Jump to content
Annons

MX3

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av MX3

  1. Kanske nån vill ge tips på denna istället? https://soundcloud.com/jcg-7/wake-me-up-when-its-over-work-in-progress/s-a2nVsdIBD1Z
  2. Länken (privat) syns nu, men det går inte att få den inbäddad i inlägget vilket betyder att man måste lyssna på Soundcloud
  3. https://soundcloud.com/jcg-7/work-in-progress/s-WbS16AqHdic
  4. MX3

    Era gitarrsolon!

    Inspelning för länge sedan inom den gamla eran på en Fostex 160 porta .. Förutom gitarren, övriga ljud från Korg Wavestation EX
  5. Programmet du letar efter bör vara Latency Monitor som du gratis kan ladda ner via: http://www.resplendence.com/latencymon Här är bra en guide för audio-optimering. Kapitel 3.2 beskriver hur du använder Latency Monitor för att identifiera problemen. https://support.native-instruments.com/hc/en-us/articles/209571729-Windows-Tuning-Tips-for-Audio-Processing Video-versionen
  6. ... en uppdatering Känner att jag behöver ge en status-uppdatering - Ser grov ut som nedan: #25 på Sweden Top 50 ... #3 på Sweden Viral 50 ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Andra låt på (#2) på spellistan Hits Don't Lie !!!! Även med på större globala spel-listor som: Spotifys Summer Hits ... o s v Tack för supporten!!
  7. Antagligen Freudian Slip eller vaxpropp?
  8. Tack för feedback (Inte jag som skrivit den utan en kompis som varit med och skrivit låten) Släpptes i fredags, ligger nu #49 på Spotify Sverige Topp 50 !!!
  9. Använder ej Reaper - men ett långskott: Bitrate vid export av mastern är annan än bitrate för projektet?
  10. MX3

    Är min PC ras?

    Angående knapptryckningar och ingen respons - om det är ett riktigt gammalt moderkort - efter BIOS reset - kanske du behöver ett tangentbord med PS2-kontakt för att det ska fungera initialt (?) Du kan ju testa olika USB(2)-uttag att koppla tangentbordet till om du inte har något med PS2-kontakt .. För övrigt är det som sagt mycket svårt att hjälpa med så lite info, kan vara moderkortet, kan vara strömaggregatet, kan vara något av minnena som gett upp, kan vara vilken hårdvaru-komponent som helst som är defekt ... Tålamod och att metodiskt testa genom att koppla ur och börja med så få komponenter inkopplade som möjligt och därefter koppla in komponent efter komponent ?
  11. MX3

    Är min PC ras?

    Alldeles för lite info för att gissa, men : Strömförsörjningen sjunger på sista versen? D v s du behöver en ny PSU (?) Du kan ju alltid testa att "resetta CMOS" till att börja med. Hur? Beror på ditt moderkort ... http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3201248/warning-previous-overclocking-failed-system-restore-default-setting.html
  12. .. tja varför inte ... 2 av dem
  13. OK - mer info om din konfig hade ju inte skadat ... Men om du i fliken "Uppspelning" ser några aktiva enheter som hör ihop med "grafikkortet", t ex Nvidia, testa att högerklicka samt välja "Avaktivera" (disable) på dem. De går enkelt att aktivera dem igen man väljer "Aktivera". ( Själv hade jag avaktiverat samtliga uppspelnings-enheter som inte hör ihop med mitt DAW-ljudkort )
  14. Tja ... då bör du se ditt externa ljudkorts uppspelningsenhet (om det är inkopplat) under fliken "Uppspelning". Högerklicka på denna enhet, och välj alternativet "Ange som standardenhet" samt "OK"
  15. Ett förslag är att högerklicka på högtalarsymbol-ikonen i Windows-verktygsfältet längst t h. Sedan välja "Uppspelningsenheter" och därefter högerklicka på ditt ljudkorts uppspelningsenhet, samt välja "Ange som standardenhet".
  16. MX3

    Felsökning Laptop

    OK . Då låter det som att det är drivrutinsproblematik - Vilket kan vara vad som helst, beroende på vad som är/inte är uppdaterat på just din laptop. Om man kollar här http://www.toshiba.se/discontinued-products/satellite-s50-b-15f/ så var Win 8.1 förinstallerat på datorn, samt att datorn är uppgraderad till Win 10 enligt dig (av dig ?) - Är alla drivrutiner uppdaterade ? via http://www.toshiba.se/support/drivers/ ?? Om ja ... återstår bara att beta av förslagen för sökträffarna nedan samt hoppas du hittar vad som strular - Det är för många möjliga felkällor för att någon verbalt ska ge dig exakt lösning via din beskrivning av felet: https://www.google.se/search?q=wdf01000.sys+latency&oq=Wdf01000.sys+&aqs=chrome.1.69i57j0l5.4743j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
  17. MX3

