Jump to content

cyberrock

Medlem
 • Posts

  44
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutralt

1 Follower

About cyberrock

 • Birthday 10/12/1965

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg

Recent Profile Visitors

3,389 profile views
 1. Tack för tips! @Knuff det är väl så det känns ibland när man pressar max ;-) @technic Jag har gått hos sångpedagog förr fast med annan inriktning, så bra idé att kolla med någon sådan. Om jag förstod rätt håller Malin till i Umeå, vilket tyvärr gör det lite svårare när man bor på västkusten, men jag har lagt ett mail till henne ändå. Är det någon fler som har erfarenheter eller tips mottages dessa tacksamt!
 2. Hej, Jag har lirat i band många år och ofta stått för sången. Min röstkvalité är bra men jag har alltid känt mig begränsad av en för snäv range. Tyvärr låter min falsett inget bra, spricker lätt och till skillnad från ordinarie röst är den inte så värst tonsäker, vilket inte hjälper till. Många vänner som inte har så mycket sångröst klarar ändå av att sjunga OK i falsett vilket gör att jag funderat på om det är en teknikfråga. Jag har sökt på webben och det finns Amerikanska online kurser som pekar på att så är fallet men jag har aldrig hört någon som "lärt" sig just att sjunga bra i falsett. Frågan är alltså - finns någon här som verkligen lärt sig/utbildat sig att sjunga snyggt i falsett? Några tips och rekommendationer på hur man lär sig det i så fall? Tack på förhand för tips och råd!
 3. Antingen har han sålt dem - eller så har de kastats - men precis som du skriver, ingetdera en anledning att mörka. Jag hade hoppats någon här kanske sett/hört/vet något som kan vara ledtråd. Många musiker/band på västkusten har spelat in där (samt några riktigt välkända artister) och man har dessutom bedrivit studioteknik utbildningar där sedan... mitten av 90-talet. Någon som har tips?
 4. Demonproducenten - instämmer. Kanske finns det någon anledning, men jag har inte kunnat gissa mig till den.
 5. Någon som vet var bandaren - och framför allt gamla 2" masterband - tog vägen när Recordia studion i Varberg övergav dem? Jag har haft kontakt med ägaren men han säger sig inte veta alls. Min efterlysning relaterar till ett masterband från 1995-1996 någon gång - då studion låg i hamnen i Varberg. Bandet hyrde vi så det kan också vara överspelat- om inte alla banden gick till soptippen. Det är också oklart om de äldre masterbanden följde bandaren när hela studion flyttades till nya lokaler i Varberg. Ledtrådar mottages tacksamt!
 6. Någon som känner till studio i Göteborg som kan digitalisera ett 16-kanals band på halvtum och 30 ips? Dvs jag har ett band och vill få spåren i form av digitala filer. Tar tacksam emot tips!
 7. Hej, Har nyligen uppdaterat hemstudion och har bland annat fått lite nya alternativ för inspelning av elgitarr och bas. Frågan är om någon har tips/råd om vilken väg som sannolikt kommer ge bäst ljud? Alt a. Via Hi-Z ingång på kanalstrip (LA-610 MKII) som sedan går vi ljudkortets line-in. Alt b. Via Hi-Z på ljudkortet (TC Twin Impact) Alt c. Via POX XT (som i så fall agerar ljudkort via USB direkt in i DAW). Jag använder oftast AmpliTube för att fixa soundet på elgitarr och ibland Ampeg diton för bas, men funderar över vilken signalväg som ger mig bäst utgångspunkt och ljudkvalité. Någon som testat och kan ge tips eller synpunkter?
 8. Vore kul att höra vad ni kom fram till vid testen! Någon som har lust att sammanfatta sin uppfattning? Med vänlig hälsning, Lasse
