Jump to content
Annons

raybeam

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Garageband fungerar tydligen bra. Kan spela in från line in där utan problem.
  2. Inställningarna i reason använder built-in output som ljudkort. Det låter bra ut, men kommer inte in något. Active input channels 0 out of 0. Knappen "channels" är grå.
  3. Är det någon som har en aning om varför inte line in fungerar i reason på en splittny mac mini med os x yosemite? Har kollat audioinställningarna i system preferences och där kan man tydligt se att det kommer in en signal när jag slår några strängar på gitarren, men i reason är det dött. Det står "no audio inputs available, please check your sound card settings" när jag öppnar ett nytt audio track i reason 8 och det händer ingenting.
  4. Den mikrofonen verkar vara ett bra val. Skulle den här prylen vara en bättre lösning än att köpa ett externt ljudkort? : Alesis MicTube Solo http://www.thomann.d...ictube_solo.htm Det står att den har fantommatning, så jag antar att det går att koppla MicTuben direkt in i det inbyggda ljudkortet i minimacen?
  5. Producerade musik för fullt i hemmastudio 2002-2009. Sen dess har det varit tyst. Sist jag höll på hade jag PC-laptop med Reason 3, externt USB-ljudkort pga. att det inbyggda inte hade ASIO-drivrutiner, liten Behringer mixer (för fantommatning), fantonmmatad allroundmikrofon, MIDI-keyboard, Tannoy studiomonitorer. That's it, allt jag behöver. Det är inte grejorna man har som är det viktiga utan det är vad man gör med dem. Tänker sätta igång igen att producera musik igen nu. Sålde alla grejorna jag hade tidigare eftersom jag behövde pengar och nu har jag äntligen råd att köpa studiogrejor igen efter 5 års frånvaro. Tänker fortsätta på samma spår med Reason som mjukvara, det har ju kommit lite nyheter sen Reason 3 men det är i grunden samma program som jag är välbekant med. Denna gång tänker jag inte hålla på och krångla med PC eftersom jag minns allt krångel som Windows skapade, nu blir det en Mac som enbart kommer att användas till musikproduktion. De flesta verkar tycka att Mac är enklare att använda för musik. Har kollat lite på alternativa former att göra musik, t.ex MPC, MC-909 och Elektrons hårdvarusyntar men jag tror att jag kan kommer få mer kontroll över vad jag gör med Reason utan begränsningarna som hårdvaran skapar. Här är grejorna jag tänkt köpa: Begagnad Mac Mini. Rekommendationer på processor och minneskrav för Reason 7? Cirka 7000:- inklusive tangenbord, skärm och mus kanske jag kan komma undan med? Midi-keyboard M-Audio Oxygen 61. Hade M-audio tidigare och det var bra grejor. 1237:- på thomann. Monitorer Tannoy Reveal 402. Tannoy hade jag tidigare, riktigt bra högtalare. Billig modell, 1842:- för ett par på thomann. Reason 7, 2855:- Nu till mina frågor. Kommer inte ihåg vad jag hade för mikrofon tidigare, men jag skulle vilja ha någon form av rumsmikrofon som fungerar som en bra allroundmick. Kommer användas till att lägga in sång framförallt, men även andra akustiska instrument jag spelar t.ex flöjt och gitarr. Vad kan ni rekommendera? Jag undrar också om fantommatning, hur fungerar det med att plugga in en mick med fantommatning direkt in i Macen? Behöver jag en extern mixer för att koppla in en mick med fantommatning till macen?
  6. OK, testade Live nu, det svarar inte tillräckligt snabbt på min trötta gamla dator. Jag får gå på hårdvara istället.. Bra hårdvara för detta syfte nån? Tack för tipset med Live iaf..
  7. Hej! Har en idé om att jag skulle vilja framträda live.. Grunden skulle vara att jag har trum och percloopar i Reason 3, olika softsyntar som jag kan spela på från MIDI-klavet i Reason. Jag skulle också vilja ha något program där jag live kan spela in med micken, lägga på effekter på insignalen, loopa och i efterhand kunna leka med effekterna och lägga på flera samplade spår... Något bra förslag till upplägg? Skulle ju vara skönt att sköta allt från datorn, men om det finns någon bra hårdvara för det här ändamålet skulle jag kunna tänka mig att köpa en liten mixer och ha Reason + någon hårdvarusampler o multieffektlåda.. Kom med bra och prisvärda idéer nu! :-)
  8. en schysst liten bärbar mac ett schysst ljudkort ett par monitorer ] komplettera med en subbaslåda kanske Studio Project mick!? det hade jag kört på! 😉 tackar, ska checka det du tipsat om!
  9. Hej! Har tidigare gjort musik med framförallt Reason.. Förra sommaren tog pengarna slut och jag fick sälja datorn o högtalarna.. Har nu sparat ihop 25.000:- nu och funderar på att kanske köpa musikgrejor igen. Har ingen dator (som går att använda), så jag måste köpa allt från scratch.. Vad ska jag satsa på för prylar? Dator, ljudkort, mick, monitorer, samt MIDI-keyboard kommer jag att behöva.. Inga värstingprylar behövs, man skapar inte med prylarna. Funktionella, prisvärda grejor bara.. Har inte något emot att köpa begagnat.. Kommer nog att jobba mest med att göra elektroniska beats i Reason, ev. lite Cubase. Skulle vara schysst om någon med lite koll vill tipsa om bra prylar.. /Namaste
  10. raybeam

    Felix 108

    LÅTNAMN: ARTIST/GRUPP: GENRE: LÅTLÄNGD: KOMPOSITÖR: PRODUCENT: EV. MEDVERKANDE: INSPELNINGSÅR: FORMAT: (ex. mp3/ogg vorbis/aac osv) STORLEK: (ex. 5.3 megabyte) STATUS: Skiss/Färdig demo (OBS! Färdig demo kan även komma att recenseras i papperstidningen) ( LÅTLÄNK:) Hej! Felix 108 kallar jag mitt ganska så akustiska projekt. Emotionell singer/songwriter kanske är en "bra" beskrivning? Hursomhelst kan man lyssna och skapa sig en egen uppfattning på: http://www.myspace.com/felix108
×
×
  • Skapa ny...