Jump to content
Annons

Multirobot

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Multirobot

  • Födelsedag 1979-07-27

Om mig

  1. Köpte nyligen ett Focusrite Saffire 6 som ska ha bra pre-amps. Inser dock att jag nog vill ha ett kort med 4 pre-amps. Kortet ska vara portabelt och helst strömförsörjas via USB. Det enda kort som jag hittar som har de funktionerna är M-Audios Fast Track Ultra, men frågan är om pre-amparna håller samma kvalitet som Saffire 6? HIttade detta kort också men det verkar bara finnas med Firewire och vet inte heller var man kan köpa det: http://www.alesis.com/io14 Finns det förresten firewire>usb2-adaptrar som även klarar strömöverföring? Fler förslag på portabla kort med 4 pre-amps är också mycket välkommet. Edit: Det här var ju vackert men inte direkt portabelt kanske: http://www.lexiconpro.com/product.php?id=153#overview
  2. Hej. Skulle behöva tips på vilka sidor som är bäst för "musiker sökes"-annonser. Vill hitta intressanta projekt som söker trummis på hög nivå.
  3. Det frågas efter lurar för max 1500 och det rekommenderas lurar för över 3000 och lurstärkare för 8000. Har den här tråden hamnat lite ur spår månne?
  4. Återigen. Kvantiserat är inte synonymt med "osvängingt". Det är kombinationen av allt tillsammans som skapar svänget. Ett 100% kvantiserat 2-4-komp kan vara grymt svängigt med rätt sound och dynamik, likväl som ett komp där varenda not ligger utanför. Ett komp kan ju vara kvantiserat fast med "swing", lite "swing" brukar töntigt nog få det mesta att svänga. Om man inte har någon som kan svänga loss på midikeyboarden kan jag rekommendera följande experient: - Lägg upp bk, virvel och hihat på olika spår. - Sätt på kvantisering (midi-insert, gissar att det finns i de flesta program nu). - Sätt notvärdet enligt kompet och kvantisera 100% (experimentera även med mindre kvantiering). - Ändra nu swingparametern på de olika spåren och testa olika värden (de kan förstås vara samma på alla spår).
  5. Beror på musikstil men generellt kan jag tycka det är bra att kopiera upp för att få en stabilitet som är genomgående men att sedan gå in och pilla här och var för variationens skull. Ändra lite i velocity från en takt till en annan gör inte så stor skillnad, hellre flytta slag.
  6. Vill i egenskap av trummis instämma med de som säger att dynamiken är viktigare än timingen. Jag spelar piano också men brukar ändå föredra att klicka in noter och justera velocity i efterhand. Något att tänka på när man programmerar trummor är dels att man bara har två händer (dvs om det är orimligt att spela på riktigt så låter det ofta inte bra), sen kan man också tänka på att höger och vänster hand ofta växelverkar (spökslag hamnar ofta mellan hihat-slag tex).
  7. (Om någon moderator tycker det här inlägget skulle passa bättre någon annan stans får ni gärna flytta det.) Mitt Korg SP300 börjar bli för stort för min lilla lägenhet och jag funderar på att byta ut det mot ett något mindre klaviatur och en modul istället. Anledningen är att det finns inga elpianon som är mindre som har tillräckligt bra ljud, och pluggar i all ära men jag vill kunna sätta mig ner och spela utan att behöva slå på datorn. Så har ni några tips? Det bästa vore ju om jag slapp lägga ut extra, borde kunna få uppåt 7000 papp för korgen. Men jag gissar att om man ska ha en modul med bra pianoljud innehåller den en massa andra bra ljud och blir därför dyr som satan. Men men.. föreslå gärna! :: m
  8. Hej. Är på jakt efter någon pryl till att spela in rep och spelningar digitalt. Tre kandidater så långt är dessa: ZOOM H4 EDIROL R09 M-AUDIO MicroTracker Zoomen har ju mkt funktion för pengarna men jag har läst en del recensioner om att det är dålig kvalitet (vilket ju inte skulle vara helt oväntat från en zoom-pryl). Är det någon som har något att säga om dessa alternativ eller kanske tom har något mer? Kriteriet är att den ska vara liten och spela in på SD-kort el liknande med direktöverföring till dator. :: multi
  9. Jag har också försökt ge mig på det grafiska läget i AT men fattar inte riktigt hur man ska gå till väga. Den måste ju på något sätt analysera filen i fråga så att man vet var man ska rita in ändringarna. Men funkar detta i insert-läge? Vad händer då om man börjar editera parten? Har provat att göra det genom att processa men lyckas fortfarande inte få upp orginal melodin så att jag kan se var jag ska göra ändringar. :: multiro
  10. För att citera mig själv: Så jo jag vill ha bådadera. Ska kolla in synthetic drums. Har testar MIDI-kit också (V-drums) men det är inte såpass bra att det motiverar pris och platsen de kräver i lägenheten för min del. Har en SPD-s som jag kan avnända för att kunna trigga lite MIDI med stockar ifall så behövs. Faktum är att jag tror att jag nog kommer jobba mer med programmerade trummor, dvs icke-akustiska än tvärtom.
  11. Precis. Det var därför jag tänkte mig ett smör & bröd paket som innehåller så mkt bra som möjligt, och sedan fylla på med bra dedikerade bibliotek. Ang trummor så är jag trummis själv och van programmerare så jag vill gärna ha något som är ordentligt multisamplat om man kan säga så. Alltså att det finns många olika samplingar för olika velocitys. Olika trumset är nog att föredra också. Men det kanske uppnås genom att ha två mindre bibliotek istället för ett stort? Jag trodde att DFH hade gått från att vara tyngre trummor till att bli mer standard, men det kanske inte stämmer? Hur är det med Battery? Vad levereras det med för ljud och/eller vad kan man köpa till? Tack återigen för all hjälp.
  12. Min kommentar hade varit densamma även om jag hade haft 3:an tyvärr... el 4:an el 5:an. Det går inte att jämföra att jobba i Reason mot att ha ett fullskaligt musikproduktionsprogram såsom Logic el. Cubase. Behöver inte ta diskussionen längre än så.
  13. Tack för alla svar! Jag använder Reason redan för skisser och en del beats/loopar/synth-grejer men det håller inte riktigt för att bära upp den bredd av produktion jag inriktar mig på, både vad gäller editering och ljudkvalitét. Hypersonic har jag också testat men jag vill ha något värre. Har lyssnat lite på demos till Kontakt 2 och det låter klart intressant, men jag vill gärna vara säker innan jag slår till så fler synpunkter är välkomna. Colossus och Kontakt 2 ligger ju på ung samma pris men Colossus innehåller 32GB ljud mot Kontakts 15.. hmm. Ang. DFH så blir jag lite förvirrad av alla olika versioner som finns att köpa samt att de verkar hänga ihop med olika samplers i olika bibliotek. Jag använder Cubase för övrigt och tänkte skaffa Cubase 4 så snart det blivit lite stabilare.
×
×
  • Skapa ny...