Jump to content

dudaah

Medlem
 • Content Count

  89
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About dudaah

 • Rank
  Medlem
 1. Skall skaffa nya monitorer i hemstudion och undrar vilka ni hade valt av dem i titeln? Jag producerar mest house och techno så man vill ju ha lite bas men samtidigt vill jag att de skall fungera på låg volym också utan att tappa kvalité eftersom jag bor i hyreslägenhet. och så skall ju mixen sedan låta bra på andra system också. jag har testat en del monitorer under årens lopp, från krk, alesis, yamaha hs7, adam a5x o.s.v. och senast hade jag ett par reveal 502:or och de som i alla fall jag mixat bäst med så här långt var reveal. men nu vill jag ta det ett steg längre kanske. Några tips, för nackdelar etc?
 2. Hej, Säljer en Maschine MkII vit i riktigt fint skick. Endast använd i hemstudio. Maschine 2 mjukvara ingår samt 4 stycken extensions som kostar 49 euro styck bara dem, de jag har är Grey Forge, Halycon Sky, Resonant Blaze och Vintage Heat. Nypris hos tysken: 5 582:- plus frakt Med extensions c:a 7500 Säljes nu för 4000:- eller billigare vid snabb affär Finns centralt i Malmö. Komplett med originalkartong. Kan skickas men då skall det inte prutas allt för mycket.
 3. Säljer en sparsamt använd Maschine Studio med tillhörande mjukvara. I toppskick eftersom jag bara använt den till stepprogammering, jag har alltså inte hammrat ihjäl mig på padsen. Nypris c:a 9.500:- Säljes nu för 7000:- (billigare vid snabb affär) glömde, finns i malmö men kan skickas om köparen betalar frakten a 100:-
 4. Säljer min Sparkle som bara använts i rökfri hemstudio. Inköpt juli 2014 så gott om garanti kvar. 1300:- Finns i malmö men kan skickas om köparen betalar frakt.
 5. Såld men vet inte hur man markerar den såld här?
 6. försöker lägga till ett instrument device med mitt motu ultralite mk3 som in och ut portar för att synka min tt-303:a och det funkar att lägga till. men så fort jag startar om studio one så är det borta igen. usb controllers som spark le och keystudio funkar och sparas men inte instrument där man kan ställa in att midi klocka skall skickas. mac osx 10.9.5 för övrigt. några tips?
 7. Hej, Ny på det här med Logic och kan inte klura ut den här grejen. Hur kan man ändra input källla på ett track i logic? Jag har en tt 303:a, spark le, arturia beatstep och ett midi keyboard och kan inte alls klura ut hur detta funkar. Jag vill t.ex. kunna välja på ett software track med plugin att det skall triggas av beatstep medan jag på ett annat kanske vill använda midi keyboard enbart. I cubase är det enkelt då där är en drop down där jag kan välja bland de som finns i systemet men jag hittar inget liknande i Logic? Hjälp!
 8. Säljer min c:a 6 månader gamla dator. Den är extremt tyst och otroligt snabb. Chassi: Fractal Design Define R4 Moderkort: Asus Z87-K Processor: Intel I5-4670K Minne: 16gb (2x8gb) Crucial DDR3 BallistiX Tactical Hårddisk 1: 250gb Samsung SSD 840 EVO Hårddisk 2: 1tb sata Windows 7 64 validerat med dvd skiva psu: be quiet dark power pro 530w Extra: pci kort med 4 usb 2.0 uttag pci kort med 2 firewire uttag och med TI chipset dvdr brännare grafikkort: asus nvidia geforce 7600gs silent 7000:- vill jag ha för denna. (beställt på komplett den 2014-01-23 så kvitto finns). Har även ett RME HDSP 9632 pci ljudkort som kan köpas till eller som säljes för sig själv. Detta är ett riktigt bra och stabilt proffsljudkort som kostar 3200:- hos tysken. Det leveras som standard med obalanserade breakout kablar men jag har köpt de balanserade också för 530:- så totalt: 3730:- Säljes nu för 2200:- Köper ni dator och rme ljudkort kan jag sänka totalen till 8500:- Finns i Malmö, ljudkortet kan skickas men inte datorn.
 9. dudaah

  midi timing [Löst]

  Nä men har väl lärt mig lite. Grejen var att jag hade alla effekter på och så och klickade i monitor knappen och då var där latency som gjorde att det kändes lite off. Går jag istället in under device setup -> asio hammerfall dsp och klickar i Direct Monitoring så kan jag lira in utan effekterna men i synk vilket är det viktigaste för då kan jag ratta på och få en känsla för hur det låter och sedan kopplar jag ju på effekterna jag vill ha i efterhand. Så det kan jag väl leva med tills jag har råd att köpa någon effekt enhet och stoppa in mellan boten och ljudkortet
 10. nä kan kanske testa det men tror inte det är drivrutinerna då det är samma vilket midi keyboard jag än använder. Och ja det är usb keyboards. skall testa en annan usb port också... Vi får se. Tackar för förslagen.
 11. jo får ljud från en hårdvaru synth, tt 303, och den synkar som den skall och startar när man trycker play på cubase. Och går jag in i edit på ett vst spår så får jag ljud via de virtuella tangenterna där. det är bara midi keyboarden som det inte händer skit med. Får kolla på reset...
 12. svar ja till allt ovan. fattar inte vad det kan vara.
 13. Har en knepig grej i cubase artist 7.5 och det är att midi aktivitet fältet ger utslag när jag spelar på tangenterna men inget händer ljudmässigt. Har för mig att jag pillat på midifilter vid något tillfälle och då kom det tillbaka men det funkar inte nu, har testat alla möjliga varianter. Vad kan det mer vara? Någon som har bättre koll på cubase än mig (ganska nyligen gått över till det från studio one). Har pillat och testat de flesta inställningarna men kan icke få det att låta...
 14. dudaah

  midi timing [Löst]

  verkar som jag får leva med det då i den setup jag har nu så får man kanske investera i någon mixer framöver. man tycker ju att någon smart snubbe skulle kunna uppfinna en funktion för att kompensera detta när vi nu kan flyga ut i rymden och allt men tydligen inte.
 15. dudaah

  midi timing [Löst]

  skall läsa din wiki claes. tack för länken
×
×
 • Create New...