Jump to content
Annons

Caparison

Medlem
  • Antal inlägg

    51
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Caparison

  1. Några enkla skrivövningar! http://www.thebadhelmets.se/writing-lyrics/
  2. Här är en liten beskrivning på hur man kan göra genom att bara använda ett ljudkort. http://www.thebadhelmets.se/reamping-with-your-soundcard/
  3. Caparison

    Effect?

    tror att det är arppegiator!
  4. jag har faktiskt testat demon till neodynium förut men vart inte klok på den! lite väl krånglig för mig tror jag!
  5. jag vill jätte gärna höra exempel! kan du göra en med de ess tekniken med så vore det guld!?
  6. ok men skulle mer vilja kunna testa tekniken.
  7. Hej är på jakt efter, en bra kompressor till cubase som man kan följa pro tools exemplet i nya studio. dvs att kunna de essa med hjälp av side chaining!
  8. Caparison

    Mikrofoner!

    Hejsan jag tänkte kolla om det inte skulle kunna gå att få lite länkar med ljudexempel på någon/några röster med skillnaden mellan en vanlig mick och sedan en rörmick med precis samma inställningar på allt! har inte en riktigt klar bild om hur skillnaden är.. skillnaden mellan en rörförstärkare och en transistor förstärkare till gitarr är ju oftast en enkel jämnförelse finns det en sån stor marginal med mikrofoner med? exempel från låtar där det hörs tydligt att det är rörmikrofon är jag också tacksam för!
  9. haha ok, vad tragiskt att de då tar 689 kr för skivan på ginza! väldig tur att man kunde få någons svar på det innan! ni ska ha väldig tack för hjälpen!!
  10. hejsan tänkte höra om det är någon som har det programmet man kan köpa på ginza som är någon sorts guide med alla delar för att starta ett skivbolag! isf är den värd pengarna? läf man sig något av den?! finns det några andra alternativ? tackar på förhand!
  11. Caparison

    Zoom PS-02

    tänkte höra om någon har en zoom ps-02 att sälja till mig?!
  12. Jag har lagt in wizoo kitet i halion och delat ut dom till olika kanaler där ifrån tex 1. kagge 2. virvel 3. hihat 4. övriga cymbaler 5. pukor Bara för att kunna göra så mycket som möjligt med alla ljuden separat. På detta sett blir allt att ligga som en midifil i sequencern men varje del har olika utkanal bara. på så sett kan du om du vill höja sänka velocityn eller volymen, du kan även lägga till effekter på varje trumma separat men fortfarande ha allt väldigt enkelt samlat i sequencern.. för att få extra kolla döper jag utkanalerna som ovan för att ha koll på vad jag sysslar med i mixern. är iof lite jox för att få till så att man kan välja utkanal på trummorna men det står med i något studio nr.
  13. Caparison

    Kontakt 2

    ok men jag har en 2,5 Amd och 512 i ram har jag för mig 😆 tror du att det funkar bra då?! ingen som vet om det är snålare än halion med ett laddat sample kit? det är ju en väldans fördel det där med att det är inbyggda effekter! fast är dom snåla också eller?! finns det någon sida med info om det och kanske ev kritik någon känner till?!
  14. Vad blir skillnaden att kopiera eller skriva ut själv då? är det inte samma sak om det ändå ska på samma papper? är det liksom laser och bläck som är skilladen? men isåfall är det lika ömtåligt på cd skivan också eller sitter det bättre där?!
  15. Caparison

