Jump to content

Sprunk

Medlem
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

About Sprunk

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Berättar inte
 1. Kan jag har råkat skada ljudkortet av detta? Det klickar då och då när jag spelar upp ljud i hörlurarna och monitorerna, det har det inte gjort tidigare Behöver inte ens hålla i den! det var som att jag gav den en elektrisk stöt eller något haha
 2. Fixat! stoppade in en koppar kabel in i nätet medans jag höll andra änden i handen och den gjorde ifrån sig ett oväntat plopp ljud och brummet försvann!!
 3. Japp den är gjord för stereo till mono. Fattade nämligen inte hur man fick stereo till mono i mjukvarupogrammet så jag skaffade en sån istället, inte så teknisk av mig... Kan detta ha pajjat min mikrofon tror du? Får testa detta.
 4. Nej det är en XLR kabel som är splitad som ett Y, med två hanar respektive en hona. Sätter givetvis på phantom power när jag ska spela in, och följer efter bruksanvisningen som säger att man ska sänka ljudnivån innan man sätter på den, för att inte förstöra sin utrustning. Sorry för att jag formulerar mig så flummat. Kan det vara något med jordningen? Vi har inget jordat el uttag nämligen, så tänker att det kan dpela in.
 5. Kabeln är okej, testade med en splitad Y kabel och samma hände. ang. phantom-matningen vet jag inte vad du riktigt menar, men jag prata med farsan och han sa att det kanske hade med jodningen att göra och att jag skulle testa och dra en koppar sladd från datorn till ett elementet eller något sånt twistat
 6. Jag har en kondensator mikrofon som brummar hela tiden när den är på, förutom när jag håller självaste metal kroppen med högerhanden och själva ''nätet'' där den fångar in ljud med vänster. Har något med... statisk el att göra? En annan sak som är konstig är när jag rör vid mitt ljudkort som har ett aliminium skal, så ändras det brummande ljudet grad lite. Skit konstigt! Hur fixar jag detta??
 7. Det är en Steinberg UR22, j. Jag hittade en cd skiva, men när jag skullle köra setupen så sa den att jag redan hade den senaste USB drivern installerad. Och där kan jag bara ändra latency. Asio Low Latency Driver kom också med, men inget där heller.
 8. Antagligen, men jag hittar bara USB drive men där kan jag bara ändra latency får lösa det på något sätt
 9. Hej, jag pluggade min mikrofon till mitt ljudkort som går via usb till min dator. Min röst spelas upp i högtalarna när jag talar i mikrofonen, hur löser jag det här? Använder mig av Windows 8. Tack i förhand. (jag har redan avbockat ''lyssna på denna enheten'' i egenskaper)
 10. Okej! Mitt keyboard har en in och en ut, så jag antar att jag kopplar ljudkortets ut till trummodulens in då som du säger, eftersom jag inte har mer portar att välja på. Ljudkortet har också endast en in & ut, och därmed undrar jag hur datorn kan spela in båda enheternas signaler samtidigt.
 11. Hej. Jag kommer i veckan köpa en midi trummaskin, är det någon större skillnad på Alesis SR 16 & SR 18? Jag är nybörjare, har inga större planer på att dela mina projekt med andra en mig och kanske min umgängskrets. Hur fungerar midi in och ut? Kopplar man Midi så här? Trummodul ut > keyboard in. keyboard ut > Ljudkort in Känner då ableton av både keyboardet & trumman?
 12. Ja, det värkar du ha rätt i, men du förstår nog vad jag menar. Hej, det funkar fel fritt nu. Jag vet inte, men jag tror det var för jag valde inputs för ''Mapped ports''
 13. Jag löste det genom VST instuments, sorry är nybörjare.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.