börja prodda beats hemma. Jag har hållit på en del genom åren men inte haft nån vettig utrustning de senaste åren. Ingen klaviatur, bara mjukvara liksom. Nu kikar jag efter klaviatur och priset får inte vara över 2000:-. Jag har kikat på M-audio Oxygen MKIV och NI Komplete M32. Jag vill inte ha 25 tangenter. Minst 32. Högst 49. Jag vill ha lite knobs att kunna programmera. Pads är inget behov då jag ska skaffa en Akai MPD också. Vilken skulle ni rekommendera för beatmaking? Jag har Pro Tools 11 som DAW. Kanske nån annan klaviatur som ni rekommenderar utöve
 14. Nu väljer jag mellan M-Audio keystation 49 och Alesis v49. Skillnaden på tangenter är det som jag funderar på. och priset ligger runt 1000:-. Alesis är ju mer pianoliknande..medans M-audio ser mer synthiga ut. Fan, har så svårt att välja när jag väl ska köpa saker 🙂
×
×
 • Create New...