Jump to content
Annons

duke89

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av duke89

  1. Stort tack alla! Känns jättekul att vinna sin första tävling i ett musiksammanhang 🙂 Fick feeling innan jul och det blev en Hard-style inspirerad låt i Ableton. Spelade in en melodi som kom till mig efter en stunds tweakande i Spire och skruvade sen till en distad kick i Kick 2 med Abletons inbyggda distpluggar. "Sången" spelade jag in med en dynamisk Shure-mikrofon, en del kompression, reverb och delay. Raketljudet, fyrverkerierna och slagverken är från Splice. Slutlimitering med L1 Ultramaximizer och lite magisk sås. Happy New Year! /Daniel
  2. Pröva att göra alla inställningar som du vill ha dom och sen spara din setup på "file" och sen "New template". När du öppnar Studio One nästa gång så trycker du på "New song" och väljer din template.
  3. Bättre sent än aldrig 🙂 Akai MPK har en gedigen konstruktion och bra bygg kvalitet men tangenterna är väldigt hårda och okänsliga, mer åt pianohållet. Novation gör i övrigt mycket skit men Novation sl Mk II är bland de bästa de har tillverkat. Jag har testat de flesta MIDI- controllers på marknaden idag och det mesta är billigt Kina-tillverkat skit! Dock så fann jag att sl MK II håller bäst kvalitet och funktion av dagens MIDI-controllers. Sköna tangenter med aftertouch med liknande känsla som Nordlead 2x. Många rattar och faders med bra kvalitet och mycket dålda finesser.
  4. Tack för svaret! Dock så vore det bussigt med en liten tutorial på hur man använder input transformern... Jag kör på Nord lead 2x som MIDI-controller. mvh ....... dvs. Jag har ingen aning om hur du gjorde för att få det att fungera 🙂
  5. Jo visst, det fungerar ju om jag vill ha SAMMA filtesvep på båda kanalerna. Det jag menar är om jag t.ex vill justera en filtersvep på en trumkanal och samtidigt justera t.ex en reverb effekt på en synt kanal.
  6. I Cubase 5 när jag har två olika ljudspår med t.ex filter-plugins vill jag kunna kontrollera filtren på de båda kanalerna SAMTIDIGT med hjälp av min midi-controller. Jag har länkat allt via "quick controls" men tydligen kan jag bara kontrollera den kanalen som för tillfället är markerad. Hur gör jag för att kontrollera båda kanalerna samtidigt? Detta är mycket frustrerande så jag vore väldigt tacksam om någon kunde hjälpa mig med detta.
×
×
  • Skapa ny...