Jump to content

AndreasEastwood

Medlem
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutralt

3 Followers

About AndreasEastwood

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday February 28

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Gävle
 • Intressen
  Ljud och ljus. Mest ljud. Live och Studio.
  Trummor och musik i allmänhet.

  www.cuttheroot.com
 1. Kan man se på STIM-utbetalningar om det är från Spotify?
 2. Bra idé där Becker! Det handlade inte om budget utan mest om bra idéer hur man kan göra.
 3. Jag har ingen aning. Kör alltid utan stativ på trummor och sånt.. Skulle iaf vara intressant att hitta nåt som skulle passa och testa. Skulle aldrig använda det i studio utan just live för enkelhetens skull och inte behöva bry sig om att nån flyttar på cajonen.
 4. Tjaba! Jag letar efter en michållare att använda till Cajon. Är livetekniker och förespråkar allt som gör att man slipper micstativ. Kör så långt det går utan fula micstativ! Men inget jag har hittat än är optimalt för Cajon.. Har ingen egen utan stöter på en då och då när jag är ute och jobbar så vill ha en hållare som kan sättas i typ kanten och placera en mic i hålet.. Har någon något bra förslag?
 5. Appropå ljudkort.. Kolla in dehär: http://www.arx.com.au/International/audibox.htm Har 2 sånna på jobbet.. 4:e och 5:e uppifrån. Man pluggar i usb-kabeln och de är bara å åka.. Inga drivrutiner alls. Balancerade utgångar och inte en massa tjafs. Många andra intressanta burkar där också perfekt för livesammanhang! Ground lift kan vara en räddare i nöden ibland!
 6. Jag föredrar ljudet i SM58 alla gånger. Jag tycker Betan är alldeles för elak i toppen. SM är mycket snällare och jag tycker den är lättare att mixa. På vissa röster funkar Betan bra, men jag skulle aldrig testa den i första hand. + att SM är billigare
 7. Funderade på cm3. Men köpte Oktava mk012 istället. Mycket nöjd så jag köpte fler Här är iallafall min samling: 1x Shure Beta 52 2x Shure SM57 4x Shure SM58 4x Sennheiser e904 2x Sennheiser e609 2x Audix i5 2x AKG C535 4x Oktava MK-012 Sen lite annat skräp som ett set med Superlux trummicar som aldrig används och en Behringer Mätmic. Och ja en egengjord Subkick mic! Har ett helt gäng med DI-boxar också. Men det kanske inte någon är intresserad av här?
 8. Jag säger som Ozzy Osbournes FOH-tekniker; "If you can't get a guitar sound with a 57, you need to rethink what you're doing" Jag har alltid kört SM57 på gitarrstärk och den har aldrig gjort mig missnöjd. Får tillägga att jag jobbar ganska sällan i studio så förutsättningarna är kanske lite annorlunda för mig. Nu har jag köpt mig 2 st Sennheiser e609. Får se vad det kommer göra för mig. Jag får väl också tillägga som någon skrev tidigare. Soundet kanske inte låter så bra för sig själv, men funkar klockrent i mixen. Men du kanske har stenkoll och vet exakt hur det måste låta för att det ska bli bra. Isåfall kan jag nog inte hjälpa dig. Men lite andra mictips som funkar på det mesta är Shure SM7B och AKG C535. Den sistnämnda har jag aldrig hört på gitarr, men den funkar klockrent på allt annat man sätter den på så varför inte?!
 9. Ja det är många som blev sura när Behringer och Midas, med flera andra, gick ihop och gjorde x32:an. Är säkert mest för den är så sjukt billig och klår många andra vad gällande funktioner och sånt.. Och det är faktist midas som gjort pre-ampsen.. Eller designat dom, Så därför kallar jag dom Midas. Sen har du Midas Pro preamps. Som sitter i deras Pro serier samt i M32:an Men jag förstår vad du menar
 10. Om jag förstått det rätt så är alla deras nya prylar med Midas pre-amps? Och då är det detsamma som är i deras mixerbord x32 och då lär du inte bli besviken. Dom låter mycket bra för pengarna. Har gjort flera inspelningar med min x32 compact och det låter mycket bra!
 11. Det är inte så att ni har en massa reglar uppe med massor av gain som skickas till Left och Right? Den kan brusa lite när man kör på fullt med en massa kanaler..
 12. Det går absolut. Jag antar att det är en 3,5 mm tele in i din minimac? Isåfall måste du ha en XLR Hona - mini tele adapter som du kopplar mellan MicTube och dator. Det går med Tele-kabel istället för XLR om man vill. Men jag skulle välja den balancerade utgången.
 13. Behringer X32.. Någon av modellerna. Där klarar du dig långt! Jag kör på compact-modellen med 2 S16 stageboxar. Funkar fint och låter fint!
 14. Ja jag skulle i erat fall spara 20-25 000 till och köpa ett bra aktivt PA. Eller lägga 2000 var eftersom ni är så många.. Tar midre plats då ni slipper slutsteg samt att delninsfilter och liknande finns inbyggt i.. Kolla märken som RCF, Yamaha och HK.. finns säkert massor med fler tillverkare!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.