Jump to content
Annons

Thir13teen

Medlem
  • Antal inlägg

    48
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Nu börjar det likna nåt. Du har faktiskt en poäng och jag ska ta det du säger i åtanke när jag ska skriva en biografi på riktigt. Det verkar också som att mängden attityd på min sida är för mycket för personer från jantelagens Sverige, så jag ska försöka förklara mig bättre. Ekstasis: Mja, om du lyssnade på sån musik ända upp till 15 och fortfarande stavar som du gör så skulle nog Darwin ha lätt att hålla sig för skratt.
  2. Hahahaha, jag skäms nu, å dina vägnar ... du måste plugga på lite. Googla på Notorious B.I.G. (väldigt stor rap-artist på 90-talet) och Hypnotize (låt och singel av samma artist). Ladda ner låten vetja. Den snutten i min låt är alltså så uppenbart snodd av Biggie, ingen Kymnotize. Men den är snodd med glimten ögat, alltså den är så rakt av kopierad, med melodi och allt, och det är nåt problem om man tror jag att skulle hävda att jag skapat den snutten själv. Fick fundera ett tag innan jag kom på vilka andra textrader du menade att jag snott ... sen kom jag på: "... and this is why, this is why, this is why I'm hot" i samma låt. Den är ju också så uppenbart snodd (av Mims) att man liksom vet att den är snodd. Det är ju det som är grejen med att jag har med den raden. Ujuj. Ekstasis: Så upp till 15 års ålder lyssnade du på nåt som du idag tycker är mänsklighetens värsta påfund? Vill inte vara otrevlig men det var väldigt sent du började utvecklas isåfall. Konstigt dessutom att du nämner svensk förorts-hiphop i denna tråd då det är ju sån musik mina texter "dissar". Tråden är redan nerspammad så jag antar att det är fritt fram för alla som vill tycka något om min musik att göra det. Speciellt eftersom jag inte kan posta i låtkritik-sektionen.
  3. Vem är Kimnotyze? Angående textraden du nämner så har du missat poängen med den - lyssna igen. Om du tappade intresset av en rad i låten så är det konstigt att du lyssnar vidare på den och ytterligare två (jag tror att du lyssnade på sista också 😎 ). Underbart att höra en stark reaktion, det är precis det som är tanken. Folk med dåligt självförtroende kommer att ta åt sig och bli sura, andra kommer att bli förtjusta och gilla det, tror jag. Som sagt, jättekul med reaktioner men det är viktigt att denna tråd får handla om vad den ska handa om: mastring. Jag fixar en tråd i låtkritik-forumet, ventilera jättegärna erat hat eller eventuella förtjusning där! Edit: Fredrik: egna. Bra att du frågade, jag får skriva till det på sidan så att man förstår det. Edit2: Hm, det stod ju music and lyrics by Robert Angberg? Aja, ändrade texten lite. Edit3: Skulle skapa tråd under låtkritik: "Sorry, you do not have permission to start a topic in this forum" 😄 Har jag för få inlägg? Hur många behövs?
  4. Min demo på fyra låtar är klar efter väldigt mycket arbete. Jag är väldigt seriös med min musik och vill att demon ska låta så bra som möjligt. Det jag sitter och hoppas på är att någon som är duktik på att mastra tycker att låtarna är så pass bra att denne kan tänka sig att låta sig mastra dem gratis, eller väldigt billigt. Om man inte orkar mastra alla fyra utan bara en låt så skulle det också hjälpa jättemycket. Den låt som jag tror skulle må bäst av mastring är nummer 2 - Music. Det är jag som mixat låtarna och är inte proffs på det någonstans. Om någon lyssnar och har något tips som "du borde adda mer kompressor på... därför att... " eller annat så är det bara att posta på. Låtarna finns på min hemsida http://www.robertangberg.com under download songs. Tack på förhand!
