Jump to content
Annons

georgep

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om georgep

  • Födelsedag 1955-05-30

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  • Min utrustning
    Kurzweil PC3LE6.
  • Intressen
    Social architectural VR. Music and lyrics. Film production.

Senaste profilbesökare

3 584 profilvisningar
  1. Jag gillar låten som den är, inklusive de något minimalistiska trummorna. Enda funderingen är att, iom jag känner att låten berättar någon (inte nödvändigtvis en händelse, men en stämning) så vore det kul att ha verser på den. Men jag vill absolut inte förstöra glädjen över att du gjort det instrumentalt. I mina öron låter det som en lite nostalgisk sommar, kanske en inre sommar mitt i den kalla 🙂
  2. Ja, Conflicted Chameleon verkar mera "mitt i tanken". Inget fel på det. P.S. Vid närmare blick var ILLERILL inte heller dåligt. Namnet har ett en kraftfull visuell belastning i och med upprepnignen ILL ILL. Jag lyssnade på dina låtar också. Rapp er en genre jag brukar undivka men jag fann dem sköna, både musik och text.
  3. Ett annat bra kriteria som du automatiskt uppnår då du väljer engelska är att folk skall kunna uttala namnet 🙂 Conflicted Chameleon stämmer väl med din historia. Om man leker med tanken, har du någon reservord på "Conflicted" som säger samma sak? Jag tycker "Conflicted" är litet sliten och formelt. Men trots det så duger det väl. Egentligen "Conflicted" och "Chameleon" syftar på samma sak. Vad vore om man var minimalistiskt och valde bara Conflicted eller Chameleon? 🙂 Conflicted är starkt, tycker jag, men det är kanske redan taget. Ursäkta om jag krånglar till det. Bry dig inte, isåfall.
  4. georgep

    Prodda ihop???

    Jo, jag har under en period skrivit instrumentala låtar på datorn i midi mha ett sequencerprogram och synt. Jag spelar elbas men är dålig på piano. Jag mäktade inte heller lägga in melodier. Efter en lång period hittade jag en partner som tog på sig att arrangera om, lägga till sång och sjunga. Vi träffades aldrig fysiskt men höll tät kontakt via epost. Han drev så att urspungslåtarna som var något retro blev modernare. Jag bidrog med verser. Det är bra att jobba med en partner men det kan vara svårt att bli accepterad. Jag betalade min "biljett". Det blev ett album som är under avslutning nu efter två år. Hoppa att min berättelse ger något. Jag tror du behöver en partner närmare din stil och modernare. Gör flera låtar, sedan återkom att lägga till stämmor och förfina. https://m.soundcloud.com/marksikt/sets/one
  5. georgep

    Prodda ihop???

    För det första, lycka till! Jag söker faktiskt samma sak. Fast jag har ganska udda musiksmaker och arbetssätt. Men jag bor i Stockholm ?
  6. Jag lyssnade och tycker att det inger en fräsch och annorlunda anda. Jag känner igen en viss röd tråd från din tidigare låt på youtube, Ordens soldater. Du är inte rädd att ta tag i musiken på ditt sätt. Jag gillar röstmellodin och klangfärgen i rösten. Har du möjlighet att lägga även verserna vid sidan av musiken (behöver inte vara i klippet, utan som vanlig text vid sidan om)? Kul att kunna lyssna! Jag väntar på flera låtar. Lycka till! Jag skulle kunna bidra med texter om du finner att min stil passar. Utan förpliktelser från din del.
  7. Kul, tack för inputen! Vad gäller robotrösten, vi diskuterade en del om valet. Jag tycke så mycket om rösten innan man lade på vocoder. Jag ville nästan behålla båda varianterna. Men man kan inte få allt. Överhuvudtaget ångrar jag inte valet till slut. Det får bli :-)
  8. Hej! Om ni har lust kan ni lyssna på två låtar jag skrivit och fått slutmixade av Rexius Records i Göteborg. Det är musik jag skapat på skoj utan att bry mig om genre eller vilken musik som är inne nu. Första låten High Fever Delirium innehåller antydningar till Michel Jarre och en rösttext som pekar på några moment ur rockmusiken. Simon Hultin från Rexius Records, som hjälpte med finputsning av låtarna sjunger. Jag jobbar nu att få klart material för ett album. Syftet med albumet är mer att ha det roligt och skapa musik som förhoppningsvis duger som filmmusik. Nedan finns det en länk där man kan lyssna och en till för nerladdning. https://soundcloud.com/george-petrineanu-714477813/sets/shards-and-jokes https://www.dropbox.com/sh/ffhslw4tlb71c2z/AAADQMfWhI2t5GQoRd4h8Ce7a?dl=0 Fritt fram att kritisera J Tack och God Fortsättning! Hälsningar, George P.S. Samlingsnamnet för låtarna, ”Marksikt” är naturligtvis inspirerad av flygtekniken. Det betyder att man måste se marken även om man tappat fotfästet
  9. Tack! Jag fick svar på mina funderingar.
  10. Jag lyssnade på You Want it Darker. Jag tycker han har överträffats sig igen. Det är en ovanlig tung prov på genuin dramatik inom en relativt minimalistisk form. Sorgligt men vackert. Jag tänker på sina bandmedlemmar när han presenterade detta material för inspelning. Det måste ha känts tungt för dem med att medverka. Inget vanligt jobb. Jag antar att de kändes sedan länge och var som en familj.
  11. Stort tack Lundin! Bara en fråga till. Vet du om i någon av programmen ovan går att definiera manuellt de patchar man behöver? Det skulle också räcka för man gör det "bara en gång". Jag tror jag provade ett demo på Studio One och det var inte det enkelt heller att peka ut och ge namn åt mina 100 instrument i K2000 (kommer inte ihåg anledningen). Det fanns, om jag minns rätt en lista med patchar för kända synthar men K2000 fanns inte med. Det är ett tag sedan, så jag kanske säger fel.
  12. Hej, Kag funderar på att skaffa Cubase Elements 6 som ersättning för det sköna Voyetra Record Producer (biligt, enkelt och intuitivt) jag hade, som tyvärr går inte längre att användas. Syftet är att nästan uteslutande skapa MIDI stycken som skall spelas upp med K2000 som instrumentkälla. Jag undrar om någon har erfarenhet om det på ett enkelt sätt går att ställa in K2000:s patchar (det finns en patchfil som t ex Voyetra genererar en txt xml format) i Cubase. Voyetra hade en smidig patch editor där man kunde definiera själv namn och adress för sina instrument i valfri syntmodul. Andra frågan är om Cubase:s möjligheter att importera midilåtar i andra format (voyetra .DOP intresserar mig, naturligtvis). Jag måste ta reda på den infon innan jag köper Cubase. Om jag fattat rätt, för att instalera ett gratis Cubase demo måste man ändå köpa licens "dingeln". Därmed är det tyvärr uteslutet att ta reda på mina frågor själv genom att prova Cubase demo. Tacksam för tips!
×
×
  • Skapa ny...