Jump to content

HoboRec

Medlem
 • Posts

  499
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Blog Comments posted by HoboRec

 1. Tack!

  Haha ja jag kollade nyligen på en av mina första videos. Ser helt livrädd ut där 😅

  Men det går lite upp och ner beroende på dagsform skulle jag nog säga.

  Jag kom på efter jag la ut videon att pukorna här hade en gate på sig, men om du menar hur ljudvågorna ser ut så handlar det bara om mikrofonplacering och hur trummisen spelar. Ett tips är att använda Slate Trigger 2 som gate. Dra ner mixen till noll och aktivera gaten. Väldigt lätt att jobba med.

 2. Pris kommer bero lite på vad folk vill ha och hur "bra" vi ska göra den. 
  Vet inte om jag var otydlig i videon kanske, jag menar att det inte spelar någon roll om du flyttar micken åt sidan eller uppåt på själva högtalaren. Däremot framåt och bakåt från högtalaren påverkar ju proximity helt klart. Vi tänker väl att det ska vara en trevägsrobot. Frammåt/bakåt + Sidled(eller höjdled som det ser ut nu) + Vinkel på mikrofon. 

 3. Det är ju i ärlighetens namn inte svinbilligt att pressa små serier. Räkna med runt 10 000kr för ett album i mindre serie. Å andra sidan är det väl inte jättemycket pengar i sammanhanget om du räknar in vad det kostar att spela in ett album. Har du lite fans kan du ju lätt få in 50-100 förbeställningar som finansierar upptryckningen.

  Försäljningen har ju ökat något enormt senaste åren. 1993 såldes 0.3 miljoner vinyler i USA. 2019 såldes nästan 19 miljoner.

 4. Hej! Det fina här är ju att det blir som en multibandsgate, som bara gatear de höga frekvenserna. Teoretiskt skulle det ju gå att dubbla virvelspåret och lägga en gate på ena och sen en highpass på det. Men har inte fått lika bra resultat. Nu finns det ju dessutom riktigt bra plugins som sköter hela den här biten om man jobbar digitalt, men det jag gör i videon går också göra med de enklaste pluginsen som kommer med ditt Daw. Lätt att få bra resultat utan att köpa dyra plugins helt enkelt.

 5. Såg nån workshop med någon producent jag inte minns vem det var som sa att den tyckte reverb lät bättre på tape än digitalt. Personen i fråga använde gamla outboard-reverbs som så vitt jag fattat inte är har något vidare bit-djup? Funderar på om det blir samma grej som med Dither-brus att den blir mjukare för att svansen försvinner in bakom bruset istället för att bara kapas rakt av när det inte finns fler bits. Kanske värt en labb-test =)

×
×
 • Create New...