Jump to content
Annons

HBaeck

Medlem
  • Antal inlägg

    45
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt

Senaste profilbesökare

1 610 profilvisningar
  1. Ja asså tyget är själva väggen 😅 men ska testa mig fram. Sätta upp några plattor i taget. Jag har 16 st. Men tänkte börja med 6 på varje vägg. Sen undrar jag, är det nån funktion med att sätta upp de i mönster? Alltså en platta på ett håll och nästa vertikalt liksom. Eller är det bara en estetisk grej?
  2. Hej igen.. Nu blev det så att jag skaffat 16 st 30x30 50mm plattor. Mitt "rum" är en del av övervåningen där jag skärmat av med skena i taket och tjockare gardintyg som en vägg. Det finns 1 fönster, sen är det snedtak utåt. Ytan är typ 2x3 meter. 2,3 m höjd. Hjälper det att sätta plattor i smedtaket? Eller räcker det med att spegla plattor på de två vanliga väggarna? Tänker om jag sätter 6 plattor på väggen där mina högtalare står emot sen på motsatta väggen 6 st i samma höjd.
  3. OK tack. Jag tycker inte det va så dyrt med absorbenter dock.. Men ändå onödigt om det inte gör så mycket nytta. Tittade på de där 50 mm på thomann. 16 st för 700 kr
  4. HBaeck

    Ljudabsorbent?

    Jag har tänkt skaffa utrustning för att kunna spela in rap/sång hemma. Min fråga är.. Om jag skaffar en son där micscreen behöver jag ljudabsorbenter på väggarna för ännu bättre dämpning? Eller gör det knappt skillnad?
  5. Har de nåt i den prisklassen ? 2500 kr högst
  6. Tror jag bestämt mig för slutna lurar. Eftersom jag även då proddar med lurar så blir det nog bäst så. Hd280 är inte så bekväma i längden nej. Lutar just nu åt Dt770 pro x eller Focal listen professional
  7. Hej. Jag har ett par jbl 305p mkii och jag får ju inte ut de där lägsta frekvenserna ur dom. Funkar det att komplettera med vilken subwoofer som helst eller vad bör jag tänka på? Jag mixar just nu enbart med hörlurar och när jag ska referenslyssna I monitorerna så är det svårt med de lägsta frekvenserna. Tacksam för svar 🙏
  8. Jag har inga super monitorer så jag måste mixa så gott som hela tiden med lurar. Väldigt sugen på Beyer också..😅 Men inte lika neutrala som till exempel Sennheiser hd280 kanske..?
  9. OK. Nä jag vill ha ordentliga over ear lurar
  10. Letar nya hörlurar främst för musikproduktion och mixing. Spelar aldrig in instrument eller så utan kör allt digitalt. Har använt Sennheiser hd280 i några år men vill nu testa något nytt. Så neutrala som det går helst. Prisklass 2500 och neråt. Jag har kikat och läst om Beyerdynamic dt770 och dt990 men har förstått att de är ganska ljusa, de höga frekvenserna. Men kanske inget som bör vara en avgörande faktor..? De verkar populära dock. Focal listen professional fångade mitt intresse också. Min nivå på musik är inte alls professionell men jag mixar så gott som uteslutet i hörlurar och vill därför ha några avsedda för just det. Open back eller inte?...Det är också en fråga som verkar skilja en del människor.
  11. HBaeck

    Letar samarbete (Hiphop)

    Hallå där. Jag proddar beats och letar nya samarbeten. Jag sitter på massa hiphop beats som jag gärna delar med mig av till duktiga artister. Jag gör hiphop och trap. @henko_beats på instagram
  12. Skriv gärna ut om de är AAX..
  13. Jo.. Men detta är inget särskilt med just Scarlett solo? För då vill jag fan inte ha det kvar.. 🤔
  14. Nu testade jag att ändra inställning i ljud uppspelning i Windows.. Bara ändrade till "kanal 2 24 bit 48000"..och då hoppade ljudet till rätta.. Vad fan orsakade detta liksom? Nåt med buffersize och sånt tråkigt?
  15. Alltså verkar bara ha problem med mitt nya ljudkort. Kör på windows 10. Det har funkat som det ska i 1 vecka ungefär. Nu idag så funkade ljudet bra i mitt Pro Tools 11 men sen när jag skulle lyssna på nåt på nätet så var det bara ett distst trasigt ljud i vänstra högtalaren. 😣 Med mitt gamla ljudkort så hade jag inte några såna här problem. Har testet avinstallera drivrutin och installerat igen.. Startat om allt. Dragit ur kablar..butt usb port.. Inget funkar. Men alltså när jag spelet upp ljud i pro tools så hörs det korrekt..förutom att det är lite svagare i högra. Men inget missljud liksom. 🤔 Vad är detta? Tacksam för svar.
×
×
  • Skapa ny...