Jump to content
Annons

MickeMikrofon

Medlem
  • Antal inlägg

    111
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack så mycket, ska spana in de, vill fortfarande ha lite hjälp från nån som e bra på acid, å kan förklara lite från första början till sliut 🙂
  2. Hejsan! Har tänkt att börja knåpa ihop lite beats. Jag tänkte gå ner till MB idag och köpa mig en midiklaviatur, för jag vill kunna spela trumkompen själv och göra melodier själv. Vill inte sitta pch klicka dit trummor osv, jag vill spela dom:) Men min fråga är, hur gör man? Har ingen lust att komma hem och sen inte fatta något.. Så vad är det första jag gör när jag kommer hem? Jag har en mapp med massa kicks/snares osv, hur får jag "in" det i min midiklaviatur när jag vill spela? Jag tänker använda mig av acid 6.0 då jag är rätt hemma med det programmet i vanliga fall. Ja, om någon kunde göra en liten dummie-guide till mig om allt jag behöver veta om hur jag ska använda klaviaturen, så skulle jag bli skit glad 🙂 tack på förhand!
  3. tyvärr har jag inte möjligheten att betala på något annat vis, synd. Hur som helst, Någon som testat denna mick? Vad är plusen och minusen med en Rör mick?
  4. oh jävlar, men den där heter ju MXL V69M och den på emusic hette MXL V69 Tube.. Är det samma mick?
  5. Tjena. Har alltid vart mikrofon kåt & surfat mellan budget mickarna vid mina inköp (0-3000 ~) Tänke nu åtminstone köpa en för 4000kr högst. Har kollat på endel, men har just nu så jävla svårt att bestämma mig. Mitt i allt har jag funnit denna, så jävlans snygg (vilket egentligen inte spelar nån jävla roll) men eftersom jag har sån beslutsånmgest så kommer det förmodligen påverka mitt beslut om mick val (: DÄRFÖR, vädjar jag nu till er veteraner om at tipsa mig om era favorit mickar för högst 4000kr plus, HELST minus. ..och vilken i den prisklassen slår min just nu favoriserade mikrofon av märket MXL? MVH! (tala gärna nybörjar språk med mig)
  6. Så, tack för "hjälpen" Nu har jag lämnat in det 😛
  7. MickeMikrofon

    Studiotekniker!

    Tja! Jag håller på med ett skolarbete & skulle behöva hjälp av någon som är studitekniker som kan svara på några frågor 😛 Lite som en intervjuv. 1. Varför valde du ditt yrke? 2. Hur länge har du jobbat med det du gör? 3. Vad var du tvungen att plugga innan du fick ditt yrke? 4. Vad tycker du om din lön? 5. Vad är det roligaste med ditt jobb? 6. Vad är det tråkigaste med ditt jobb? 7. Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig? 8. Någon speciell händelse som du minns som har hänt dig på ditt arbete? 9. Trivs du med ditt jobb, är det ditt drömyrke? Om det är någon bra fråga eller något jag glömt så får ni/du gärna hjälpa mig med det 😱 Tack på förhand!
  8. ..en till? En blondin den här gången kanske 😛
  9. en synth vill jag inte ha 😛 Jag gör inte beats, har polare/producenter som jag håvar in ifrån lite då & då. Akustiskbehandling behöver jag inte heller, det är bra som det är. Så med andra ord kan jag inte förbättra mitt ljud för 5000kr? 🥰😲 får jag väll göra något annat för pengarna då 😎 Trevlig sommar!
  10. listen upp yall, jag HAR monitorer (aktiva).. come on now, vad bör jag köpa/uppgradera? 4000-5000kr 😆
  11. Tja! 😆 Nu är det såhär att jag sommarjobbar just nu och kommer få ihop ca 4lax när månaden är slut. Jag tänker såklart lägga pengarna på nå ny fräsh studio pryl. Jag har detta att spela in min rap/sång med just nu: Studioprojects b1 - Mikrofon Studioprojects VTB-1 - preamp ESI Juli@ - Ljudkort Vad ska jag uppgradera eller köpa, för ca4000kr som gör att min ljud blir bättre? Tack på förhand & glad sommar! 😄
  12. MickeMikrofon

    Clean Acapella

    Tja Tja! Kanske redan finns någon sån här tråd redan, men jag hitta ingen 😉 Iaf, Nå grundläggande tips om hur man framhäver en acapella bra och tydligt. Vad man ska jobba med för "effekter"? Jag vet att man ska pilla på Eq'n lite. Men jag är inte så speciellt bra på det, men jag försöker. Finns det några Baskunskaper man skulle kunna få nå tips om, nånting som man nästan alltid gör för att få det låte klart och tydligt, rent av cleant? 😎 Tack på förhand!
  13. Jag anvnäder ett ESI juli@ ljudkort.. och ibland när jag tar bort en inspelning som jag lagt typ reverb på..då ligger reverben magiskt kvar och typ kan hamna var som helst på nåttt av dom andra spåren..samma med EQ owv.. skit knepigt :/
×
×
  • Skapa ny...