Jump to content

antor

Medlem
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutralt

About antor

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. För enbart musik bör man också kunna skippa grafikkortet om man skaffar ett system med grafikchip.
 2. Och glöm inte att man måste andas in före man skriker. Hela andningen behöver kopplas till rytmen precis som när du påbörjar en rörelse med händer/fingrar redan innan du slår an en sträng.
 3. antor

  Demon vs Demot

  PC gamer (tidningen) hade en liknande diskussion för länge sen då de hade Demo-skivor. Dvs CD:s med demoversioner av spel. En halvseriös slutsats var att eftersom det heter demonstratio(ner) eller demonstrationsversio(ner) i plural så måste den korrekta förkortningen i plural vara demoner! "Demorna" låter i varje fall väldigt konstgjort och osvenskt.
 4. Det låter som att bastrumman har lägre volym, sen när den kommer tillbaka vid ca 2 min. Är nog bra att hålla den volymen konstant om det ska spelas på ett dansgolv t.ex.
 5. Helt spontana åsikter: Din clap är längre än vanligt och har hyfsat låg pitch, låter lite udda för mig. Lead-biten som kommer in vid 58s behöver tweakas med pitchen (iaf i början) och/eller så behöver den mer utrymme, ska den va där ska den va där ordentligt tycker jag och inte smälta in så mycket som nu. Annars så händer det hyfsat mycket på 2 minuter, inget fel med att kopiera ibland heller. I slutet förväntar jag mig egentligen att stycket från 25s börjar om, typ.
 6. Tycker introt, alltså fram till 1:00, låter ganska standard. Alltså inte dåligt men inte spännande.
 7. Det blev gjort en låt då, och just denna blev jag rätt nöjd med. Men vill gärna höra fler åsikter . Kommer inte gå tillbaks och ändra dock utan feedback tar jag med till nästa projekt.
 8. Vill du bara ha en variation på velocityn så finns det säkert nåt sätt att slumpa den med någon plugin. Med gränser som du sätter själv. Det är väl inte riktigt samma sak men googla i så fall "randomize midi velocity" och se om du kan hitta nån plugin för det.
 9. Ljudmässigt låter allt bra tycker jag. Men introt är lite väl långt enligt mig då huvudslingan börjar vid 1:45. Sen kommer hyfsat snart ett drop och buildup igen som tar tid. Ge huvudbeatet mer tid i låten. Ibland är det bra att bara kapa saker
 10. Du kan se det som att skriva ett nytt stycke (refräng till exempel) är typ samma sak som att börja på en ny låt ändå. Så gör det, sen försök sammanfoga styckena tills det fungerar. Det kommer du lära dig mycket på.
 11. Går det att ha bindestreck? Sen kan man ersätta i med 1 och sådär.
 12. Instämmer. Basmelodin är najs men du kan höja volymen på de andra instrumenten/ljuden tycker jag, förutom kicken kanske.
 13. De allra flesta lyssnar i slutändan med system med 44100 hz sampling. I praktiken betyder det att man kan spela upp t.ex en triangelvåg, som ju består av två punkter, i 22050 Hz. Men högre frekvenser än så blir meningslösa för man behöver minst två punkter i en våg för att få något ljud. Detta finns förklarat bättre på youtube men det viktigaste är iaf att det är en mycket liten publik (som har de system som krävs) som möjligen märker skillnad på de ändringar du gör i spannet 22 - 35 kHz. Min helt ogrundade personliga åsikt är att man mixar i det man själv allmänt lyssnar mest i, för det är man bekant och bekväm med, så länge det är bra lurar eller högtalare. Sen kontrollyssnar i allt annat man har till hands.
 14. Tackar! Ja det finns ju ett break eller dropp eller vad man ska kalla det och det kunde jag definitivt ha kunnat fläska på lite. Och kanske lite annat med. Trummorna är jag inte riktigt nöjd med heller. Jag lider väl av lathet helt enkelt, ofta vill man bara bli färdig liksom. Har märkt att det är då man ska lägga en vecka till på det, när man tror att man är klar.
 15. Jag har bassynthar till vänster och höger här, men kan förstå om det inte upplevs som "bas" för det brukar vara i mitten och inte en lika framträdande grej i låten.
×
×
 • Create New...