Jump to content

Christoph Henry

Medlem
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutralt

About Christoph Henry

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Säger som föregående talare, finns potential men behövs en hel låt för att man ska kunna ge feedback. En bra början. Jobba in ett skönt drop på det, en till break, och ett till drop och ett gött outro därefter så är du hemma. Just nu är det ju bara ett intro, ett break och en uppbyggnad. Man vill ju höra mer än så.
 2. Wow, fan vad roligt att höra!! Inspireras och motiveras mycket av det du/ni gör också, helt fantastiskt att man kan inspirera och pusha varandra framåt. Har nästan blivit lite av en skada. När jag lyssnar på musik så analyserar jag nästan lite för mycket, så ibland kommer jag på mig själv att jag njuter inte på samma sätt av musiken som jag alltid gjort. (Självklart njuter jag, musik är min stora passion och kärlek, men blir ofta att jag analyserar för mycket olika ljud, hur har dom gjort det där, varför gjorde dom så, etc.)
 3. Hallå där ute! Fick lite sommarfeeling och inspiration av det fantastiska väder vi haft nu i ett par dagar så jag bestämde mig för att göra en låt med lite sommarkänsla. Sagt & gjort, har precis släppt den på min soundcloud och skulle hemskt gärna få höra vad folk tycker om den. All feedback & kritik är hemskt uppskattat då det hjälper mig att utvecklas.
 4. Tusen tack! Har faktiskt inte hört Ilan Bluestone förut lustigt nog så var tvungen att lyssna. Jävlar vad grym, hur kan jag ha missat detta?? Det var väldigt mycket min musiksmak och helt klart den sortens sound jag försöker återskapa, spot on!! Grym feedback, tackar allra ödmjukast för det. Har faktiskt tänkt göra om lite i strukturen i låten men haft lite skrivkramp så det har stått lite still, ska testa det du föreslog! Har dock kommit lite längre sen jag la upp denna, slängt på lite percussion, en snare & clap och lite annat smått och gott. Ska försöka att köra lite low end på kicken och basen också. (Sånt där som jag ännu inte är superbra på men skam den som ger sig!!)
 5. Hallå! Har en låt jag håller på med som jag skulle vilja ha lite feedback på. Den är inte mastrad eller färdigmixad så ha gärna överseende med det(Det låter hemskt i vissa delar). Vill bara ha lite inputs då jag har kört fast lite och står och trampar vatten, tyckte det lät tvärfett till en början sen börjar jag emellanåt fundera på om det ens låter bra. Därför behöver jag helt enkelt höra vad andra hör och tycker Försöker komma på ett bättre arrangement så det är inte klart alls, men har fått lite skrivkramp och efter att ha hört den miljontals gånger om och om igen så blir man lite döv hehe:) Ett första litet utkast helt enkelt hehe.
 6. Det låter bra, du har ett jävligt skönt sound och jag gissar var du delvis får din inspiration ifrån. Samma person som även jag och många andra får sin inspiration ifrån som en gång i tiden också letade feedback på detta forum och som dessvärre lämnade oss på tok för tidigt. Är inte den bästa på att ge kritik och feedback om vad som kan förbättras, möjligtvis att lite vocals & sång skulle piffa upp. Lite chops och kanske någon sång i breaket osv. Keep up the good work man! ??
 7. White noise är bra för att skapa lite mer spänning och tryck. Om du kör FL studio så funkar 3x Osc bra att göra white noise med, finns bra tutorials på youtube. Exempelvis: https://www.youtube.com/watch?v=lzt7GgGBSOY&t=55s & https://www.youtube.com/watch?v=A5Eb7B-ganQ&t=5s Går även att använda sig av färdiga samplingar, det sparar otroligt med tid & energi. Ja, det är ju lätt hänt att man blir lite hemmablind efter att ha lyssnat om & om igen. Lycka till med skapandet!
 8. Ja jag kanske testar det i kommande projekt! Tack så mycket och detsamma!
 9. Låter bra, är inte den bästa på att ge feedback och kritik, men jag ska försöka utifrån vad jag hör och tänker på. Spontant kan jag känna att du bör kika på lite white noise, sweeps, impacts osv. Det ger lite mer spänning till låten. En sweep är bra att använda sig av exempelvis när du gör din övergång till "breaket". Jag själv brukar köra en sweep up inför breaket och sen kör jag en downsweep när breaket väl kör igång. Det skapar en skön övergång. Sen kan jag känna att det blev ett litet plötsligt slut på låten, hade varit snyggare att köra någon form av outro. Bra jobbat för att vara helt ny i genren! ?
 10. Tack så mycket mannen! Ja det finns helt klart lite skavanker här och där som går att förbättra, man blir lite döv efter att ha lyssnat om och om igen på låten. Därför är det bra att få höra vad andra hör som man själv missar. Vad roligt, det är absolut intressant. Försöker lära mig det men det går sakta framåt tycker jag. (Dock bara proddat i cirka 5-6 månader nu) Tror det skulle vara otroligt lärorikt för mig med att höra någon mixa låten jag skapat!
 11. Hej! Har precis gjort klart mitt senaste alster som jag hemskt gärna skulle vilja dela med mig av och gärna få lite inputs på. Slängde in lite sång i låten, är fruktansvärt färsk när det gäller vocals, (och även mycket annat hehe) har mycket att jobba på vilket jag såklart är medveten om. Men det går helt klart framåt i utvecklingen tycker jag, vore kul att höra andras tankar och åsikter kring låten och utvecklingen om någon hört mina tidigare skapelser.
 12. Bra jobbat, finns inte så mycket mer att säga än att det låter bättre och bättre för varje låt som släpps och det är precis så det ska vara! Nu är jag inte den bästa på att ge kritik på vad som kan förbättras så det lämnar jag över åt någon annan. Bra arrangering av låten! ?
 13. Tycker du har fått till en go melodi att jobba med. Jag skulle däremot använda mig utav något annat ljud, det känns lite för mycket "8bit nintendo" eller hur man ska förklara, lägga några lager för att få till ett fylligt ljud. Köra lite reverb för att få mer atmosfär i själva melodin. Hade även varit schysst att slänga in lite percussion. Det här ljudet vid 1:28 i bakgrunden (och som även är med i början från 0:35 - 0:51) som kommer in hade jag också kört utan då jag tyckte det blev lite jobbigt för örat. Utöver det en go melodi och en låt som helt klart har potential! ?
×
×
 • Create New...