Jump to content
Annons

Hammarin

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Örebro, men snart Göteborg
  • Intressen
    Gör excentrisk och vild popmusik men lider för närvarande av syndromet mixomani - dvs oförmågan att sluta pilla och börja skapa.
  1. Hej hej. Jag har fått i uppdrag att hitta ett bra men billigt musikproduktionsvänligt ljudkort åt en vän. Grejen är den att han vill kunna använda sina 5.1 surroundhögtalare till. Jag tipsade honom först om t.ex. något av E-MU's kort men vad har han för alternativ när surround måste fungera också?
  2. En adapter är vad du behöver Jag klev för övrigt i exakt samma fälla som du för någon månad sen. Jag tyckte allt lät kanon i studiomonitorerna och i studiolurarna, men i mp3-spelaren lät det prutt och pannkaka. Faktum är att jag sen den insikten lade ifrån mig de fina studiolurarna och lyssnade enbart på monitorerna, mp3-lurarna och ett par skruttiga Behringerlurar. De är bra på olika saker. Behringer skvallrar bra om när basljuden krockar eftersom allt bara fräser i dem då. Mp3-lurarna låter skit när diskanten och mellanregistret tar över osv. Så, varierad lyssning är a och o. Ett bra tips som jag ska börja jobba med men inte kunnat hittills p.g.a utrymmet är att koppla in både vanliga stereohögtalare och studiomonitorer i stereon (om man har minst fyra högtalaroutputs alltså). Då kan man blixtsnabbt jämföra!
  3. Jag blev faktiskt väldigt sugen att skicka in ett bidrag nu. Särskilt eftersom Lordis vinst var Europas sätt att säga: "let the madness begin" Passar mig perfekt! 😮
  4. Haha, ja förmodligen... Men AA-mötena verkar ju fungera. Det här kan ju bli min stödgrupp. "My name is Hammarin and I'm a mixoholic"
  5. Hammarin

    Väl mött!

    Tjenare allesammans Nu är det väl dags att presentera sig tänker jag. Är en sångare/saxofonist/producent som skriver egen musik och har gjort det i bra många år nu. Soundet har varierat men det har alltid handlat om någon slags popmusik, and still does... Har precis kommit på att jag har alldeles för mycket idéer för att fungera i band så jag kör numera solo. =) Jag har alltid strävat efter att producera min egen musik och har lagt ner tid, pengar och jobb på detta. Massor. Det enda som tycks stå i vägen nu är min obotliga perfektionism vad det gäller mixning, inspelning m.m. Något som säkert en och annan råkat ut för här på forumet. Mina vänner tycker jag är knäpp som har tre fullängdare i bakhuvudet men som bara sitter och justerar snaretrumman timme in och timme ut utan att skillnad hörs och förmodligen har de rätt! Så, med hopp om att på något sätt bli botad tänker jag bli mer aktiv i det här forumet än innan då jag bara skumläst vissa intressanta inlägg. =)
  6. Jadu Cruncharn' =) Det är fina tips du har, och jag behöver verkligen ta de till mig. Jag har nämligen stora problem med att bara sitta hela dagarna och bara finmixa, finmixa, finmixa, finmixa..... istället för att göra låtar. Det hela kan nog spåras tillbaka till någon slags tvångstanke att jag slänger bort bra låtar på dåliga produktioner om jag gör några större fel. Galet, fullkomligt galet. Det där med 30-minutersintervaller ska jag verkligen ta till mig. Nästan så jag ska skaffa en äggklocka och ha i studion.
  7. Hej allesammans Något jag stört mig länge på i Cubase är att man så fort man automatiserar låt oss säga volymen på ett spår också förlorar förmågan att använda mixerns volymregel vettigt. Helt enkelt för att man måste rita in alla nivåer. Jag undrar om det finns en funktion som gör att jag kan göra en relativ automatiseringskurva? Med andra ord beskriva höjningar och sänkningar realtivt till kanalens, öh, huvudvolym! (flummigt uttryck jag vet) Förstår ni hur jag menar?
  8. Har det inte blivit bättre sen dess att du upptäckte problemet? Jag har aldrig stött på detta och jag känner tre andra som har samma kort och inte hört något. Att datorn betett sig segt kan ju faktiskt vara förklaringen. Du har inga virus som ligger och härjar i bakgrunden?
  9. ack o ve. jag önskar jag kunde säga att jag spelat in trummset men icke, det är samplingar =)
  10. Tack för svaren allihopa! Blev lite nyfiken på vilka typer av fel du menar? Jag tycker personligen det är skönare att veta på ett ungefär hur slutresultatet kommer bli under hela produktionen. Har hänt att man slitit hur länge som helst med att hitta rätt kick till bastagningen bara för att finna att multibandaren slätar ut det hela ändå =)
  11. Hej När jag mixar mina låtar händer det ofta att vissa kanaler, främst hihats, tvingas ligga på en löjligt låg volym jämfört med andra för att det ska låta bra. Volymmätaren i Cubase visar bara lite flimmer längst ner. På mastern ligger dock EQ, multibandskompressor och limiter som får upp hela låten till en volym som är likvärdig mina referenslåtar. Den stora frågan är: förlorar jag någon kvalitet på ljudet när jag mixar vissa kanaler på så låg volym? Givetvis kan jag ju åtgärda detta genom att höja alla instrument ett snäpp eller gruppera kanalerna lite annorlunda men tjänar jag något på det?
  12. Högerklicka i panorerings fönstret i Cubase och välj "Combined panner" eller vad det nu heter. Då Kan du göra exakt detta genom att klicka och dra upp och ner med musen i fönstret. Du kan även göra så här: L___***____________R Eller så här: L_________*********R Eller hur du nu vill. 😳 Det fina är också att du kan invertera så att höger blir vänster om du vill nån gång.
  13. Detta har säkert någon annan råkat ut för men jag vet inte vad jag skulle söka på ärligt talat. =) Cubase SX3 retas med mig vid uppspelning. Rätt vad det är så kommer ett högt "DRRRRRRRRR" ljud fram och låten stannar upp någon sekund, för att sedan fortsätta där den var. Låter precis som att man skapat en loop på några hundradelar. Vet någon vad det kan vara?
×
×
  • Skapa ny...