 9. Hej, Läst massa trådar här och på andra forum men de svarar inte riktigt på mina frågor om ljudkort. Förutsättning idag: * M-Audio Audiophile 2496 * Mick: sE 2200A * Mikrofonförstärkare: DI-Port från Mindprint som jag spelar in sång och aukustiska ljud via SPDIF till ljudkortet. * Keyboard via USB * Gitarr och bas: En Line6 POD för varje (USB) Det är en "hemstudio" och jag behöver inte fler in/ut än mitt nuvarande ljudkort. Jag vill inte ha fler outboard grejjor, utan ssträvar efter att köra så mycket som möjligt in-the-box. Nu kommer jag skaffa en ny PC med 64-bit Win7 och bra prestanda. Fråga 1: När jag kollar på val av nytt ljudkort i vilken grad påverkar ljudkortsvalet själva ljudet? Självklart vill jag hålla ner brusnivåer och latency, men påverkar ljudkortet även själva ljudet? Om ja, är skillnaden "hörbar"? Om det verkligen är hörbar skillnad, vilka (inom prisrange från 1000 och upp till 3-4000) låter bättre än 2496-kortet? (Såg bland annat någon som påstod att Audiophile 192 låter bättre än Audiophile 2496... stämmer det?) Fråga 2. Jag ser allt fler av ljudkorten kör Firewire eller USB, men jag utgår från att PCI fortfarande är att föredra i en stationär dator vad gäller prestanda? Stort tack på förhand för alla tips och råd! /Lasse
 10. Tack för ditt svar och tips. Jag syftar på att jag alltid har med min lilla IPod och lyssnar på låtar där ändå. Därför skulle det vara smidigt med en liten mini-mick som man bara kunde trycka dit. Jag har också testat H4 och även om den låter grymt bra så är den mycket klumpigare att ha i fickan och skall jag då ha över det i min IPod skall jag flytta filer och ha mig. Mick-preamp lät liiiite klumpigt och meckigt, inte så värst mobilt, måste man ha det? Finns inga små mickar man bara kan trycka på? Det behöver inte blir "Ultra-HIFI" bara klart, väl balanserat och tydligt ljud som inte spricker.
 11. Hej, Är det någon som har tips på någon lösning där man kan använda min IPod (eller ev annan MP3 spelare) att spela in med? Jag vill kunna spela in rep med bandet och tycker det vore praktiskt att kunna använda en MP3 spelare som man ofta har att lyssnar på ändå. Dessa är dessutom smidiga att ha med. Om jag förstått rätt ställer det vissa krav på micken/lösningen för att det inte skall dista när man spelar högljud rock? Tack på förhand för alla tips! /Lasse PS. Vet att det finns speciella inspelningsapparater, men vill slippa en speciell sådan och krångla med att flytta filer mm.
 12. Hej! Jobbar på en låt med lite "latin-feeling" och skall testa lite latin blås. Är det någon som kan ge lite tips? Finns det något som låter bättre eller sämre? Trumpet, trombon och saxofon? Flera av någon? Finns det några riktlinjer om någon av dem helst skall ligga "lägre" eller "högre"? Finns det kanske något man skall tänka på som skapar mer riktigt sound i blåset? Jag avser att använda mjukvara som Chris Heins horns eller liknande. Tack på förhand för alla ev tips!
 13. Hej, En polare som också kör hemmastudio och har hållt på ett bra tag nämnde nyligen att han inte gillade ljudmotorn i Cubase. Jag tyckte detta var ganska intressant eftersom jag aldrig funderat i de banorna. Jag har nog mest tänkt på valet som ett "interface" till resultat, alltså att verktygen som sådana är lite olika men inte att de skulle påverka ljudet. Är det fler som testat några olika inspelningsmjukvaror och gjort någon jämförelse av just ljudet på slutresultat? Skulle vara jätteintressant att höra lite om era erfarenheter och vad ni i så fall kommit fram till. Skall man överväga att byta till Sonar kanske?
 14. Hej! Jag har ett uppdrag där jag skall åka till tyskland och genomföra en intervju. Från denna skall ljudet spelas in. (I vanliga fall filmar jag, men det är inte tillåtet denna gång.) Vad skall man använda? Jag vill ha OK ljudkvalité då den skall användas i videoliknande sammanhang, men jag har lite begränsad budget. En annan viktig parameter är storleken. Jag behöver hålla det kompakt för flygresornas skull. Gärna både med bra inbyggd mickrofon och med möjlighet att sätta till en extern mikrofon. Det skall efterarbetas i datormiljö så det skall vara smidigt att använda digitalt, dvs ingen analog enhet förståss. Tacksam för tips!
×
×
 • Create New...