Jump to content
Annons

antor

Medlem
  • Antal inlägg

    42
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av antor

  1. Kul grej säkert men jag föredrar nog att träffa folk på riktigt. Jag var med i ett band när jag var yngre och saknar stämningen och samarbetet.
  2. Ja det vore skoj att jamma och kanske göra låtar med nån. Utan seriöst mål. Mina låtar finns nedan här men jag har bred smak.
  3. Ja absorbera behöver jag. Men vadå det gick inte med en hand, kunde bara känna vibrationerna. Testade nu att hålla bordet i luften och det vibrerar, så jag antar att gummi inte funkar.
  4. Jag har fem ben faktiskt, ett bak i mitten. Det behövs för det här långa bordet. Nu har jag satt fast stenull under mitten, det blev sämre än med reglarna. Men även om jag lastar på nåt riktigt tungt på mitten av bordet så är vibrationen kvar så det kommer inte funka att sätta fast nåt under heller. Jag flyttade istället bordet så mkt jag kan från högtalaren och det hjälpte lite. Resten kan jag fixa med EQ även om det inte är önskvärt. Jaja.
  5. Jag har satt fast två bitar regel nu på undersidan. Den första lilla biten gjrde nog inte mycket men den långa gjorde skillnad. Resonansen på C3 är borta nu men B2 finns kvar. Dock lägre volym på det. Gäller väl att experimentera bara. Tyvärr är regel granvirke, hade velat ha nåt massivare men vill inte köpa nåt fint hyllplan och såga sönder för detta liksom.
  6. antor

    Tysta ner ett bord

    Hej, jag har ett långt bord vinkelrätt precis intill mitt "studiobord". Och det långa bordet vibrerar och ekar vid B2, C3 alltså 123 till 131 Hz ungefär. Väldigt irriterande. Jag har kommit så långt iaf att jag vet orsaken alltså, tar jag bort bordet försvinner det och jag kan känna med handen att det vibrerar. Det vibrerar mest i centrum och slår jag hårt på bordet där får jag just samma ton tycker jag. Så, jag måste ändra på bordet (egenfrekvensen) för jag har inte andra alternativ för möblering. Har funderat på olika sätt och jag ska nog börja med att skruva på nån massiv träbit på bordets undersida. Frågan är lite vilken form eller vinkel, om det spelar roll. Eller om jag borde använda nåt annat än trä. Bordet är massiv trä 225x60x2,7 cm. Nedan lite förslag, eventuellt behöver man kanske bitar på fjärdedelsintervallerna med? Obs, i stort handlar det absolut inte om att bygga en ultimat studio. Vill bara få tyst på bordet.
  7. Nä jag håller med Shure är säkert marginellt bättre. Kollade dock på ett blindtest på youtube och det var just "marginellt", vilket är nyckelordet. Tänker att det inte är värt dubbla priset för herren i fråga.
  8. Ersätt sångmicen med https://www.thomann.de/se/the_tbone_mb85_beta.htm om du inte ska bli megakändis (då betalar nån annan din mic ändå)
  9. antor

    Reaper (Linux)

    Vad har du för "audio hardware"? Vad går micen in i? Funkar micen i nåt annat program?
  10. För enbart musik bör man också kunna skippa grafikkortet om man skaffar ett system med grafikchip.
  11. Och glöm inte att man måste andas in före man skriker. Hela andningen behöver kopplas till rytmen precis som när du påbörjar en rörelse med händer/fingrar redan innan du slår an en sträng.
  12. antor