    Kontakt 2

    kräver kontakt mycket resurser?! jämnfört med typ halion?!
  16. Men kontak är bara trummor va? och effekter inbyggda?! det låter faktiskt som ett alternativ ska kolla upp du har inga exempel så man kan få höra lite hur trummorna låter?!
  17. Ok tackar så mycket för tipsen ska kolla lite vad jag kan få till 😉
  18. Jag har lagt in wizoo kitet i halion och delat ut dom till olika kanaler där ifrån tex 1. kagge 2. virvel 3. hihat 4. övriga cymbaler 5. pukor Bara för att kunna göra så mycket som möjligt med alla ljuden separat. På detta sett blir allt att ligga som en midifil i sequencern men varje del har olika utkanal bara, så du menade att du gjorde också? Jag har kompressor på virveln och kaggen bara, om det är något på dom andra så är det eq eller kanske reverb. Blir inte det nästan samma sak?! Men i kontakt ligger alltså ibyggda effekter om jag förstår det rätt?! kräver det mycket kraft att använda dem och så!? och kontakt över lag kräver det mycket?!
  19. Det är en korg ax 1500g låter inte så väldans bra själv men om jag eqar den lite i cubase brukar jag få lite fart på den.. så i detta fall kanske det skulle hjälpa om jag hade en eq innan?! då slipper jag ju ha pluggar igång o sparar på så sett lite resurser.. Behringer har ju en eq pedal för 220 kr det kan ju vara värt att prova.. den är väll antagligen i kass kvalite och plast men den ska väll duga för att bara sitta hemma och pilla med.. Vad tror du?
  20. Jag har bara tänkt göra ca 50 st.. och blir det som jag vill så gör jag 50 till, har kikat lite med tryckerier men måste man beställa typ 1000 st för att få ett hyfsat pris... Så jag pysslar nog ihop det själv ist. Det var faktiskt det som var min ide har kikat på den där ip 4200 men menar du att 3000 också kan skriva skivor?! Jag har köpt skivor som jag vill ha och ska skaffa en skrivare, men det var det där med pappret, ska se så jag förstått rätt... Jag ska bara ha en booklet liksom ingen baksida eller något.. ska jag då använda HERMA "Glossy" 8888 till att göra den?! ska bara vara 2 vikta papper eller kanske 3. För vill ju gärna ha samma känsla på framsidan som de andra sidorna i bookleten.. Var kan man köpa de där papprena och vad kostar det ungefär!?
  21. Hehe luktar ordpolis, 😉 nu blir det nästan lite pinsamt att skriva för är läskigt dålig på att stava osv hehe.. Men ok back to the subject. Om det fortarande finns tex bas att lägga till med den vanliga distpedalen vad gör det då för skillnad om man man lägger till mera bas med en eq före!? 😉 (tog bas som ett ex bara). Det enda jag kan tänkta mig skulle kunna vara skillnad är väll om man har en eq med större valmöjligheter än den i distpedalen. "var därför jag tänkte på en 24 bands" Och återigen blir det någon skillnad att boosta före eller efter?! Dålig utsignal tror jag inte jag skall ha och inte han som hade skrivit det jag fick funderingarna ifrån heller, jag spelar på aktiva emg mickar och är rättså säker på att han också har det. Men ändå var hans råd så!? Finns det någon logik i det eller är det bara o skippa?!
  22. Ja det stämmer nog! Men jag tänkte på en liten idé angånende trummorna "som är det mest resurskrävande skulle jag tro i detta fallet" Om jag sparar kanalinställningarna genom mixern i cubase så kan jag ju bounca ned varje del till ett varsitt audio spår sedan freeza halion och stänga ned alla effekter som ligger på trummorna ( brukar vara en del för mig, dom är ju rättså tama midi trummorna och jag gör ju metal ). Och för att ha möjlighet att redigera spåren lätt som jag ofta gör eftersom jag får mycket av mina idéer under tiden jag spelar in osv, så låter jag bara midi delarna ligga kvar och vill jag ändra så laddar jag kanalinställningarna och bouncar ned en ny del. Vad tror ni om det? Det borde jag väll spara en hel del på för att på gitarrerna ligger inte alls mycket, ibland compressor och så den dära subbass som är en jätte enkel eq egentligen som inte tar någon kraft alls.
  23. det ska jag göra! har gjort det några gånger tidigare men vart lite osäker på skillnaden så det kommer nog bli några gånger till =)
  24. ok men om vi ser nu till vad som det finns möjlighet till.. vad skulle vara bäst för att jag ska kunna mastra och mixa maximalt i det lilla rummet.. " strunta i grannarna " 🙂
×
×
  • Skapa ny...