Jump to content
Annons

Mr Zorro

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Mr Zorro

  1. Är inne på att köpa samma bord. Har du lust att dela med dig av dina erfarenheter nu när du har haft det ett tag?
  2. Jag sätter limiterna så att den anger en övre gräns. Mina erfarenheter är att jag räddat tagningar på det sättet. Men det kanske är som du säger, jag är osäker.
  3. @ JJRockford. Jag använder plugins ja, speciellt limiter för att inte signalen ska dista. Tillåter aldrig reverb i lyssningen eftersom jag tror det påverkar sångprestationen (sångaren upplever sin prestation som bättre än vad den egentligen är) 😛 All färgning (typ EQ, kompressor) sker i efterhand. Dock ska tilläggas att jag är extremt känslig för så lite latency som t.o.m 10 ms, jag känner av det 🙂 Din "lösning" verkar krånglig. Men så länge det funkar så...
  4. Enligt denna benchmark placerar sig Steinberg UR28M i nedre halvan. Jag uppfattar det som "mindre bra", speciellt om man kör mycket plugins som jag gör. Men ska du bara köra sånginspelning så räcker det väl förmodligen. http://www.gearslutz...21-post348.html Vidare har den ingen midi vilket jag också behöver. Dessutom har externa ljudkort generellt sett alltid högre latency än interna vad jag vet.
  5. Ja, precis. Man vill ju kunna ställa in en mix för sång och en annan för mig (mixaren). Det är en funktionalitet som inte verkar finnas i andra mindre (billigare) mixerbord tyvärr. @ JJRockford, tror att Steinberg ur28m har för hög latency för mina ändamål. Har inte din Mackie-mixer några liknande möjligheter?
  6. Många intressanta förslag, tack 🙂 . Men som du säger JJRockford, varför har inget liknande mixerkoncept gjorts? Obegripligt egentligen. Den (compact 4) är idealisk att ha i en liten hemmastudio där man vill spela in sång eller annat instrument.
  7. Idag har jag en Soundcraft compact 4 som har två hörlursutgångar. Har funkat bra vid tex sånginspelning. Har egentligen aldrig varit speciellt nöjd med mixerns preamps men köpte den eftersom den hade allt jag behövde då. Min fråga är: Finns det någon liknande mixer med samma funktionalitet, tex två hörlursutgångar?
  8. Kom ju på att jag är student. Kan jag köpa Halion 4 till detta pris tror ni? http://www.emusic.se/default.asp?info=17785 Eller gäller detta bara om man pluggar musik, de ber om CSN nummer bara.
  9. Förresten, tror ni Steinberg kommer erbjuda Halion 4 till rimligt pris till oss Cubase 6 användare snart? Jag menar logic har ju sin EXS - 24 som känns lockande.
  10. Jo, de man skapar själv ligger i "mina dokument" medan de presets som följer med ligger i Cubase programmapp.
  11. Har samma problem, jag löste det med att köpa UAD 2 kort. Rekommenderas Vad gäller 64bit kan jag berätta mer om några veckor eftersom jag precis ska bygga ny dator. Cubase 6 64bit kommer installeras. Man får hoppas övergången går smidigt...
  12. Jag har hittat filerna (tror jag) 😏 Ligger i : Cubase Application Data Folder/presets/InsertsFolderPresets.pxml Läste igenom manualen 😉
  13. Hej på er! Lånar tråden. Jag har under något år samlat på mig väldigt många "Quicklaunch" i Kontakt 4. Ska nu byta dator och undrar hur jag får över alla dessa. Har sökt överallt utan att hitta svar. Någon som vet?
  14. Prövade men hittar inget 😊 Däremot hittade jag något som heter InsertsFolderPresets.pxml i Cubase Application Data Folder/presets/InsertsFolderPresets.pxml. Kan det vara denna tror du? Kanske lika bra och kopiera allt i Cubasefoldern för att vara på den säkra sidan?
  15. Tar upp denna tråd då jag också ska byta dator. Har ofantligt många presets jag absolut inte kan bli av med. Någon vänlig själ som vet hur jag ska gå tillväga? Sitter på W7. Hittar inte i c:/documents and settings/anv namn/application data/steinberg/ som nämndes tidigare.
  16. Angående SSD kan det vara intressant att läsa denna recension: http://www.sweclockers.com/recension/14204-ssd-sommaren-2011 Du kanske redan handlat...
×
×
  • Skapa ny...