  5. Om du exporterar varje instrument för sig blir det säkert fler som kan hjälpa dig då du även kan få hjälp av Cubase, logic och protools användare. Det har du antagligen rätt i. Jag har gjort som du sagt och exporterat låtarna till 24-bitars .wav nu, zippat är det typ 200mb per låt. Kan skickas via MSN eller om någon har en bättre lösning. Nu kan alltså cubase:are och andra som känner sig manade också ge ett försök (snälla)! Måste försöka få moderator att ändra rubriken ...
  6. Jag har 4 låtar som är färdiginspelade men som inte låter bra ljudmässigt. Jag vet ej om det är för att de inte är mastrade men jag antar att det är mixens fel (läst här att fallet brukar vara så). Jag skulle vara mycket tacksam om någon (måste vara duktig) skulle ha har lust att förbättra mixningen som jag gjort i Reason. Det är 4 låtar och intresserade kan få mp3:or skickade till sig med de färdiginspelade men dåligt mixade låtarna samt Reason-dokumenten. Detta är inget dravel som man hör massor av t.ex. på detta forum utan riktigt seriösa och bra låtar. Tack på förhand! Edit: Du behöver inte mixa alla fyra, en eller två bra mixningar gör mig också glad! 😉
  7. Har nu sett på creatives hemsida att de flesta av deras produkter ska ha drivrutiner till Vista, inklusive USB-ljudkorten. Jag skulle vilja veta om det går att spela midiklaviatur och spela in sång nästan helt latency-fritt på dessa, om nån vet eller har nån gissning?
  8. Väntar fortfarande på att nån ska säga "japp det här USB-ljudkortet för runt 1500 funkar fint med Vista" 😎
  9. Bedrövligt ... var lite inne på att köpa M-audio Audiophile USB då jag gillar mitt Audiphhile 2496 i den stationära, men dom skriver på hemsidan att det inte finns drivrutiner till Vista ännu. Någon som har ett USB 2.0 ljudkort som fungerar med Vista får gärna hojta, speciellt om det är prisklassen runt 1500:-. Min bärbara har inte FireWire 😄
  10. Min nya bärbara har Windows Vista som OS, hur är det med USB-ljudkort och Vista, alltså är det ens värt att köpa ett eller kommer det skita sig direkt med drivrutiner som inte stöds av Vista ordentligt?
  11. Jag vill köra en låt i Reason och Cubase samtidigt med hjälp av Rewire. Jag har sångpålägg i Cubase och ljudmattan i Reason. Grejen är att i reason är låten i 98bpm, och i cubase 120bpm, trots att låten går precis lika fort om man lyssnar på låten i respektive separata program. Det skapar stora problem när jag ska köra Rewire därför att Reason-dokumentet går automatiskt upp till 120bpm därför att Cubase-dokumentet är 120bpm, och resultatet blir att reason-musiken spelas upp mycket snabbare än sången i cubase. Om jag försöker dra ner reason-dokumentets bpm till ursprungliga 98bpm så försöker cubase apa efter och flyttar allting huller om buller. Måste ha hjälp!! Tack på förhand.
  12. Vad gör det då , förra skivan jag mixade var på 5 GB.Hårddisk utrymme är ju inte direkt dyrt i dag och du kan skicka upp till 1 gb via Yousendit så ett par hundra MB är ju inga enorma mängder direkt. Personligen laddar jag upp i ca 15k/s med mitt 10mb bredband på yousendit så det funkar inte för mig. Msn är dock bra om båda har bra uppkoppling, så om det inte löser sig kan jag absolut skicka ljudspår till intresserade men känns osvenskt att fråga efter plan-b mixare. 😳
  13. Mm, jag vet. Jag försökte göra som du säger förut så att fler skulle kunna mixa men grejen är att man får flera hundra mb filer. Reasondokument + ljud är bara några kb. Löser det sig inte, vilket jag tror det gör, så får jag kanske börja krångla annars.
×
×
  • Skapa ny...