Jump to content
Annons

Casado

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Casado

  1. Oj, jo Absolute Music/Dance etc finns. Inte för att låta dryg - men vart har du varit senaste 20 åren? Mr Music finns tydligen kvar, Maximum Dance tex. hade Mr Music under 90talet och det va nog de bästa jag varit med om på den tiden. Man fick ju allt nytt och hett , hem i lådan. Kostade inte alls mkt - och de va originalartister/låtar på cd-skivorna. Gällande tape så vet jag inte, före min tid som prenumerant. Många orkar inte spotify, vill ha bra musik till bilen - mr music för småpeng varje månad gör så mkt.
  2. Casado

    Waves C4

    Vad skiljer sig denna ifrån deras L3 ?
  3. Ny på forumet, trodde inte alls att Acid nyttjades så brett som det verkar. har arbetat med Acid i ehm. shit 5år tror jag.. Helvette gammal man blivit haha Men jag har nyligen testat acids potensial för just skapandet utav musik. Laddade min söta Vanguard synth, ack där dog Acid Pro 5. Jag producerar mixar och medleys med Acid och för det syftet är Acid Pro bäst i världen www.mcproductions.rr.nu utifall någon är intresserad o lyssna på arbetena. När ajg producerar musik så är det Cubase idag som gör min dag.
  4. För dem som inte vet hur du löste det så gör man såhär (beatmapped track) kryssa i "preserv pitch when stretching" På en loop kan du andvända dig utav "Pitch shift (semitones)" //MDM
  5. Casado

    Halion

    Jo men om jag samplar ett klang ljud för att sen kunna spela en melodi med det. Eller en röst tex. Klart allt förlorar sin "kvalite" när man börjar mecka. Men har man aldrig hört ljudet i sin rena form kan man ju inte sitta och säga: nej här har han gjort något så nu är kvaliten dålig. Om jag tar min röst sampling som säger: YO! (bara ett exempel) och spelar den sen som en melodi, lägger på reverb, delay, kanske en phase.. DU kan omöjligt säga sen att det låter dåligt? sen beror det ju också på hur olika tonerna kommer att bli, visst det har betydelse.
  6. sätt det som sagt inte på loop, beatmappa enbart om det behövs stretchas, är den i samma bpm som mastern så kör på vanlig längd. Stäng av plugins som du har på spåret, tunga pluggar eller vsti kan sega ner acid hårt.
  7. Casado

    Halion

    Jag undrar lite hur halion funkar. Om jag lägger in ett eget ljud och vill sen spela en meldoi med detta ljud, hur påverkas samplingen i kvalité? Fått höra att det inte alls är något bra sätt o arbeta på, just för att ljudet blir sämre, men så pass att man hör det kan det väll inte vara? Reverb och moddning på ljudet bör ju ändå få det ett speciellt sound.
  8. hahah! 😄 Sökningen på Google var "Saidechain med cubase" 😄 Jag har suttit och försökt som en galning men förstod inte alls vad de jag hittade på engelska menade (mkt pga att jag är ny med cubase) Det här forumet har så mkt mer än småhjälp för cubase, så jag fastnade
  9. Hejsan, jag är inte hemma på gitarrer, men Virtual Gitarrist från Steinburg kanske är något?
  10. Casado

    Delayplugg

    Det jag andvänder i alla produktioner by default är "dB-T Delay" då du sätter bpm på den och sen har du andra kontrollers men du har alltid rätt tempo på ditt delay
  11. Casado

    Hej och välkommen

    hejsan! Jo, jag är helt ny för det här forumet. Arbetat lite på skoj med Logic och nu Cubase (fast ska bli på mer seriös nivå då) Arbetat med musik sedan '97 . FastTracker2 va guden. Idag arbetar jag med Acid Pro dagligen för multitrack produktioner och går under namnet "dj mdm". Hittade hit via en sökning på google (Power to google!)
×
×
  • Skapa ny...