Jump to content

duke89

Medlem
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About duke89

 • Rank
  På gång
 • Birthday 06/20/1989

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Uppsala
 • Min utrustning
  Presonius Studio One 2, Focal Professional CMS 50, Access Virus TI, Nord Lead 2X, Electron Machinedrum SPS-1, Novation 61SL MKII, RME Fireface 800
 1. Jag har både en Nord lead 2x och en Virus TI men funderar på att sälja min Nordlead 2X. Nordleaden låter helt fantastiskt och riktigt analogt och krispigt. Ännu bättre låter den när man lägger till reverb och delay! Problemet är att jag aldrig har lyckats få den att "smälta in" riktigt i mina låtar och det känns som att filtret är för långsamt och basen är för tunn när man gör basgångar. Jag får liksom inget groove tillsammans med kicken när jag t.ex. gör en ett basljud med min nord lead. Virusen däremot känns lite mer digital och inte lika krispig som nordleaden, MEN den "smälter in" mycket bättre i mina låtar och när jag skruvar fram ett basljud så får jag ett riktigt bra gung på en gång tillsammans med kicken. Dessutom så är virusen mer snabbjobbad än nordleaden och man kan enkelt spara och bläddra bland ljuden i ljudbibloteket på datorn. Mitt dilemma är nu om jag ska sälja min nord lead eller om jag ska behålla den. Är det något jag gör fel när jag inte får synthen att "smälta in" i mina låtar? Går det kanske helt enkelt inte att göra basljud med en nord lead? Vad är era åsikter om saken?
 2. Pröva att göra alla inställningar som du vill ha dom och sen spara din setup på "file" och sen "New template". När du öppnar Studio One nästa gång så trycker du på "New song" och väljer din template.
 3. Bättre sent än aldrig Akai MPK har en gedigen konstruktion och bra bygg kvalitet men tangenterna är väldigt hårda och okänsliga, mer åt pianohållet. Novation gör i övrigt mycket skit men Novation sl Mk II är bland de bästa de har tillverkat. Jag har testat de flesta MIDI- controllers på marknaden idag och det mesta är billigt Kina-tillverkat skit! Dock så fann jag att sl MK II håller bäst kvalitet och funktion av dagens MIDI-controllers. Sköna tangenter med aftertouch med liknande känsla som Nordlead 2x. Många rattar och faders med bra kvalitet och mycket dålda finesser.
 4. Tack för svaret! Dock så vore det bussigt med en liten tutorial på hur man använder input transformern... Jag kör på Nord lead 2x som MIDI-controller. mvh ....... dvs. Jag har ingen aning om hur du gjorde för att få det att fungera
 5. Jo visst, det fungerar ju om jag vill ha SAMMA filtesvep på båda kanalerna. Det jag menar är om jag t.ex vill justera en filtersvep på en trumkanal och samtidigt justera t.ex en reverb effekt på en synt kanal.
 6. I Cubase 5 när jag har två olika ljudspår med t.ex filter-plugins vill jag kunna kontrollera filtren på de båda kanalerna SAMTIDIGT med hjälp av min midi-controller. Jag har länkat allt via "quick controls" men tydligen kan jag bara kontrollera den kanalen som för tillfället är markerad. Hur gör jag för att kontrollera båda kanalerna samtidigt? Detta är mycket frustrerande så jag vore väldigt tacksam om någon kunde hjälpa mig med detta.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.