Jump to content
Annons

rock strongo

Medlem
  • Antal inlägg

    55
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av rock strongo

  1. Nån som vet om det går att ändra färg på kanalerna i mixern? Jag vill ha alla trum(strippar? säger man så) i en färg och alla gitarrer i en osv. Så det blir lite ordning och reda bland mina 20+ spår.
  2. Tack så mycket! Höll på att driva mig till vansinne 🙂
  3. Halloj Jag blir galen! Fattar inte hur man tar bort metronom-inräkningen när man spelar in. Nån som vet hur man får väck den?
  4. Det är ju vi. Vi försökte få till vibbar av kristen rock med ett positivt budskap.
  5. Men kom igen nu! Det orkar du, jag lovar.
  6. Exaktemunde, behöver nån som bouncar så varje spår börjar 00:00
  7. Och ja just det. Som jag skrev i Pro Tools forumet så behöver vi hjälp med att få filerna bouncade till wav så vi själva kan mixa skiten i Cubase. Finns det nån vänlig själv som kan hjälpa oss med det?
  8. You go girl! Förresten så spelar vi (Spacehulk) på kulturkalaset i Göteborg nu på fredag. 18:00 på Brewhouse, alldeles gratis.
  9. Jag är bara snäll mot dom som vill öva på mixa och som saknar material.
  10. Om nån vill ha nåt att mixa/mastra så vassego, go nuts! http://dl.dropbox.com/u/13028531/spacehulk.rar
  11. Hallå hallå Vi söker svängiga Göteborgsband till vår klubb. Inriktningen är rock och stoner. Ett och annat tribute-band kan också få lira. Maila dirtydeeds.gbg@gmail.com för mer info Blogg: http://dirtydeedsgbg.blogspot.com Facebook: http://tinyurl.com/ddrcgbg
  12. Tackar! 🙂 Lyssna gärna på våra andra låtar på Ubetoo.
  13. Vi tackar Hansar för mastringen! Här är de färdiga låtarna: The Only Answer Evil Man Suicide
  14. Hejsan Vi söker nån som kan mastra tre låtar vi precis spelat in. Dealen är att du får en banner/ länk på vår myspace (11000 träffar hittills) och på vår hemsida, samt kontaktuppgifter till dig på konvolutet till demon. Messa för mer info.
  15. rock strongo

    Ubetoo

    Vad tyckte ni om våra låtar då? Vi ska spela in ett gäng till om ett par veckor, så kom gärna med konstruktiv kritik 😏
  16. rock strongo

    Ubetoo

    Då måste jag ta tillfället i akt och pusha lite för mitt skit: EMO IS GAY HELLO (YOU SUCK SO BLOW TERRORIZER BROWN GOLD Nån som känner till andra tjänster där man kan tjäna pengar på sin musik?
  17. Intressant, kan man alltså utöka med ett 2 kanals kort till och få fyra kanaler in samtidigt? Funderar nämligen på att köpa ett nytt ljudkort med minst fyra kanaler. Men går det att köra med två samtidigt aktiverar jag det interna och vips så har jag fyra kanaler eller?
  18. Vi tänkte göra en mycket enkel replokalsinspelning där vi tänkte börja med att lägga trummorna. Tänkte micka upp dem med 4 mickar som går in i mixerbordet och därifrån via en kanal in i laptopen. Nån som har tips på hur jag bäst mickar trummorna och hur jag bör ställa nivåerna och EQ:n? Man vill ju trots allt att det ska låta så bra som möjligt 😕
  19. Ett inspelningsprogram som stödjer vst-pluggar + EZ Drummer för bövelen!! Bättre och enklare än så kan det inte bli.
  20. Tjaba Jag har precis satt ihop ett stonerrockband men saknar basist. Har tillgång till en fullt utrustad replokal i de centrala delarna av stan. Nån göteborgare som är intresserad?
  21. rock strongo

    CD Baby

    Nice, nån som känner till liknande butiker? Kan man förresten inte sälja sin musik på Myspace nu för tiden?
  22. Efter lite huvudkliande kom jag på hur det funkar, och tänker nu dela av mig av min nyfunna visdom: Först väljer man "outputkanal" under varje trumma i Session Drummer. Orginal ligger alla på 1. Sen skapar man ett spår för varje trumma under midispåret för SD i Sonar, för varje spår man skapat väljer sen man den outputkanal/trumma man vill anväda på spåret. Simsalabim - nu kan man mecka med de olika trummorna separat.
  23. Bra tips för att bli av med klickljud i "skarvar" 😛 Innan har jag tonat in/ut i verje klipp med hjälp av wavelab, men det känns ju lite overkill nu.
  24. Yo! Sitter och knåpar med Session Drummer i Sonar 6.2 och jag antar att man kan lägga separata effekter på varje ljud/trumma. Nån som vet hur man går tillväga?
  25. Fler tips emottages tacksamt 😛
×
×
  • Skapa ny...