Jump to content
Annons

Sprunk

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Sprunk

  1. Kan jag har råkat skada ljudkortet av detta? Det klickar då och då när jag spelar upp ljud i hörlurarna och monitorerna, det har det inte gjort tidigare 🙁 Behöver inte ens hålla i den! det var som att jag gav den en elektrisk stöt eller något haha
  2. Fixat! stoppade in en koppar kabel in i nätet medans jag höll andra änden i handen och den gjorde ifrån sig ett oväntat plopp ljud och brummet försvann!!
  3. Japp den är gjord för stereo till mono. Fattade nämligen inte hur man fick stereo till mono i mjukvarupogrammet så jag skaffade en sån istället, inte så teknisk av mig... 😊 Kan detta ha pajjat min mikrofon tror du? Får testa detta.
  4. Nej det är en XLR kabel som är splitad som ett Y, med två hanar respektive en hona. Sätter givetvis på phantom power när jag ska spela in, och följer efter bruksanvisningen som säger att man ska sänka ljudnivån innan man sätter på den, för att inte förstöra sin utrustning. Sorry för att jag formulerar mig så flummat. Kan det vara något med jordningen? Vi har inget jordat el uttag nämligen, så tänker att det kan dpela in.
  5. Kabeln är okej, testade med en splitad Y kabel och samma hände. ang. phantom-matningen vet jag inte vad du riktigt menar, men jag prata med farsan och han sa att det kanske hade med jodningen att göra och att jag skulle testa och dra en koppar sladd från datorn till ett elementet eller något sånt twistat 😲
  6. Jag har en kondensator mikrofon som brummar hela tiden när den är på, förutom när jag håller självaste metal kroppen med högerhanden och själva ''nätet'' där den fångar in ljud med vänster. Har något med... statisk el att göra? En annan sak som är konstig är när jag rör vid mitt ljudkort som har ett aliminium skal, så ändras det brummande ljudet grad lite. Skit konstigt! Hur fixar jag detta??
  7. Det är en Steinberg UR22, j. Jag hittade en cd skiva, men när jag skullle köra setupen så sa den att jag redan hade den senaste USB drivern installerad. Och där kan jag bara ändra latency. Asio Low Latency Driver kom också med, men inget där heller.
  8. Antagligen, men jag hittar bara USB drive men där kan jag bara ändra latency får lösa det på något sätt
  9. Hej, jag pluggade min mikrofon till mitt ljudkort som går via usb till min dator. Min röst spelas upp i högtalarna när jag talar i mikrofonen, hur löser jag det här? Använder mig av Windows 8. Tack i förhand. (jag har redan avbockat ''lyssna på denna enheten'' i egenskaper)
  10. Okej! Mitt keyboard har en in och en ut, så jag antar att jag kopplar ljudkortets ut till trummodulens in då som du säger, eftersom jag inte har mer portar att välja på. Ljudkortet har också endast en in & ut, och därmed undrar jag hur datorn kan spela in båda enheternas signaler samtidigt.
  11. Hej. 🙂 Jag kommer i veckan köpa en midi trummaskin, är det någon större skillnad på Alesis SR 16 & SR 18? Jag är nybörjare, har inga större planer på att dela mina projekt med andra en mig och kanske min umgängskrets. Hur fungerar midi in och ut? Kopplar man Midi så här? Trummodul ut > keyboard in. keyboard ut > Ljudkort in Känner då ableton av både keyboardet & trumman?
  12. Ja, det värkar du ha rätt i, men du förstår nog vad jag menar. Hej, det funkar fel fritt nu. Jag vet inte, men jag tror det var för jag valde inputs för ''Mapped ports''
  13. Jag löste det genom VST instuments, sorry är nybörjare. 😊
  14. Hej! 🙂 Jag har kopplat in mitt keyboard in i Midi ingången på mitt ljudkort, men hör inget i Cubase när jag trycker ner en tangent. Har kopplad elgitarr i instrumentingången, och jag kan höra den inne i Cubase. Jag ser tangenten lysa up i transport panelen men inget ljud, så Cubase har inget problem med att känna av keyboardet. Ska jag ändra något inne i Device Setup, eller hur gör man?
  15. Hej, jag återställde datorn till windows 8 och nu funkar allt som det skall. 🙂
  16. Jag försöker aktivera mitt Cubase via startmeny slutar ''eLicenser'' fungera, och Cubase crashar.. Hur löser jag detta? Tidigare när jag installerade Cubase försökte jag installera med senaste updateringarna, men då crashade också, så fick installera från tidigare version. Är det Windows 10 som spökar?
  17. Köpte ett steinberg ur22 som funka bra för mig, perfekt för den tar både elgitarr och mitt gammla keyboard. perfekt när man fortfarande bor hemma och köra lurarna! 🙂
  18. Jag använder Realteks mjukvara, ja. Tänkte kolla om jag har senaste drivrutinerna till programmet. Min inspelningsvolym är på högsta inställningen, det står även +30.0dB vid sidan av. Sedan kan jag ändra på ett alternativ som heter uppspelningsvolym inne på mikrofoninställningarna, den är på lägsta och jag har inte ändrat på den tidigare.
  19. Tack för snabbt svar, grymt nu kan man lägga ner mer pengar på ett externt ljudkort istället. Mikrofonen jag använder har fått bra kritik trotts sitt billiga pris, den heter Zalman och skall sitta på min hörlurars sladd. Trots detta måste jag hålla den en decimeter från munnen för att någon skall höra mig. Denna mikrofon är endast för Skype och dylikt, kommer så smårningom köpa en bra mikrofon som passar det ljudkort jag kommer köpa. Jag tittade på ett ljudkort från Steinberg tidigare som hette UR12, undrar bara hur stor skillnaden skulle vara mellan ett på 1000kr och ett på 2000 kronor. Hur vet jag om ett ljudkort är bra?
  20. Jag tänkte köpa ett keyboard, och gärna kunna koppla in min elgitarr i ett ljudkort, men då tänkte jag köpa ett externt. Har du råd på ett externt jag kan köpa istället? Vad gör skillnaden egentligen? Jag tänkte nämligen att det krävs ett bra internt ljudkort för att ett externt ska funka bra, men det kanske är fel. Och vad gör en firewire?
  21. Hej, jag är väldigt dålig på att avgöra vad som är bra och dåligt i en dator, men något jag vet är att det interna ljudkort jag har nu till min dator är värdelöst! Det heter Realtek och och är skräp, för vilken mikrofon jag än köper så hör folk mig endå inte när jag pratar, det skall tydligen låta som om jag pratar i en burk. Jag har letat på internet och har kollat in två kort som jag kan tänka mig köpa. Jag antar att Audigy RX är relativt bättre än den andra Fx, eller? Creative SB Audigy Fx https://www.komplett.se/product/833259/datorutrustning/ljudkort/creative-sb-audigy-fx-ljudkor# Creative SB Audigy RX https://www.komplett.se/product/833255/datorutrustning/ljudkort/creative-sb-audigy-rx-ljudkort# Om ni har bra ljudkort som ni testat själva upp till 1000kr får ni gärna dela med er om ett annat bra... Tack 🙂
×
×
  • Skapa ny...