    Felsökning Laptop

    Har du optimerat "Energialternativen" ? Om inte - följ denna guide noga: https://support.native-instruments.com/hc/en-us/articles/209571729-Windows-Tuning-Tips-for-Audio-Processing Energialternativen startar fr om avsnitt : 4.5. Energy Options ( finns även en video-version: https://support.native-instruments.com/hc/en-us/articles/210264085 ) Konfigurationer med U-CPU:erna, te x 5500U kompromissar mellan prestanda och att optimera batteritiden. Titt som tätt drar systemet ner strömförsörjning till olika komponenter när de anses vara inaktiva, allt från CPU, Ljudkort, mus, nätverkskort e t c berörs av detta. Det kan du ändra på genom att följa ovanst guide.
  18. Några råd: Undvik de strömsnåla "U"-CPU-modellerna Ta en titt här på laptop-CPU:er: https://www.cpubenchmark.net/laptop.html Håll dig till en CPU fr o m i7-6700HQ och ovanför (se charten ovan) - om du har råd. Se till att laptop:en har m.2 ssd gränssnitt, samt helst plats för dubbla diskar. Om du kan vänta till halvårsskiftet - Invänta de kommande AMD Ryzen CPU:erna, då de väntas lanseras för laptop.
  19. Tyvärr är nog det enkla(ste) svaret att Win 10 64 är osupporterat för din dator som har utdaterade komponenter och drivrutiner. http://support.hp.com/us-en/drivers/selfservice/hp-pavilion-a6100-desktop-pc-series/3436774/model/3459829#Z7_3054ICK0K8UDA0AQC11TA930C7 .. En dator som för övrigt är i svagaste laget för musikproduktion med Cubase 9 (64bit ?) + VSTi's även om du nedgraderar till Vista 64 som är det senast supportade operativet för din modell. Du har ju Cubase 9 + Waves-pluggar och ett grymt ljudkort, varför inte investera i en dator som matchar detta ? Om du har snäv budget kan du ju köpa/blanda begagnade/nya komponenter och montera ihop själv.
  20. Känns som att det fattas info här .... De tydligaste svaren får du om du själv anstränger dig att ta reda på vad du har för hårdvara/mjukvara installerad samt inkluderar det i problembeskrivningen - vilket du inte gjort. Ge oss EXAKTA MODELLBETECKNINGAR/VERSIONER AV ALL HÅRDVARA, mjukvara. Det enda vi vet är att det är en "begagnad HP dualcore 2,6 Ghz samt har dragit i den 8 gig i minne" samt Audient Id22 med Cubase 9 ... Förutom dropouts, skriver du att du har följande problem .... (Vilket är allvarligare än dropout:sen, för de beror förmodligen på detta ..) * Nya drivrutiner till ljudkort. Står dock i enhetshanteraren att det är ett Audient Id22 32 bit? fast datorn är 64 bit. Jag kör windows 10 64 bit Jag får ett larm när jag startar datorn på "fläkt fel" så då får jag trycka f2. Dock är det monterat en ny fläkt av annan modell i den så det skall inte vara någon fara. Men sätter detta automatiskt ner CPU kapacitet? Förmodligen måste problemen ovan lösas innan problemet med dropouts. Låter som att det antingen är DEFEKT HÅRDVARA ELLER att du inte installerat allt som krävs för chipset på moderkortet. Eller inkompatibilitet mellan hård/mjukvara ..
  21. "Är det mitt USB kort i datorn tro som är dåligt?" USBPORT.sys är drivrutinerna för USB kontrollenheten på moderkortet. Har du senaste chipset för moderkortet? Har du kollat i enhetshanteraren så att du inte har några "gula frågetecken" ? (USB & äldre HP-laptops har jag dålig erfarenhet av )
  22. Ja, MSI ska vara bra. Bl a Inet använder MSI-kort till sin Taurus-serie (egenbyggda High-End speldatorer) (25-sidig recension av ansedd sajt, om du inte läst innan du köpte: http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-z270-gaming-pro-carbon-review.html ) Såklart fungerar nyinstallation av Win 10. Om du fortfarande inte kommit in i BIOS, stäng av allt och testa cleara CMOS..
  23. Alltså :.. Tangentbordet... testa att byta TILL ett annat USB-uttag - HELST USB2 - (eller PS2 om det finns och du har ett sådant tangentbord) Har du tangentbordet i ett USB3-uttag, har förmodligen inga drivrutiner laddats - BIOS tar inga tangenttryckningar - Vad du än trycker på för tangenter ...
×
×
  • Skapa ny...