Jump to content

Draco Nex

Medlem
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About Draco Nex

 • Rank
  På gång

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg
 • Min utrustning
  FL Studio Producer Edition (DAW), Propellerhead Balance ljudkort, Audio-Technica studiohörlurar, Sure Mikrofon.
 • Intressen
  Musik, film, böcker och dataspel.
 • Home page

Recent Profile Visitors

255 profile views
 1. @candybag Jag har förstått att det är viktigt med rätt loudness, att alla större producenter alltid drar upp den till en viss nivå. Föreställ dig att en låt med för låg loudness ligger med i en spellista, strax efter en annan låt med max loudness. Vad händer då? Då blir effekten att det känns som att det saknas tryck och dynamik i låten från start, även om det egentligen inte gör det, men det blir så man upplever det och lyssnaren vill heller helst inte behöva ändra volyminställning mellan låtarna i sin lista. Nu har jag följt ditt råd och sänkt volymen på och centrerat lead och försökt med en sidechain på basen men dock ej på kicken. Jag har även lekt lite med ett enklare intro. Lite mer pump nu men kanske inte tillräckligt. Tack igen för feedbacken.
 2. Tackar för feedbacken. Det uppskattas! Jag tycker precis som du när det gäller det lägsta registret och hoppas kunna fixa det med en ordentlig mixning och mastering. Jag tror jag har en lösning där. Ja men jag skall nog testa med sidechain för att få mer pump och mer luft i rytmen. Är inte så hemma med att använda den tekniken så att det låter bra, men jag skall göra ett försök. På vilka instrument? Basgång och Kick? Du har rätt, lead är ju egentligen snyggast att ha centrerat trots allt. Jag kommer nog även att skala bort något instrument också. Har egentligen för många instrument som låter samtidigt i vissa partier. Vill även ha upp loudness utan distortion och/eller att musiken duckar. Tack igen.
 3. Hej! Jag skulle vara tacksam om jag kunde få lite feedback på en elektronisk låt som jag jobbar med. Den är inte ordentligt mixad och mastrad ännu.
 4. Hej Melker! Tycker det låter riktigt bra men visst, det kanske skulle hända lite mer mellan 1:24 - 1:39. Vad tror du om ett kraftfullt drop vid 1:24 och kanske en maffig build up fram till 1:39. Skippa melodislingan kanske? Kanske låta basslingan komma igång först efter 4 takter och skippa melodislingan helt (inom 1:24 - 1:39)? Jag lyssnade lite snabbt på dina andra låtar och jag måste bara säga att du verkligen har talang! Om du vill ha feedback och förslag på det du gör framöver så hjälper jag gärna till.
 5. Tack för din input! Jag inser nu att jag är för tidigt ute och återkommer därför istället när jag har laddat upp låten.
 6. Hej allihopa! Jag skulle behöva lite tips för sångtext på engelska till en EDM-låt som jag har gjort färdig och som är redo för att mixas och mastras. Låten är melodisk och medryckande, blandad med mjuka och hårda synthar över hela låten. Något att tänka på när man skriver är att den känns som en större arena-låt. Jag önskar att ni kunde lyssna på den redan nu men jag vill inte ladda upp den riktigt ännu. En textidé som jag just fått skulle kunna vara att sångaren sjunger om att hon/han så förtvivlat mycket vill dansa. Lead-synthen skapar den "vill förtvivlat mycket-känslan" i chorus-delen. Jag gillar poetiska texter som är vackra, som berör och är smarta. Enkla texter skall dock inte underskattas. Skulle vara tacksam för förslag på sångtext och även låt-titel. Ha det bäst! Bästa hälsningar!
 7. Oj det var ju inte runt hörnet precis.
 8. Jag kommer som låt-producent att posta och söka i "samarbetsforumet" så småningom, men jag kan ju i alla fall berätta att jag letar efter unga musiker lokalt i Göteborg till att börja med. Jag har lite idéer om att bilda en grupp med EDM/Pop-musiker här i stan och jag kommer då att leta efter bl.a. några sångare/sångerskor, sångtextförfattare, DJ's och låt-producenter. Bor du i Göteborg?
 9. Hej! Jag är boende i Göteborg och gör elektronisk musik i FL Studio av och till. Är lite less på att jobba solo och hoppas på att i första hand träffa lite lokala samarbetspartners från stan här på forumet. Ha det så gott allesammans. Mvh
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.