    Demon vs Demot

    PC gamer (tidningen) hade en liknande diskussion för länge sen då de hade Demo-skivor. Dvs CD:s med demoversioner av spel. En halvseriös slutsats var att eftersom det heter demonstratio(ner) eller demonstrationsversio(ner) i plural så måste den korrekta förkortningen i plural vara demoner! "Demorna" låter i varje fall väldigt konstgjort och osvenskt.
  13. Det låter som att bastrumman har lägre volym, sen när den kommer tillbaka vid ca 2 min. Är nog bra att hålla den volymen konstant om det ska spelas på ett dansgolv t.ex.
  14. Helt spontana åsikter: Din clap är längre än vanligt och har hyfsat låg pitch, låter lite udda för mig. Lead-biten som kommer in vid 58s behöver tweakas med pitchen (iaf i början) och/eller så behöver den mer utrymme, ska den va där ska den va där ordentligt tycker jag och inte smälta in så mycket som nu. Annars så händer det hyfsat mycket på 2 minuter, inget fel med att kopiera ibland heller. I slutet förväntar jag mig egentligen att stycket från 25s börjar om, typ.
  15. Tycker introt, alltså fram till 1:00, låter ganska standard. Alltså inte dåligt men inte spännande.
  16. Vill du bara ha en variation på velocityn så finns det säkert nåt sätt att slumpa den med någon plugin. Med gränser som du sätter själv. Det är väl inte riktigt samma sak men googla i så fall "randomize midi velocity" och se om du kan hitta nån plugin för det.
  17. Ljudmässigt låter allt bra tycker jag. Men introt är lite väl långt enligt mig då huvudslingan börjar vid 1:45. Sen kommer hyfsat snart ett drop och buildup igen som tar tid. Ge huvudbeatet mer tid i låten. Ibland är det bra att bara kapa saker 🙂
  18. Du kan se det som att skriva ett nytt stycke (refräng till exempel) är typ samma sak som att börja på en ny låt ändå. Så gör det, sen försök sammanfoga styckena tills det fungerar. Det kommer du lära dig mycket på.
  19. Går det att ha bindestreck? Sen kan man ersätta i med 1 och sådär.
  20. Instämmer. Basmelodin är najs men du kan höja volymen på de andra instrumenten/ljuden tycker jag, förutom kicken kanske.
  21. De allra flesta lyssnar i slutändan med system med 44100 hz sampling. I praktiken betyder det att man kan spela upp t.ex en triangelvåg, som ju består av två punkter, i 22050 Hz. Men högre frekvenser än så blir meningslösa för man behöver minst två punkter i en våg för att få något ljud. Detta finns förklarat bättre på youtube men det viktigaste är iaf att det är en mycket liten publik (som har de system som krävs) som möjligen märker skillnad på de ändringar du gör i spannet 22 - 35 kHz. Min helt ogrundade personliga åsikt är att man mixar i det man själv allmänt lyssnar mest i, för det är man bekant och bekväm med, så länge det är bra lurar eller högtalare. Sen kontrollyssnar i allt annat man har till hands.
  22. Tackar! Ja det finns ju ett break eller dropp eller vad man ska kalla det och det kunde jag definitivt ha kunnat fläska på lite. Och kanske lite annat med. Trummorna är jag inte riktigt nöjd med heller. Jag lider väl av lathet helt enkelt, ofta vill man bara bli färdig liksom. Har märkt att det är då man ska lägga en vecka till på det, när man tror att man är klar.
  23. Jag har bassynthar till vänster och höger här, men kan förstå om det inte upplevs som "bas" för det brukar vara i mitten och inte en lika framträdande grej i låten.
  24. "Hur mycket brukar du skära bort för att rensa bort störande frekvenser? Jag tar förmodligen bort för mycket (ca 5 db "notch" på allt som är boomigt, boxy, honky och nasalt), för att få klart ljud, och kan inte hitta en bra balans i låg och mellanregistret. " Det finns ingen generell regel. Om du inte gör det redan, så använd ett spectrogram plugin (t.ex Voxengo SPAN) för att faktiskt se grafen på det ljud du jobbar med. Eller en EQ plugin (som jag gör) med grafen i bakgrunden. Då ser du vad som händer och får en mycket bättre känsla för vilka ändringar som är stora och små. Notch filter skulle jag säga är ett ganska stort "ingrepp", jag brukar använda ett vanligt "Peaking filter" eller alltså en vanligt punkt i en normal EQ. Loopa stycket med felet och flytta runt punkten tills det låter bra, och såklart ha ett ganska smal frekvensbredd på punkten om det är nåt väldigt specifikt jag vill ha bort.
×
×
  • Skapa ny...